IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на фонд за инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
    Господа, концентрирайте се моля върху въпроса на колежката, а не върху закачки на лична основа. Сега по темата.
    По темата.
    Мисля че съвсем ще я объркате жената с тия фондове, видове и т.н.
    Пък и като става дума за 2-3 години - ми ако Софка отиде до 1300 и пак се скине за 1 седмица на 300 после със краш - ко пайм ?
    И най малко неопитен като нея ще се усети...а и технологично време има.

    Аз и предлагам нещо по конкретно и по безрисково.
    Да си раздели парите на 2 и да си вземе 12% вите жабешки облигации / Софком.
    Тъкмо и ще получава всеки 6 месеца текуща лихва.
    С другата половина да си вземе или царевичка или кафенце
    Аха, точно тъй. CORN, JO - линковете по доле.
    Само една от следващите 3 години да е сушава и може да си направи едно 40-60% че и 100% доходност като едното нищо.
    Варна - да потърси брокери ( Варчев, Карол) - те знаят какво да правят, имат офиси.
    Въпроса е тя да си изясни какво иска и на кой вариант ще се спре.

    http://www.finviz.com/quote.ashx?t=CORN&ty=c&ta=0&p=w
    http://www.finviz.com/quote.ashx?t=JO&ty=c&ta=0&p=w

    http://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZC&p=w1
    http://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=KC&p=w1

    Коментар


    • Господа, концентрирайте се моля върху въпроса на колежката, а не върху закачки на лична основа. Сега по темата.

      Лично аз също препоръчвам фондовете на ДСК, ОББ и Карол. Първо трябва да решите какъв да е характера на фонда (консервативен, балансиран или рисков). Моят съвет е да изберете комбинация от един балансиран (акции, облигации, депозити) и един по-рисков в съотношение 80/20 в полза на балансирания. При избор на фонд проверявайте и сравнявайте внимателно комисионните и таксите, които ще плащате. Имате преки такива (транзакционни), както при придобиване на дялове, така и при продажба. Имате и косвени (оперативни), които са годишни и УД ги приспада от активите на фонда, така че вие не ги виждате, но те съществуват. Поздрави и успех!
      Vanitas vanitatum...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Колега, ти си гледай земеделието!
        С цялото ми уважение към теб като древен участник тук, позволи ми да не се съглася!
        Преди около 4 години когато аз се регистрирах в този форум, безапелационно считах НИ като перлата в короната на инвестициите.
        Днес не съм си много променил мнението, депозита е също толкова сигурен /почти/, но 97-ма година още ми е травматично усещане. На застрахователите не вярвам, както и на финансовите посредници, въпреки, че с удоволствие инвестирам в акции по собствен усет и на собствена отговорност. Златото ми е мъртво като инвестиция защото не носи текущ доход и трябва да го съхраняваш, което струва пара. Въпреки това диверсифицирам в депозити, злато и акции. За бате Пешо Земеделието с главна буква е най-добрата инвестиция! Може би е прав, колко от вас костюмарчета със стегнати вратовръзки са копали лозето?. Колко са издоили кравата, оскубали кокошка или вадили картофи?
        За мен на Бате Пешо инвестицията- ЗЕМЕДЕЛИЕ 1. Е независимост 2. Е здравословен живот, 3. Е сигурна и екологична прехрана и 4. Е гордост, начин да зашлевиш шамар и на най-големия велможа, да му покажеш, че ти си шефа, че ти храниш дори върхушката! ЗЕМЕДЕЛИЕТО Е ЦАР! Жалко, че нямам възможност да се хвърля в момента към дебрите на тази велика инвестиция, но напролет ще направя опит, който ще споделя......

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
          Пешо също е прав. Първо Софикса се въведе около минимума на пазара, затова ви се струва че сега е висок, но всъщност преди да слезе до 71, акциите се бяха обезценили кум 6.3 пъти от 1998 г. така че тогава е бил апроксимирано към 445 точки. Защо се повишават акциите ни - ами понеже са прекалено дефицитни. Само 12% от икономиката ни е на борсата, средно свободните акции са 8%, така че само 1% е прозрачността на пазара, приблизително колкото и при имотите. А по чужбина половината от икономиката е на борсата. От друга страна това че индексите растат не означава че повечето инвестирали печелят, тъй като индексите се обновяват ежегодно. От първоначалния състав на DJ днес само една компания е оцеляла - GE, всички останали са си изгубили вложенията, ако не са правили непрестанно арбитражи.
          Акции се купуват заради дивидентите. Това е крайната фаза на всяка акция - да раздава добри и растящи дивиденти. И някой го правят - дори и в България. Разбира се най-сладко е да я купиш когато е още малка компания с малка печалба и никакъв дивидент, да я държиш по време на целия и растеж и след това да започнеш да получаваш едни сочни дивиденти по-високи от първоначалната ти инвестиция. но това е трудно за изпълнение и отнема доста време. И за това хората просто си търгуват акциите

