В платформата на елана още не виждам еврова сметка, за разлика от Бенчмарк например. Май не им се разделя със Саксо банк....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BSE International
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
И какво се оказва, неудобства и неуредици ! Бързаме да се похвалим с нещо, обаче половинчати неща ! Неизяснена ситуация с данъците, а сега и с получаването на дивиденти ! Нека се задействат и видят какъв е проблема ! Да купуваш и да ти вземат парите няма проблем, а за получаване на дивиденти има !“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
И какво се оказва, неудобства и неуредици ! Бързаме да се похвалим с нещо, обаче половинчати неща ! Неизяснена ситуация с данъците, а сега и с получаването на дивиденти ! Нека се задействат и видят какъв е проблема ! Да купуваш и да ти вземат парите няма проблем, а за получаване на дивиденти има !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
ОТ 01.10.2021год. Чакам дивидент и от Тоталенерджи. Към днешна дата дивидент няма. Във връзка съм с посредника. Има ли развитие ще ви информирам.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Хм, това е адски важна тема. Посредникът не се ли ангажира със срок неуредицата да бъде изчистена? Поискайте такъв. Това е изцяло тяхно задължение. В крайна сметка някой някъде е кредитиран с вашите пари.
Имате ли информация и други ИП-та да имат същия проблем? Само от Шел ли чакате дивидент? Моля, похвалете се, когато всичко вече е наред.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениег-н Моравенов не беше ли казал, че чакат някакво тълкуване от КФН и за данъчното третиране?
Макар и ползвайки тази с-ма за търговия, ако реализирам печалба от акции на Даймлер например, аз не съм ли ги изтъргувал индиректно(през ексетра) на Франкфурт, който е регулирана борса в ЕС и не се дължат данъци върху печалбата и т.н. и т.н. неизчистени неща
- 2 Харесвания
Коментар
-
г-н Моравенов не беше ли казал, че чакат някакво тълкуване от КФН и за данъчното третиране?
Макар и ползвайки тази с-ма за търговия, ако реализирам печалба от акции на Даймлер например, аз не съм ли ги изтъргувал индиректно(през ексетра) на Франкфурт, който е регулирана борса в ЕС и не се дължат данъци върху печалбата и т.н. и т.н. неизчистени неща
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнениеТова добре, но има неуредени неща свързани с изплащането на дивидент от тези компании. ЦД. и КАРОЛ още не могат да ми дадат смислен отговор, защо не може да ми бъде изплатен дивидент на Royal Dutch Shell Plc от 20.09.2021. Преди да търгувате тези емисии, първо се информирайте със своя посредник, за да не изпадате в същото положение като мен. Явно някои не си е свършил работата до край, но рекламата си върви.
Имате ли информация и други ИП-та да имат същия проблем? Само от Шел ли чакате дивидент? Моля, похвалете се, когато всичко вече е наред.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнениеМинималната комисиона на БФБ International остава 1 лв. още един месец
От 1 ноември тя ще се увеличи на 1 евро и ще е по-ниска от предварително обявените минимум 2 евро на сделка
Минималната комисиона на БФБ International остава 1 лв. още един месец:: Investor.bg
Това добре, но има неуредени неща свързани с изплащането на дивидент от тези компании. ЦД. и КАРОЛ още не могат да ми дадат смислен отговор, защо не може да ми бъде изплатен дивидент на Royal Dutch Shell Plc от 20.09.2021. Преди да търгувате тези емисии, първо се информирайте със своя посредник, за да не изпадате в същото положение като мен. Явно някои не си е свършил работата до край, но рекламата си върви.
Коментар
-
Минималната комисиона на БФБ International остава 1 лв. още един месец
От 1 ноември тя ще се увеличи на 1 евро и ще е по-ниска от предварително обявените минимум 2 евро на сделка
Минималната комисиона на БФБ International остава 1 лв. още един месец:: Investor.bg
Това добре, но има неуредени неща свързани с изплащането на дивидент от тези компании. ЦД. и КАРОЛ още не могат да ми дадат смислен отговор, защо не може да ми бъде изплатен дивидент на Royal Dutch Shell Plc от 20.09.2021. Преди да търгувате тези емисии, първо се информирайте със своя посредник, за да не изпадате в същото положение като мен. Явно някои не си е свършил работата до край, но рекламата си върви.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...tovni-kompanii
Тепърва предстои да видим кои можем да преместим на регулирания пазар, за да може да се ползват от данъчните преференции, което ще направи капиталовата печалба необлагаема. Това изисква повече време, до няколко месеца, и се прави за първи път в България – трябва да минем през регулатора. За европейските компании това може да стане сравнително бързо.“
Моравенов предупреди, че подобни доходи се третират по един начин от българското законодателство, но трябва да се има предвид и чуждестранно законодателство, където са издадени тези емисии – като спогодби за двойно данъчно облагане, например.
„Ако търгувате с американски акции, ще трябва да попълните декларация и да я изпратите в САЩ“, каза той.
- 5 Харесвания
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...tovni-kompanii
Тепърва предстои да видим кои можем да преместим на регулирания пазар, за да може да се ползват от данъчните преференции, което ще направи капиталовата печалба необлагаема. Това изисква повече време, до няколко месеца, и се прави за първи път в България – трябва да минем през регулатора. За европейските компании това може да стане сравнително бързо.“
Моравенов предупреди, че подобни доходи се третират по един начин от българското законодателство, но трябва да се има предвид и чуждестранно законодателство, където са издадени тези емисии – като спогодби за двойно данъчно облагане, например.
„Ако търгувате с американски акции, ще трябва да попълните декларация и да я изпратите в САЩ“, каза той.Last edited by dici; 10.07.2021, 10:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеАми то, така да се каже, дето се вика, ако има данък, за какво ни е това чудо?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеВъпрос
Повечето компании са извън ЕС, как стоят нещата с Декларирането и Данък печалба при тях, тъй като акциите на БФБ са освободена и от 2-те?
Отговор от BSE
Здравейте, тъй като новият пазар BSE International, както сте видял, e многостранна система за търговия (МСТ) e необходимо да декларирате и съответно да платите данък печалба при евентуална търговия с акции и ЕТF-и на него. Поздрави и успех!
Коментарите са тук:
https://www.facebook.com/22399853145...2743719245569/Last edited by Гари; 07.07.2021, 17:04.
- 11 Харесвания
Коментар
Коментар