Някой купувал ли е LP или MLP компании през БФБ? Какъв % от дивидента ви взеха при източника?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BSE International
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Съвсем набързо:
* Дивиденти - бавят се, не знам откъде идва запекът. В момента чакам малко евро от CNC (JPM). Вчера говорих с брокер, нищо не постигнах. Забавянето е седмица и половина.
* Спин-оф не съм "претърпявал" на BSE Intl, ако някой е тествал с AT&T, да се похвали или оплаче.
* Данъчно третиране - дивидентът идва обложен с 30%. Финансов резултат не съм декларирал за 2021, защото нямам продажби.Last edited by Zdravko; 13.05.2022, 19:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от metalbig Разгледай мнение
Доста време чакам да видя споделено мнение по горните въпроси.
Има ли тук хора които търгуват на BSE International? Как стоят нещата към днешна дата?
Ако някой вече е минал през дивиденти, разделяне на компании и данъчно третиране, моля да сподели опита си.
Дивиденти от Германия, Франция и САЩ. с малко забавяне. Дивидент от Великобритания и по конкретно от Shell не се изплащат, вече три поредни плащания от септември 2021г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от metalbig Разгледай мнение
Доста време чакам да видя споделено мнение по горните въпроси.
Има ли тук хора които търгуват на BSE International? Как стоят нещата към днешна дата?
Ако някой вече е минал през дивиденти, разделяне на компании и данъчно третиране, моля да сподели опита си.
* Дивиденти - бавят се, не знам откъде идва запекът. В момента чакам малко евро от CNC (JPM). Вчера говорих с брокер, нищо не постигнах. Забавянето е седмица и половина.
* Спин-оф не съм "претърпявал" на BSE Intl, ако някой е тествал с AT&T, да се похвали или оплаче.
* Данъчно третиране - дивидентът идва обложен с 30%. Финансов резултат не съм декларирал за 2021, защото нямам продажби.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами моя опит е следния. Имам известно количество акции от немска фирма. Питах в Елана, те ми казаха да не декларирам нищо, а пък на сайта им както и на сайта на BSE съвсем обратното.
https://www.elana.net/bg/trading/edu...vices_557.html
При предоставяне на разясненията относно данъчното третиране на доходите за 2021 г., от сделки с акции, остана недоизяснен въпросът облагаеми ли са или не, доходите от сделки с акции, сключени на многостранната система за търговия, организирана от БФБ-София АД - MTF BSE International. От БФБ София АД бе изпратено становището на НАП, от което става ясно че доходите от сделки с акции, сключени на MTF BSE International, са облагаем доход. Причината за това е че многостранната система за търговия MTF BSE International не е регулиран пазар, по смисъла на чл. 152, ал. 1 и ал. 2 от ЗПФИ."
Реално погледнато не би трябвало да са облагаеми ако е въпрос до платформата, която ще използваш. По логиката на НАП, BSE international става безкрано неатрактивна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
Има много нерешени въпроси, като изплащане на дивиденти, разделяне на компании и данъчно третиране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеLast edited by dimitracis; 04.02.2022, 23:15.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
при сделка за 5 000 лв. отива на 0,3% комисион (15 лв.) а тъй като активната страна купувач или продавач е срещу маркетмейкърска дебела котировка няма да нацепи на 10 сделки и ще е само една
в чуждите брокери или тези на нормалните БФБ пазари знаете доста цепи на много сделкиНе е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от CobosPlayer Разгледай мнение„Карол“ АД. Измененията влизат в сила, считано от 1 декември 2021 г.
Промените са, както следва:
….
Въвежда се такса за сделки с финансови инструменти, допуснати до MTF BSE International, осъществени чрез клиентска електронна платформа за търговия в размер на стандартната комисиона за съответния клиент за сделки с акции, но не по-малко от 15 лв./сделка.
БЛАГОДАРЯ за офертата
в чуждите брокери или тези на нормалните БФБ пазари знаете доста цепи на много сделки
- 2 Харесвания
Коментар
-
„Карол“ АД. Измененията влизат в сила, считано от 1 декември 2021 г.
Промените са, както следва:
….
Въвежда се такса за сделки с финансови инструменти, допуснати до MTF BSE International, осъществени чрез клиентска електронна платформа за търговия в размер на стандартната комисиона за съответния клиент за сделки с акции, но не по-малко от 15 лв./сделка.
БЛАГОДАРЯ за офертатаНе е препоръка за покупка или продажба на акции
- 6 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/novini-i-ana...ez-ckb-339084/
Оборотът на BSE International минава критичната маса след покупки чрез ЦКБ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеима решение, само трябва да намалят таксите още,
преди дивидента продаваш и след дивидента взимаш и си горе
предполагам с новата покупка ще въведат новата инфраструктура за без комисионни, но само когато
транзакцията е свързана със сделка за избягване на таксите от дивидент
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар