IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на фонд за инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Много е сложно няма що, трябва да знае човек кога да сее, кога да жъне и с какво да тори и с какво да пръска. Голяма философия е наистина. Пък за животновъдството съвсем, хората покрай Стара планина си пускат говедата по билото за цяло лято, нито ги гледат нито ги пазят. Много е сложно наистина, оставяш ги кравите напролет и ги прибираш на есен.
    Ми щом е толкова просто що не се пробваш?Купуващ крави овце и ги пускаш ей така из планината....Ще ме умориш от смях бе човек.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Земеделието и животновъдството не са проста работа и само напълно невеж може да пише подобни простотии.
      Много е сложно няма що, трябва да знае човек кога да сее, кога да жъне и с какво да тори и с какво да пръска. Голяма философия е наистина. Пък за животновъдството съвсем, хората покрай Стара планина си пускат говедата по билото за цяло лято, нито ги гледат нито ги пазят. Много е сложно наистина, оставяш ги кравите напролет и ги прибираш на есен.

Коментар

Ми в този форум съм щото в земеделския няма такива готини пичове като в тоя.Нямам спомен да съм ти давал акъл какви акции да си купуваш.Твърдя само че лъжеш и разправяш небивалици.Земеделието и животновъдството не са проста работа и само напълно невеж може да пише подобни простотии.
        Без да съм специалист по земеделие /тази година в широкия център на София ще си правя лозница, а на 50км. ще садя домати/ считам, че ЗЕМЕДЕЛИЕТО е сериозна инвестиция за всяко домакинство в БГ! Затова е напълно нормално Бате Пешо да е основен играч в този форум, колкото и да го презирате и да му завиждате.....

Коментар

Така е, никой не знае бъдещето. Има само вероятности, тези на които аз залагам, да чукна на дърво, за сега повечето се сбъдват. Може пък скоро всичките да се издънят. Но за мен това си е нормалното положение когато се работи с нещо толкова несигурно като с бъдещето.

А виж ти не се интересуваш от акции, а киснеш по цял ден във форум за акции. Ами намери си форум за овчари и земеделци. Ще си обсъждате каквото там си обсъждат овчарите и земеделците. Аз не съм тръгнал да ти казвам как да си жънеш земята, кога да садиш или какво да не садиш. И предполагам че ако почна да ти пиша такива работи ще приемеш този пък какви ги приказва, той очевидно нищо не разбира - и ще си прав. Еми точно по същия начин аз гледам на теб като говориш за акции, пазари и така нататък.

Само където и земеделието и животновъдството не са кой знае колко сложна работа, на мен ми трябват една две години и ще навлеза в нещата. Ама виж от борси си трябват десетина години опит и бая четене - и пак няма начин да се знае как да се печели защото си става въпрос за бъдещето, единственото което се научава за това време е как да не правиш глупости.
          Ми в този форум съм щото в земеделския няма такива готини пичове като в тоя.Нямам спомен да съм ти давал акъл какви акции да си купуваш.Твърдя само че лъжеш и разправяш небивалици.Земеделието и животновъдството не са проста работа и само напълно невеж може да пише подобни простотии.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            +++++1!!!, абе направи си един блог да те чета и да размишлявам!!!
            Кажи сега какво да купуваме освен европейски банки?
            Хамерикански
            Наскоро си взех и Сити-то, че най е отворена навън, вкл. към ЕМ.
            Аз доскоро банка не помирисвах, ма вече си имам скромно секторче, че и с над 4% среден дивидент - HSBC, C, KBWD.

Пък и ако погледнеш пазарите по сектори - ясно се отличават 2 които са най подценени спрямо останалите - Финансовия и Енергийния ( особено О&Г)
            Затова и предпочитам да имат повече тежест при мене, така или иначе се търгуват на чудесни мултипъли, а и дават най сосните дивиденти.

И аз съм голям фен на златото - ма на черното

Коментар

https://www.silverinstitute.org/site/supply-demand/

Ами чети реална статистика, а не жълти статии
              Равновесов, разгледах набързо линка ти и смятам, че просто правим различна трактовка на израза "реална употреба и спекула". Цифрите там за мен кореспондират по-скоро до реално приложение, отколкото спекула.

Успех и на двама ни
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Наистина ще има следваща вълна от обрани тъпаци. Всъщност те и в момента ги обират през дефлация - както става в Европа в момента - обират получателите на кредити през супер високи реални лихвени проценти, или ще е през златото - както отново става в момента - но там са малък брой и с малка сума, през ниски лихви по облигации - обират пенсионерите, макар и те да не го знаят.

По някое време ще решат че са обрали достатъчно от кредитополучателите и ще почнат да обират спестителите - през инфлация. Все пак за да се реши проблема със задлъжнялостта си трябва инфлация и отрицателни и дори силно отрицателни реални лихвени проценти. Златото вече ще са загубили почти всичко, така че там няма какво да пипат.

А аз какво правя - като ще обират притежателите на кредити печелят банките - аз имам акции от банки. Ако почнат да ги обират през инфлация ще почне да се качват лихвените проценти - макар и недостатъчно - аз съм шорт в държавни облигации, със златото не се занимавам но съм шорт и на среброто.

Така че не знам защо ми говориш тези работи - по-добре помисли теб как те обират и какво можеш да направиш по въпроса
                +!

Коментар

Не мое овчар да разбира от борси.То не че ти разбираш ама друго си е да пишеш небивалици тука.Това че си написал в анонимен форум че разбираш от борси или си мислиш че разбираш не прави това факт.Мое се хвалиш колкото си искаш безплатно е
                  Хората са казали: "Луд умора няма"

Коментар

Благодарности

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Благодаря ти, може ли да дадеш източници на тази информация? Не се заяждам, наистина искам да се запозная повече, защото прочетеното от мен е доста различно.

Коментар

Промишленото приложение на среброто е около 50% от търсенето и тренда при него е надолу. Основния отрасъл който е потребявал сребро е фотографията, но с цифровите фотоапарати това приложение на среброто става излишно. На практика последните години основния двигател на ръста на търсенето на сребро са инвестиционните му приложения. До 2008 година средно на година за инвестиции отиват под 30 тона сребро В някой години почти нищо. След това това скача до 200 тона през 2012. За пример индустриалното приложение пада от 600 тона до 2007 до 500 тона през 2012.
                        Благодаря ти, може ли да дадеш източници на тази информация? Не се заяждам, наистина искам да се запозная повече, защото прочетеното от мен е доста различно.

Коментар

За следващата година година и половина
                          http://finance.yahoo.com/q;_ylt=ApNM...bGsDdGJ0?s=TBT
                          тенкс!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            За следващата година година и половина
                            http://finance.yahoo.com/q;_ylt=ApNM...bGsDdGJ0?s=TBT

Т.е. това ми се струва най-сигурната игра в момента, може нещо да се издъни и ФЕД да спрат да затягат, но ако вървят по план няма по-добра сделка като риск/доходност.

Коментар

Промишленото приложение на среброто е около 50% от търсенето и тренда при него е надолу. Основния отрасъл който е потребявал сребро е фотографията, но с цифровите фотоапарати това приложение на среброто става излишно. На практика последните години основния двигател на ръста на търсенето на сребро са инвестиционните му приложения. До 2008 година средно на година за инвестиции отиват под 30 тона сребро В някой години почти нищо. След това това скача до 200 тона през 2012. За пример индустриалното приложение пада от 600 тона до 2007 до 500 тона през 2012.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Това е така, но допускаш ли специално за среброто друг сценарии:

Вдигане на икономиката = повишено търсене.
                                Казвам го от гледна точка, че среброто не е толкова хедж инструмент, колкото е реално приложимо, особено в новите технологии. Доколкото знам не се рециклира, а на много места е незаменимо?

Коментар

Working...
                                X