IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на фонд за инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sk. Разгледай мнение
    хах, жалко, че сте засрали така мощно темата. А започна добре....

Бтв, не следя други теми, но какво става с Бате Пешо, още ли се кефи на "Мустака".... Дали видя 7.5% към минус 100%? Или може би пак другите са прости?
    Състави изречение задай въпрос

Коментар

• хах, жалко, че сте засрали така мощно темата. А започна добре....

Бтв, не следя други теми, но какво става с Бате Пешо, още ли се кефи на "Мустака".... Дали видя 7.5% към минус 100%? Или може би пак другите са прости?

Коментар

• Някой обмислял ли е да влага в Хедж фонд ?

Коментар

• Аз ще се насоча към амунди. Франция е стабилна държава, освен това имат и фондове в евро, което ме устройва защото елиминират валутния риск
          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
            Мерси, гледам съм го това сравнение в моите пари.Избягвам го защото като видя графата "доходност от началото на публичното предлагане" ми става лошо.
            квото и да купиш се си се преебал

Коментар

Мерси, гледам съм го това сравнение в моите пари.Избягвам го защото като видя графата "доходност от началото на публичното предлагане" ми става лошо.
              Ами нормално, те повечето фондове се нароиха през 2006-2007г. и пазаруваха едни неща (OTZK, ORGH, HDPAT, PETHL, CHIM) на едни цени, дето няма скоро да ги видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                Виж това дали ще ти е от полза.

http://www.moitepari.bg/Fondove/Vzai...kKcyO4MA%3d%3d

Коментар

Разглеждам фондовете на Pioneer, не съм особено впечатлен, но някои може ли да даде отзиви ако има вземане-даване с тях.
                  Виж това дали ще ти е от полза.

http://www.moitepari.bg/Fondove/Vzai...kKcyO4MA%3d%3d

Коментар

Разглеждам фондовете на Pioneer, не съм особено впечатлен, но някои може ли да даде отзиви ако има вземане-даване с тях.
                    Процедурата наистина е малко тегава от към бюрокрация, но това е общо взето единствената негативна черта. Фондовете са си ОК.

Коментар

Малко тегава работа. Но ако търсиш диверсификация в по-консервативни инструменти защо пък не. Само за идеята бях взел малко на 6, сега е 7+ единици. ТОва за фонда top european players.

Коментар

• Разглеждам фондовете на Pioneer, не съм особено впечатлен, но някои може ли да даде отзиви ако има вземане-даване с тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Иначе колегата обяснява, че като имаш 100 000 евра /около 80 000 литра бензин примерно/ и банката ти фалира, то по закона ще ти изпатят тяхната равностойност в лева след Х време!!! Ок, ще ти платят 196 000 лева, но тогава вероятно това ще бъдат 80 литра бензин.
                          Не мога да се съглася. В закона е написано точно обратното - "по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете". Не по курса преди премахване на борда и фалит на банката.
                          На деня на изплащане на гаранцията курса няма да е 1:1,96, а ще е всъщност близо до реалния курс.

Хайде да направим примера с дати:

18/02/2014 - Слагам 10,000 евро в банката при курс 1:1,96
                          20/05/2014 - Махат валутния борд. Курса става 1:3,00
                          15/06/2014 - Банката фалира. Курса е 1:3,20
                          20/07/2014 - Фонда започва да изплаща гаранциите. Курса е 1:3,40
                          03/08/2014 - Изплащат ми моята гаранция. Курса е 1:3,55. Очаквам тук да ми изплатят 34,000 лева (по курса от 20/07/2014)
                          Last edited by dian88; 09.03.2014, 11:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от dian88 Разгледай мнение

Аз ли бъркам някъде? Курса "в началния ден на изплащане на гаранцията" е доста близко до реалния курс. Защо ми е да ми ги изплащат с курс към датата на фалит на банката?
                            Такъв кошмарен сценарии най-вероятно няма да стане при сегашния ни дълг!
                            Без паника, моля !
                            Иначе колегата обяснява, че като имаш 100 000 евра /около 80 000 литра бензин примерно/ и банката ти фалира, то по закона ще ти изпатят тяхната равностойност в лева след Х време!!! Ок, ще ти платят 196 000 лева, но тогава вероятно това ще бъдат 80 литра бензин. По-старите сме го играли този филм
                            Отделен е въпроса с колко пари в "гаранционния фонд за депозити" се гарантират всички депозити......

П.П. Както казва моят Гуру - "На човек му е простено да бъде комунист /има предвид социален/ до 30-тата си годишнина" !!!
                            Last edited by 15%; 09.03.2014, 05:06.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Гарантира ги, но ги изплаща в лева, т.е. при едно малко вероятно но все пак възможно падане на борда евровия депозит не дава никаква защита от обезценка на лева, ако банката в която е бил направен фалира и се наложи да се спасяват хората вложили пари в нея.
                              Курса по който се изплаща гаранцията е "по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете" А не по курса в който е бил депозита когато банката е фалирала. Това си директно от закона за гарантиране на влоговете чл. 23 ал 7
                              Но това че се изплащат по курса в деня на изплащане на гаранцията ми изглежда като предимство
                              Да вземем пример:

Имам 10,000 евро в банката. Валутния борд пада, курса на еврото отива на 3,50 лева за евро. Банката ми фалира. Фонда започва да изплаща гарантираните депозити - разбира се че предпочитам да ми изплати 35,000 лева, вместо 19,550.

Аз ли бъркам някъде? Курса "в началния ден на изплащане на гаранцията" е доста близко до реалния курс. Защо ми е да ми ги изплащат с курс към датата на фалит на банката?
                              Last edited by dian88; 09.03.2014, 03:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Ми щом е толкова просто що не се пробваш?Купуващ крави овце и ги пускаш ей така из планината....Ще ме умориш от смях бе човек.....
                                За какво ми е да се пробвам, аз знам че ще спечеля от това, просто скуката свързана с това ще ме убие.

Само кравите ги пускат така, овцете са си с овчари. Има си изградени овчарници в планината, прибират ги вечер овцете, но кравите си спят където намерат. Всяко лято прекарвам доста време по билото, говорил съм си с хора там, ами така правят. Нощем съм засичал стадата с крави си легнали по ливадите. Иначе им излиза прекалено скъпо да гледат говедата, а така и да загубят някоя друга крава от вълци или нещастен случай пак са на далавера.

Коментар

Working...
                                X