Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BSE International
Collapse
X
-
има решение, само трябва да намалят таксите още,
преди дивидента продаваш и след дивидента взимаш и си горе
предполагам с новата покупка ще въведат новата инфраструктура за без комисионни, но само когато
транзакцията е свързана със сделка за избягване на таксите от дивидентLast edited by ceneto; 23.10.2021, 17:54.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение...Трябва да получа 99 евро дивидент и ми се обяснява че, като ми удържат 100 евро такса ще излеза на минус...
Асен Ягодин (председател на СД)
Васил Големански (зам. председател на СД)
доц. д-р Маню Моравенов (изпълнителен директор)
Христина Пендичева (член на СД)
Радослава Масларска (член на СД)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
Направих справка в ЦД с електронен подпис и се оказа че акциите са си на мое име, както Българските акции. Трябва да получа 99 евро дивидент и ми се обяснява че, като ми удържат 100 евро дивидент ще излеза на минус. Това BSE International ще се окаже голям провал.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Какво значи банкови такси от по 100 евро? На дивидент, на клиент, или общо? Не би ли трябвало тези неща да се изчистят преди да пуснат платформата. Някъде бях чел че няма да има проблем с изплащането на дивидентите. Това ако е така, е абсурдно.(Ако дивидентите не се изплащат по сметките на клиентите). Като нямат възможност да осигурят дадена услуга, нека изобщо да не я пускат. Да не говорим че по закон,право на дивидент имат притежателите на акциите. Акциите на нас като клиенти ли се водят, или като собсветник се води централния депозитар?Last edited by dimitracis; 23.10.2021, 00:46.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Какво значи банкови такси от по 100 евро? На дивидент, на клиент, или общо? Не би ли трябвало тези неща да се изчистят преди да пуснат платформата. Някъде бях чел че няма да има проблем с изплащането на дивидентите. Това ако е така, е абсурдно.(Ако дивидентите не се изплащат по сметките на клиентите). Като нямат възможност да осигурят дадена услуга, нека изобщо да не я пускат. Да не говорим че по закон,право на дивидент имат притежателите на акциите. Акциите на нас като клиенти ли се водят, или като собсветник се води централния депозитар?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
Аз чакам от две компании вече един месец. Към днешна дата няма никакво развитие. Проблема бил в ЦД, който трябва да плати банкви такси от по 100 евро и такси за превалотиране ако дивидента е в долари. СРАМОТА.Last edited by mancev; 22.10.2021, 21:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеЗдрасти, Марияне.
При мен в Елана курсът до шестия знак е 1.955824, колкото си е фиксингът на БНБ.
В портфейла ми в момента свети отрицателно салдо в евро и положително салдо в лева, което обаче не отговаря на свободните разполагаемите средства, които са индикирани в друг ред. Разликата между двете фигури в лева делено на отрицателното салдо дава горния курс.
За превалутирането нямам никакви забележки, изпълнението на поръчките е достойно бързо, комисионата си е според договора, всичко е наред. Самата платформа БГ Трейдър обаче ще има нужда "да се барне" козметично, за да отговори на новата реалност.
Не знам при Карол как е курсът и как се държи платформата, ама предполагам, че е сходно.
1,95583 но не е от БНБ а някакво превалутиране в Уникредит, която е обслужваща на Карол
По това отношение голям плюс за БФБ International
вече сме в еврозоната поне тук
няма глупави загуби от превалутиране
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеНякой получавал ли е вече дивидент от компания на този пазар? Кога ще има някаква яснота? Според мен е несериозно да има забавяния или неплащания на дивиденти, при положение че компаниите плащат такива.
- 4 Харесвания
Коментар
-
BSE International не съм ползвал за сега ( имам желание, ама слуховете 30% данък дивидент и облагаеми печалби, докато не се реформират ще пасувам, все пак конкуренцеията има е 10-15% и 0 % респективно - най-вероятно ще го направят до 1-2 години) .. Реално ние изпращаме EUR към чуждите брокери ( иначе ЦКБ ми превалутират при 1.96 от левовата в евровата сметка ....
- 1 like
Коментар
-
Здрасти, Марияне.
При мен в Елана курсът до шестия знак е 1.955824, колкото си е фиксингът на БНБ.
В портфейла ми в момента свети отрицателно салдо в евро и положително салдо в лева, което обаче не отговаря на свободните разполагаемите средства, които са индикирани в друг ред. Разликата между двете фигури в лева делено на отрицателното салдо дава горния курс.
За превалутирането нямам никакви забележки, изпълнението на поръчките е достойно бързо, комисионата си е според договора, всичко е наред. Самата платформа БГ Трейдър обаче ще има нужда "да се барне" козметично, за да отговори на новата реалност.
Не знам при Карол как е курсът и как се държи платформата, ама предполагам, че е сходно.
Коментар
Коментар