IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BSE International

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Акциите регистрирани във Великобритания нямат данък дивидент ,затова напролет ще трябва да се плаща 5% на НАП за получения през 2024г.

Коментар

• Благодаря за коректната информация. Досега купувах Бритиш Американ директно през борсата в Лондон, но там има един път превалутиране, паунд-евро, после Stamp duty което е 0,5%, и отделно комисионната която е на борсата. Тук може би компенсират със спреда, но дългосрочно мисля че това е вариант. А и ще вдигнем малко оборота на БФБ. Благодаря още веднъж.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Дивидентите мисля, че идваха чисти, необложени. После си ги декларираш. Неудобното беше, че трябваше да се обаждам в Карол да ми ги преведат т.е. сумите не идваха автоматично в сметката, а трябваше да си ги следя кога компанията плаща и съответно да се обаждам на брокера да ми ги преведат. Всичко е в евро, мин. комисиона е 20лв
        Относно дивидентите не си прав колега, идват си обложени та обложени за съжаление ! Някой път се чака малко повече за да бъдат получени, а и от известно време насам директно ги слагат в платформата преизчислени в левове.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
          Здравейте, ако купя британски акции на този пазар, удържа ли се Stamp Duty данък от 0,5%, или се заплаща само комисионната на посреника? Освен това, всички акции се търгуват в евро нали? И последно, в Елана BG trader ми излиза като комисионна 0,1% но минумум 10 евро на сделка. Така ли е? Има ли някаква разлика с получаването на дивиденти, при тези компании от това ако се което се получава ако се купуват на местните си пазари. Благодаря предварително.
          Дивидентите мисля, че идваха чисти, необложени. После си ги декларираш. Неудобното беше, че трябваше да се обаждам в Карол да ми ги преведат т.е. сумите не идваха автоматично в сметката, а трябваше да си ги следя кога компанията плаща и съответно да се обаждам на брокера да ми ги преведат. Всичко е в евро, мин. комисиона е 20лв

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
            Здравейте, ако купя британски акции на този пазар, удържа ли се Stamp Duty данък от 0,5%, или се заплаща само комисионната на посреника? Освен това, всички акции се търгуват в евро нали? И последно, в Елана BG trader ми излиза като комисионна 0,1% но минумум 10 евро на сделка. Така ли е? Има ли някаква разлика с получаването на дивиденти, при тези компании от това ако се което се получава ако се купуват на местните си пазари. Благодаря предварително.
            mancev здравей ! Аз не съм забелязал да има някакви допълнителни такси в Карол освен минималните 20лв. на сделка, а при по големи суми виждам, че ми прилагат комисиона, който за мен е 0.3%. Имам покупки на Водафон, Рио Тинто и Бритиш Американ Табако и няма никакви допълнителни данъци или такси !

Коментар

• Здравейте, ако купя британски акции на този пазар, удържа ли се Stamp Duty данък от 0,5%, или се заплаща само комисионната на посреника? Освен това, всички акции се търгуват в евро нали? И последно, в Елана BG trader ми излиза като комисионна 0,1% но минумум 10 евро на сделка. Така ли е? Има ли някаква разлика с получаването на дивиденти, при тези компании от това ако се което се получава ако се купуват на местните си пазари. Благодаря предварително.

Коментар

Аз съм с Карол и досега два пъти се налагаше да се обаждам за да видя сумата по сметката си. Доколкото разбрах така работят, може при други брокери да е различно. За данъка - един път смятах, идва удържан според държавата, но българският брокер не ти дава доказателство за това в извлечение. Може и да греша за това. Слава богу чуждите акции вече търгувам през IB
                Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Дивидента е платен на 19 март, а защо не си или кога ще го получиш може да попиташ посредника си. Знам от моя, че понякога дивидентите се бавят. Нямам техни акции.
                  Благодаря!

Коментар

Аз съм с Карол и досега два пъти се налагаше да се обаждам за да видя сумата по сметката си. Доколкото разбрах така работят, може при други брокери да е различно. За данъка - един път смятах, идва удържан според държавата, но българският брокер не ти дава доказателство за това в извлечение. Може и да греша за това. Слава богу чуждите акции вече търгувам през IB
                    Така е да, тегава работа ! В платформата на Карол не излизат дивидентите от чужбина. Трябва да им се звъни или пише за съжаление ! Иначе дивидентите се виждат с месечната справка, която пращат на мейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitrakis Разгледай мнение
                      Здравейте! Някои получавал ли е дивиденти от CVLB ( VALE)? Има ли забавяне с плащането на дивидентите от тази компания и какъв % данък дивидент се удържа?

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitrakis Разгледай мнение
                        Здравейте! Някои получавал ли е дивиденти от CVLB ( VALE)? Има ли забавяне с плащането на дивидентите от тази компания и какъв % данък дивидент се удържа?
                        Дивидента е платен на 19 март, а защо не си или кога ще го получиш може да попиташ посредника си. Знам от моя, че понякога дивидентите се бавят. Нямам техни акции.

Коментар

• Здравейте! Някои получавал ли е дивиденти от CVLB ( VALE)? Има ли забавяне с плащането на дивидентите от тази компания и какъв % данък дивидент се удържа?

Коментар

Харесах си LLY, HUM, OXY, DVN....но като преминат мечите изблици. Има ли някъде абсолютно целия списък на всички BSE International акции?
                            Новите не знам дали са включени още

https://www.bse-sofia.bg/bg/mtf-international-company

И внимателно с тези,на върхове са
                            Last edited by petrg5s; 07.11.2022, 17:43.

Коментар

• Харесах си LLY, HUM, OXY, DVN....но като преминат мечите изблици. Има ли някъде абсолютно целия списък на всички BSE International акции?

Коментар

• Нищо не коментирате тук, допадат ли ви новите 200 компании, които добавят за търговия ?

MTF BSE International - Допускане на инструменти

04.11.2022 16:30:45 (местно време)
                                На основание чл. 5, ал. 1 от Правилата за допускане до търговия на пазар MTF BSE International, с нареждане на Директора по търговия на БФБ, считано от 14.11.2022 г. (понеделник) допуска до търговия на пазар MTF BSE International (Сегментен MIC: JBUL) 200 (двеста) бр. инструменти, съгласно приложен списък.
                                • начална дата на допускане на инструментите от списъка: 14.11.2022 г. (понеделник);
                                • пазарна партида (лот): 1;
                                • валута, в която се осъществява търговията: Евро;
                                • маркет-мейкър по инструментите от списъка: Tradegate AG Wertpapierhandelsbank;
                                • индикативна референтна цена за първата търговска сесия: ще бъде оповестена на 14.11.2022 г.;
                                • динамичен диапазон спрямо референтната цена: 5%;
                                • статичен диапазон спрямо последната цена, постигната в резултат на аукцион: 10%;
                                • паричният сетълмент по сделките се извършва в валутата на търгуване.
                                • сегментен MIC на пазара: JBUL
                                Списъкът с инструментите може да бъде намерен на интернет страницата на Борсата

Коментар

Working...
                                X