Акциите регистрирани във Великобритания нямат данък дивидент ,затова напролет ще трябва да се плаща 5% на НАП за получения през 2024г.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BSE International
Collapse
X
-
Благодаря за коректната информация. Досега купувах Бритиш Американ директно през борсата в Лондон, но там има един път превалутиране, паунд-евро, после Stamp duty което е 0,5%, и отделно комисионната която е на борсата. Тук може би компенсират със спреда, но дългосрочно мисля че това е вариант. А и ще вдигнем малко оборота на БФБ. Благодаря още веднъж.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Дивидентите мисля, че идваха чисти, необложени. После си ги декларираш. Неудобното беше, че трябваше да се обаждам в Карол да ми ги преведат т.е. сумите не идваха автоматично в сметката, а трябваше да си ги следя кога компанията плаща и съответно да се обаждам на брокера да ми ги преведат. Всичко е в евро, мин. комисиона е 20лв
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеЗдравейте, ако купя британски акции на този пазар, удържа ли се Stamp Duty данък от 0,5%, или се заплаща само комисионната на посреника? Освен това, всички акции се търгуват в евро нали? И последно, в Елана BG trader ми излиза като комисионна 0,1% но минумум 10 евро на сделка. Така ли е? Има ли някаква разлика с получаването на дивиденти, при тези компании от това ако се което се получава ако се купуват на местните си пазари. Благодаря предварително.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеЗдравейте, ако купя британски акции на този пазар, удържа ли се Stamp Duty данък от 0,5%, или се заплаща само комисионната на посреника? Освен това, всички акции се търгуват в евро нали? И последно, в Елана BG trader ми излиза като комисионна 0,1% но минумум 10 евро на сделка. Така ли е? Има ли някаква разлика с получаването на дивиденти, при тези компании от това ако се което се получава ако се купуват на местните си пазари. Благодаря предварително.
- 1 like
Коментар
-
Здравейте, ако купя британски акции на този пазар, удържа ли се Stamp Duty данък от 0,5%, или се заплаща само комисионната на посреника? Освен това, всички акции се търгуват в евро нали? И последно, в Елана BG trader ми излиза като комисионна 0,1% но минумум 10 евро на сделка. Така ли е? Има ли някаква разлика с получаването на дивиденти, при тези компании от това ако се което се получава ако се купуват на местните си пазари. Благодаря предварително.
Коментар
-
Аз съм с Карол и досега два пъти се налагаше да се обаждам за да видя сумата по сметката си. Доколкото разбрах така работят, може при други брокери да е различно. За данъка - един път смятах, идва удържан според държавата, но българският брокер не ти дава доказателство за това в извлечение. Може и да греша за това. Слава богу чуждите акции вече търгувам през IB
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Дивидента е платен на 19 март, а защо не си или кога ще го получиш може да попиташ посредника си. Знам от моя, че понякога дивидентите се бавят. Нямам техни акции.
Коментар
-
Аз съм с Карол и досега два пъти се налагаше да се обаждам за да видя сумата по сметката си. Доколкото разбрах така работят, може при други брокери да е различно. За данъка - един път смятах, идва удържан според държавата, но българският брокер не ти дава доказателство за това в извлечение. Може и да греша за това. Слава богу чуждите акции вече търгувам през IB
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitrakis Разгледай мнениеЗдравейте! Някои получавал ли е дивиденти от CVLB ( VALE)? Има ли забавяне с плащането на дивидентите от тази компания и какъв % данък дивидент се удържа?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitrakis Разгледай мнениеЗдравейте! Някои получавал ли е дивиденти от CVLB ( VALE)? Има ли забавяне с плащането на дивидентите от тази компания и какъв % данък дивидент се удържа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеХаресах си LLY, HUM, OXY, DVN....но като преминат мечите изблици. Има ли някъде абсолютно целия списък на всички BSE International акции?
https://www.bse-sofia.bg/bg/mtf-international-company
И внимателно с тези,на върхове саLast edited by petrg5s; 07.11.2022, 17:43.
- 1 like
Коментар
-
Нищо не коментирате тук, допадат ли ви новите 200 компании, които добавят за търговия ?
MTF BSE International - Допускане на инструменти
04.11.2022 16:30:45 (местно време)
На основание чл. 5, ал. 1 от Правилата за допускане до търговия на пазар MTF BSE International, с нареждане на Директора по търговия на БФБ, считано от 14.11.2022 г. (понеделник) допуска до търговия на пазар MTF BSE International (Сегментен MIC: JBUL) 200 (двеста) бр. инструменти, съгласно приложен списък.
• начална дата на допускане на инструментите от списъка: 14.11.2022 г. (понеделник);
• пазарна партида (лот): 1;
• валута, в която се осъществява търговията: Евро;
• маркет-мейкър по инструментите от списъка: Tradegate AG Wertpapierhandelsbank;
• индикативна референтна цена за първата търговска сесия: ще бъде оповестена на 14.11.2022 г.;
• динамичен диапазон спрямо референтната цена: 5%;
• статичен диапазон спрямо последната цена, постигната в резултат на аукцион: 10%;
• паричният сетълмент по сделките се извършва в валутата на търгуване.
• сегментен MIC на пазара: JBUL
Списъкът с инструментите може да бъде намерен на интернет страницата на Борсата
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар