IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на фонд за инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Вдигане на лихви = падане на ценни метали. Среброто е по-волатилно от златото, за това съм шортил среброто.
    Това е така, но допускаш ли специално за среброто друг сценарии:

Вдигане на икономиката = повишено търсене.
    Казвам го от гледна точка, че среброто не е толкова хедж инструмент, колкото е реално приложимо, особено в новите технологии. Доколкото знам не се рециклира, а на много места е незаменимо?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Не мое овчар да разбира от борси.То не че ти разбираш ама друго си е да пишеш небивалици тука.Това че си написал в анонимен форум че разбираш от борси или си мислиш че разбираш не прави това факт.Мое се хвалиш колкото си искаш безплатно е
      Така е, никой не знае бъдещето. Има само вероятности, тези на които аз залагам, да чукна на дърво, за сега повечето се сбъдват. Може пък скоро всичките да се издънят. Но за мен това си е нормалното положение когато се работи с нещо толкова несигурно като с бъдещето.

А виж ти не се интересуваш от акции, а киснеш по цял ден във форум за акции. Ами намери си форум за овчари и земеделци. Ще си обсъждате каквото там си обсъждат овчарите и земеделците. Аз не съм тръгнал да ти казвам как да си жънеш земята, кога да садиш или какво да не садиш. И предполагам че ако почна да ти пиша такива работи ще приемеш този пък какви ги приказва, той очевидно нищо не разбира - и ще си прав. Еми точно по същия начин аз гледам на теб като говориш за акции, пазари и така нататък.

Само където и земеделието и животновъдството не са кой знае колко сложна работа, на мен ми трябват една две години и ще навлеза в нещата. Ама виж от борси си трябват десетина години опит и бая четене - и пак няма начин да се знае как да се печели защото си става въпрос за бъдещето, единственото което се научава за това време е как да не правиш глупости.

Коментар

Виждам че бъкел не разбираш от борса и съответно трудно би печелил от нея. Това обаче по никакъв начин не те спира да си даваш мнението за неща, от които очевидно си нямаш понятие. Мен лично това по никакъв начин не ме бърка В края на краищата ти си го признаваш и ако някой вземе че ти се води по акъла е съвсем наясно, че ти всъщност даваш тези твои мнения базирани на точно никакъв опит

надявам се да не действаш така и там от където си вадиш хляба, защото лесно се дава акъл, който го нямаш на други хора, ама ако си прилагаш и към твоите собствени дейности резултата може да се получи лееекичко разочароващ
        Не мое овчар да разбира от борси.То не че ти разбираш ама друго си е да пишеш небивалици тука.Това че си написал в анонимен форум че разбираш от борси или си мислиш че разбираш не прави това факт.Мое се хвалиш колкото си искаш безплатно е

Коментар

T неговата е ясна.Нема да коментираш а че слушаш що ти дума ако искаш да печелиш.Он никога не губи на борсите и среброто е цар и на банките.А кога поскъпва тока си купуе акции от енергото.Зимъс Есента купува акции на топлофикация преди Коледа на свинефермите а напролет на оранжериите.Равновесия е пич не мое се мериш с него.
          Тцъ, енергото не ме кефи. Този отрасъл преживява екзистенциална криза в цяла европа и ще минат доста години преди да става за инвестиране, но най-вероятно тогава ще е съвсем различен от сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Равновесов, защо си шорт на среброто? Аз пък обмислям лека-полека да влизам там с много малък маржин и дългосрочно. Все още не съм направил такива крачки, та ще ми е интересна твоята гледна точка.
            Вдигане на лихви = падане на ценни метали. Среброто е по-волатилно от златото, за това съм шортил среброто.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Равновесов, защо си шорт на среброто? Аз пък обмислям лека-полека да влизам там с много малък маржин и дългосрочно. Все още не съм направил такива крачки, та ще ми е интересна твоята гледна точка.
              T неговата е ясна.Нема да коментираш а че слушаш що ти дума ако искаш да печелиш.Он никога не губи на борсите и среброто е цар и на банките.А кога поскъпва тока си купуе акции от енергото.Зимъс Есента купува акции на топлофикация преди Коледа на свинефермите а напролет на оранжериите.Равновесия е пич не мое се мериш с него.

Коментар

За тебе знам ти никога не губиш ти обираш глупаците постоянно.И държавни облигации си купуваш ама не на фалирали държави.Ти си страшен бабаит и винаги печелиш.Аз съм колхозник и нямам толкова акъл като софийските тарикати бабаити у форумо.По цял ден паса крави и овце и се кося оти съм толко тъп и не моа пичеля от борсата...

Виждам че бъкел не разбираш от борса и съответно трудно би печелил от нея. Това обаче по никакъв начин не те спира да си даваш мнението за неща, от които очевидно си нямаш понятие. Мен лично това по никакъв начин не ме бърка В края на краищата ти си го признаваш и ако някой вземе че ти се води по акъла е съвсем наясно, че ти всъщност даваш тези твои мнения базирани на точно никакъв опит

надявам се да не действаш така и там от където си вадиш хляба, защото лесно се дава акъл, който го нямаш на други хора, ама ако си прилагаш и към твоите собствени дейности резултата може да се получи лееекичко разочароващ

Коментар

.............. но съм шорт и на среброто.

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Наистина ще има следваща вълна от обрани тъпаци. Всъщност те и в момента ги обират през дефлация - както става в Европа в момента - обират получателите на кредити през супер високи реални лихвени проценти, или ще е през златото - както отново става в момента - но там са малък брой и с малка сума, през ниски лихви по облигации - обират пенсионерите, макар и те да не го знаят.

По някое време ще решат че са обрали достатъчно от кредитополучателите и ще почнат да обират спестителите - през инфлация. Все пак за да се реши проблема със задлъжнялостта си трябва инфлация и отрицателни и дори силно отрицателни реални лихвени проценти. Златото вече ще са загубили почти всичко, така че там няма какво да пипат.

А аз какво правя - като ще обират притежателите на кредити печелят банките - аз имам акции от банки. Ако почнат да ги обират през инфлация ще почне да се качват лихвените проценти - макар и недостатъчно - аз съм шорт в държавни облигации, със златото не се занимавам но съм шорт и на среброто.

Така че не знам защо ми говориш тези работи - по-добре помисли теб как те обират и какво можеш да направиш по въпроса
                    За тебе знам ти никога не губиш ти обираш глупаците постоянно.И държавни облигации си купуваш ама не на фалирали държави.Ти си страшен бабаит и винаги печелиш.Аз съм колхозник и нямам толкова акъл като софийските тарикати бабаити у форумо.По цял ден паса крави и овце и се кося оти съм толко тъп и не моа пичеля от борсата...

Коментар

Равновестни гледа ли снощи БТВ репортерите от 22:30.Там много добре обясниха връзката даскали по икономика в "престижни" университети политици сенатори дерегулация директори на банки и тарикати от Уолстрийт.Случайни нямаше.И няма нито един осъден,Същите тия спечелиха милиарди а тъпанарите които са си купили жилища и акции са на палатка на улицата.Така че следващия път ще е много скоро.И ще има нова вълна обрани тъпаци.
                      Наистина ще има следваща вълна от обрани тъпаци. Всъщност те и в момента ги обират през дефлация - както става в Европа в момента - обират получателите на кредити през супер високи реални лихвени проценти, или ще е през златото - както отново става в момента - но там са малък брой и с малка сума, през ниски лихви по облигации - обират пенсионерите, макар и те да не го знаят.

По някое време ще решат че са обрали достатъчно от кредитополучателите и ще почнат да обират спестителите - през инфлация. Все пак за да се реши проблема със задлъжнялостта си трябва инфлация и отрицателни и дори силно отрицателни реални лихвени проценти. Златото вече ще са загубили почти всичко, така че там няма какво да пипат.

А аз какво правя - като ще обират притежателите на кредити печелят банките - аз имам акции от банки. Ако почнат да ги обират през инфлация ще почне да се качват лихвените проценти - макар и недостатъчно - аз съм шорт в държавни облигации, със златото не се занимавам но съм шорт и на среброто.

Така че не знам защо ми говориш тези работи - по-добре помисли теб как те обират и какво можеш да направиш по въпроса

Коментар

• Равновестни гледа ли снощи БТВ репортерите от 22:30.Там много добре обясниха връзката даскали по икономика в "престижни" университети политици сенатори дерегулация директори на банки и тарикати от Уолстрийт.Случайни нямаше.И няма нито един осъден,Същите тия спечелиха милиарди а тъпанарите които са си купили жилища и акции са на палатка на улицата.Така че следващия път ще е много скоро.И ще има нова вълна обрани тъпаци.Та да играеш комар с тези е безумие.А ти дори ги обираш и си мислиш че някой ти вярва.Специално за тебе да гледаш ето

http://www.star07.in/videogallery.php?video_id=142
                        Last edited by Бате Пешо; 16.02.2014, 16:54.

Коментар

Не тия а народа требе да изяде още много хляб.Докато не спре да тегли кредити няма да се променят нещата
                          златен клас вирей, прос народ живей докато народа не може да сметне колко е 8% на 100 000 за 20 год. че не е 110 000 а е 250 000 и купуват апартаменти на цялата банка техен проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Е ми нали тоя фалирал олигарх подмами наивниците преди години,Не им ща печалбите.Който има пари за губене да отива...Сега отново капана е подмит и излъскан и сиренцето е заложено прясно прясно....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                              Абе нешо българските банки не ме грабват, поне в западната банка в която съм аз няма такси обслужване, такси добър ден, такси за превод, такси на баба им хвърчилото. Как преводите в EU са безплатни в EUR и тегленето от банкомати също все нашите банки искат нещо 8% от сумата която тегля ае тея нормални ли са ее, я да си ебат п.. лелина еее
                              И Цеко и ТИМ и майна им райна там на героите от Илияда им тряя да изядат още много хляб и боб докато ги стигнат западните чесно да ти кажа ...
                              Не тия а народа требе да изяде още много хляб.Докато не спре да тегли кредити няма да се променят нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
                                Браво Българино!!!!! Комисионните, които взимат от теб отиват право в другата държава. Важното е Вуте да е зле!
                                българино аз съм на вънка и комисионни няям банката е само online, за мен комисионни е чужда дума, за българските обирджии не ме интересува и кредитната карта също няма такса е ако не верваш виж, зависи от типа на сметката.
                                http://www.easybank.at/easy/Produkte...is-gehalt.html
                                наште пичове докато стигнат това ниво бая време тряя да мине или ще стане по бързичко ако народа масово спре да им взима ненормалните кредити, ето даже и в тая банка може да се види РЕАЛНО кредита колко би трябвало да е, поребителски 3.9/6% не 16/20% и жилищен не на 8% а на 1.7/2%
                                Ама ти кат искаш рани го там Арменеца дееба и нещастника изпи на ората паричките и им взе душичките, плащай си на Цеко и ТИМ и на бат Бойко
                                Last edited by michaelis; 15.02.2014, 00:53.

Коментар

Working...
                                X