Първоначално изпратено от michaelis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на фонд за инвестиция
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ те тия са високоморални
има гнили круши, но и има и по-гнили.....
съвсем здрави, чисти и почтени и същевременно големи и ликвидни компании в бг няма(т.е. личности), по това за мен съвсем не означава, че един почтен човек не трябва да се опитва да селектира ... то и на изборите е същото, избор на по малкото зло"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ те тия са високоморални.Прави ми впечатление че в България има много заблуден народ народ който вярва че западните бизнесмени са морални и особено западните банкери.А къде е морала на Кока Кола примерно?
И Цеко и ТИМ и майна им райна там на героите от Илияда им тряя да изядат още много хляб и боб докато ги стигнат западните чесно да ти кажа ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеА Цеко (ПИБ)?
А ТИМ (ЦКБ)?
А Левон (Булбанк)?
А Петя (Инвестбанк)?
А Бориславова/Борисова (БАКБ)?
Да продължавам ли?
Все пак добре е поне част от парите да се държат в страната, в която живееш повечето време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениеМустака аз лично го избягвам по морални и политически съображения ...
А ТИМ (ЦКБ)?
А Левон (Булбанк)?
А Петя (Инвестбанк)?
А Бориславова/Борисова (БАКБ)?
Да продължавам ли?
Все пак добре е поне част от парите да се държат в страната, в която живееш повечето време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениекъм автора -
не се занимавай с нискорискови фондове и облигации от бг-компании - потенциала им е по дефиниция ограничен а ниския риск е привиден в родната среда/законодателство;
възможна стратегия за 5000 лв:
1/2 във високо рисков фонд , по възможност с малки такси, по възможност не само български но и в региона(Източна Европа?), със смесен екип / не само българи
1/2 в някоя от 5-те най ликвидни бфб компании, примерно голям холдинг като Химимпорт - голяма корелация с пазара и бързо можеш да излезеш, хубаво е да си сложиш предварително % на приемливите загуби(например 7%) и това да си го следиш( не е необходимо да ставаш специалист); а и момента на влизане е хубаво да не е наведнъж ами да си допълваш.Отвориш парцала Дневник и от там се лее помия на воляЦеко така цеко онака.Ма тоя толкова си може
Мустака аз лично го избягвам по морални и политически съображения а и прекалена концентрация на капитали много бързоLast edited by Бате Пешо; 14.02.2014, 09:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеСамо, моля те, не ме включвай към групата с акциите. Аз акции нямам.
За няколко минути не можеш да ги прехвърлиш парите, освен ако не са у биткойни.
Не си мисли, че интернет банкирането ще те спаси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
Мустака аз лично го избягвам по морални и политически съображения а и прекалена концентрация на капитали много бързоМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
към автора -
не се занимавай с нискорискови фондове и облигации от бг-компании - потенциала им е по дефиниция ограничен а ниския риск е привиден в родната среда/законодателство;
възможна стратегия за 5000 лв:
1/2 във високо рисков фонд , по възможност с малки такси, по възможност не само български но и в региона(Източна Европа?), със смесен екип / не само българи
1/2 в някоя от 5-те най ликвидни бфб компании, примерно голям холдинг като Химимпорт - голяма корелация с пазара и бързо можеш да излезеш, хубаво е да си сложиш предварително % на приемливите загуби(например 7%) и това да си го следиш( не е необходимо да ставаш специалист); а и момента на влизане е хубаво да не е наведнъж ами да си допълваш
Мустака аз лично го избягвам по морални и политически съображения а и прекалена концентрация на капитали много бързо"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
такъв фонд брои ли се бат Пешо
http://www.pioneerinvestments.bg/Fun...alue&class=EUR
ето и един основан 2000
http://www.pioneerinvestments.bg/Fun...uity&class=EUR“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеПарите ги натовариха на контейнери от ония железните и ги натовариха от Германия на самолет. После от самолета на летището в Кипър парите с тирове ги извозиха до банките. Както и да е, това са само подробности. Въпроса е, че докараха едни милиарди евракита. Тука никой няма да кара евра. Ще карат левове от близката печатница, ти като бивш/настоящ софиянец, знаеш къде се намира тя.
Коментар
Коментар