          Коментар


          • Пешо също е прав. Първо Софикса се въведе около минимума на пазара, затова ви се струва че сега е висок, но всъщност преди да слезе до 71, акциите се бяха обезценили кум 6.3 пъти от 1998 г. така че тогава е бил апроксимирано към 445 точки. Защо се повишават акциите ни - ами понеже са прекалено дефицитни. Само 12% от икономиката ни е на борсата, средно свободните акции са 8%, така че само 1% е прозрачността на пазара, приблизително колкото и при имотите. А по чужбина половината от икономиката е на борсата. От друга страна това че индексите растат не означава че повечето инвестирали печелят, тъй като индексите се обновяват ежегодно. От първоначалния състав на DJ днес само една компания е оцеляла - GE, всички останали са си изгубили вложенията, ако не са правили непрестанно арбитражи.
            Last edited by Кисимов; 12.02.2014, 20:57.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Не страдам.Честно казано не ме интересува кой ти обира парите на борсата.
              Ми веднага ще ти кажа - и мен не ме интересува

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Не страдам.Честно казано не ме интересува кой ти обира парите на борсата.
                Приятелю, няма нищо срамно в това бремето на живота да ти натежи понякога повече. Но е важно да се потърси навременна помощ от специалист, има много добри експерти вече, не е като през комунизма, и проблемите на човешката душа се изследват. Желая ти успех.
                Custodite sortem vestram

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Не може сега - зима е. За това се е вторачил във върха на борсата от преди не нам си колко години и страда ли страда за всеки който е влязал тогава.
                  Не страдам.Честно казано не ме интересува кой ти обира парите на борсата.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Колега, ти си гледай земеделието!
                    Земеделие през зимата няма.След месец ще го гледам.Сега е време да се забавлявам с Печалбарко Акциев Фондов лиричния форумен бабаит инвеститор който винаги печели

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Ами не е така всички които са инвестирали на върха са загубили по 70%, но не всички са инвестирали на върха. Някой може да са записвали и на дъното и да са направили добри пари. Виждаш ли линията на борсата, пък и на фондовете - това е една линия която продължава много години и съдържа хиляди отделни точки определени като дни. Не само една или 100 точки около върха - стотици пъти повече точки е, и всеки може да е влизал или излизал във всяка една от тези точки.

                      А ако погледнеш броя на точките - или дните - да не те обърквам - около върха и дните около дъното - че то дъното продължи много по-дълго - така че много по-вероятно е човек да е влязал там, а не на върха.
                      Ми добре де дъното на Капман макс ако се не лъжа беше 10 кинта.Да предположим че са инвестирали на дъното.Днес цената е 12 кинта за осем години колко са спечелили?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Колега, ти си гледай земеделието!
                        Не може сега - зима е. За това се е вторачил във върха на борсата от преди не нам си колко години и страда ли страда за всеки който е влязал тогава.

                        Коментар


                        • Лонг шорт хеджфондове с дискрешънъри мандат.
                          Custodite sortem vestram

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Я погледни резултатите на фондовете и ми посочи един дето да не се е осрал.Само ти жънеш с комбайна блесналите жита и печелиш ли печелиш.Реалността е такава че всички дето са инвестирали във фондове са си загубили над 70% от кинтата а ти си печели не ми пречиш.
                            Колега, ти си гледай земеделието!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Я погледни резултатите на фондовете и ми посочи един дето да не се е осрал.Само ти жънеш с комбайна блесналите жита и печелиш ли печелиш.Реалността е такава че всички дето са инвестирали във фондове са си загубили над 70% от кинтата а ти си печели не ми пречиш.
                              Ами не е така всички които са инвестирали на върха са загубили по 70%, но не всички са инвестирали на върха. Някой може да са записвали и на дъното и да са направили добри пари. Виждаш ли линията на борсата, пък и на фондовете - това е една линия която продължава много години и съдържа хиляди отделни точки определени като дни. Не само една или 100 точки около върха - стотици пъти повече точки е, и всеки може да е влизал или излизал във всяка една от тези точки.

                              А ако погледнеш броя на точките - или дните - да не те обърквам - около върха и дните около дъното - че то дъното продължи много по-дълго - така че много по-вероятно е човек да е влязал там, а не на върха.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Бате Пешо предполагам че единствения начин да се успокояваш е като мислиш така, а щом ти помага продължавай в същия дух, все пак най-важното е човек да се чувства добре, дори и заради това да му се налага постоянно да отрича реалността
                                Я погледни резултатите на фондовете и ми посочи един дето да не се е осрал.Само ти жънеш с комбайна блесналите жита и печелиш ли печелиш.Реалността е такава че всички дето са инвестирали във фондове са си загубили над 70% от кинтата а ти си печели не ми пречиш.

                                Коментар

                                Working...
                                X