Първоначално изпратено от sk.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на фонд за инвестиция
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеМерси, гледам съм го това сравнение в моите пари.Избягвам го защото като видя графата "доходност от началото на публичното предлагане" ми става лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеМерси, гледам съм го това сравнение в моите пари.Избягвам го защото като видя графата "доходност от началото на публичното предлагане" ми става лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеРазглеждам фондовете на Pioneer, не съм особено впечатлен, но някои може ли да даде отзиви ако има вземане-даване с тях.
http://www.moitepari.bg/Fondove/Vzai...kKcyO4MA%3d%3d
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеРазглеждам фондовете на Pioneer, не съм особено впечатлен, но някои може ли да даде отзиви ако има вземане-даване с тях.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИначе колегата обяснява, че като имаш 100 000 евра /около 80 000 литра бензин примерно/ и банката ти фалира, то по закона ще ти изпатят тяхната равностойност в лева след Х време!!! Ок, ще ти платят 196 000 лева, но тогава вероятно това ще бъдат 80 литра бензин.
На деня на изплащане на гаранцията курса няма да е 1:1,96, а ще е всъщност близо до реалния курс.
Хайде да направим примера с дати:
18/02/2014 - Слагам 10,000 евро в банката при курс 1:1,96
20/05/2014 - Махат валутния борд. Курса става 1:3,00
15/06/2014 - Банката фалира. Курса е 1:3,20
20/07/2014 - Фонда започва да изплаща гаранциите. Курса е 1:3,40
03/08/2014 - Изплащат ми моята гаранция. Курса е 1:3,55. Очаквам тук да ми изплатят 34,000 лева (по курса от 20/07/2014)Last edited by dian88; 09.03.2014, 11:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dian88 Разгледай мнение
Аз ли бъркам някъде? Курса "в началния ден на изплащане на гаранцията" е доста близко до реалния курс. Защо ми е да ми ги изплащат с курс към датата на фалит на банката?
Без паника, моля !
Иначе колегата обяснява, че като имаш 100 000 евра /около 80 000 литра бензин примерно/ и банката ти фалира, то по закона ще ти изпатят тяхната равностойност в лева след Х време!!! Ок, ще ти платят 196 000 лева, но тогава вероятно това ще бъдат 80 литра бензин. По-старите сме го играли този филм
Отделен е въпроса с колко пари в "гаранционния фонд за депозити" се гарантират всички депозити......
П.П. Както казва моят Гуру - "На човек му е простено да бъде комунист /има предвид социален/ до 30-тата си годишнина" !!!Last edited by 15%; 09.03.2014, 05:06.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГарантира ги, но ги изплаща в лева, т.е. при едно малко вероятно но все пак възможно падане на борда евровия депозит не дава никаква защита от обезценка на лева, ако банката в която е бил направен фалира и се наложи да се спасяват хората вложили пари в нея.
Курса по който се изплаща гаранцията е "по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете" А не по курса в който е бил депозита когато банката е фалирала. Това си директно от закона за гарантиране на влоговете чл. 23 ал 7
Да вземем пример:
Имам 10,000 евро в банката. Валутния борд пада, курса на еврото отива на 3,50 лева за евро. Банката ми фалира. Фонда започва да изплаща гарантираните депозити - разбира се че предпочитам да ми изплати 35,000 лева, вместо 19,550.
Аз ли бъркам някъде? Курса "в началния ден на изплащане на гаранцията" е доста близко до реалния курс. Защо ми е да ми ги изплащат с курс към датата на фалит на банката?Last edited by dian88; 09.03.2014, 03:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи щом е толкова просто що не се пробваш?Купуващ крави овце и ги пускаш ей така из планината....Ще ме умориш от смях бе човек.....
Само кравите ги пускат така, овцете са си с овчари. Има си изградени овчарници в планината, прибират ги вечер овцете, но кравите си спят където намерат. Всяко лято прекарвам доста време по билото, говорил съм си с хора там, ами така правят. Нощем съм засичал стадата с крави си легнали по ливадите. Иначе им излиза прекалено скъпо да гледат говедата, а така и да загубят някоя друга крава от вълци или нещастен случай пак са на далавера.
Коментар
Коментар