Първоначално изпратено от Bond009
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спящите акции от Масовата Приватизация
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Не се пали, направих правописна грешка. Грешката, обаче е вярна, безумен.
Щом не си чувал, че временните удостоверения се джиросват, значи е време да спра със спора.
но понеже винаги мисля, че може да греша, кажи ми, къде пише, че всички акции от масовата приватизация са само безналични, както твърдиш досега?
ЧетИ бавно, за да разбереш онова, което ти липсва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнениеКогато се провеждаше МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ АКЦИИ СА БЯХА БЕЗНАЛИЧНИ И СЕ КАЧИХА ВСИЧКИ НА БФБ..ПОСЛЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ИМАШЕ МНОГО КОМПАНИИ , КОИТО СЕ ОТПИСАХА И ОТПАДНАХА...Като не си плащаш таксите в ЦД няма да ти потдържа акциите и няма да са безналични..Има и фалирали и в несъстоятелност..
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Нищо не си ми доказал, безумен, защото вече ти казаха каква означава акция и какво - Депозитарна разписка.
Можеш да ми докажеш, безумен, само ако ми сканиращ акция с джиро.
Чакам, безумен.
Щом не си чувал, че временните удостоверения се джиросват, значи е време да спра със спора.
но понеже винаги мисля, че може да греша, кажи ми, къде пише, че всички акции от масовата приватизация са само безналични, както твърдиш досега?
Коментар
-
Когато се провеждаше МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ АКЦИИ СА БЯХА БЕЗНАЛИЧНИ И СЕ КАЧИХА ВСИЧКИ НА БФБ..ПОСЛЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ИМАШЕ МНОГО КОМПАНИИ , КОИТО СЕ ОТПИСАХА И ОТПАДНАХА...Като не си плащаш таксите в ЦД няма да ти потдържа акциите и няма да са безналични..Има и фалирали и в несъстоятелност..
Коментар
-
Безумен, тук въпроса вече се обръща, явно доказах ти, че част от акциитеоакциите масовата са налични, докажи ми ти защо и къде пише че са безналични?
1. Прочети ТЗ.
2. Прочети Устава на ТД, приет на ОСА.
Вторият документ прикачи тук,ако искаш да докажеш нещо.
Няма нищо лошо в това, че не знаеш нещо. Важно е да направиш опит да разбереш липсващото.
Коментар
-
Безумен, тук въпроса вече се обръща, явно доказах ти, че част от акциитеоакциите масовата са налични, докажи ми ти защо и къде пише че са безналични?
Можеш да ми докажеш, безумен, само ако ми сканиращ акция с джиро.
Чакам, безумен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
тук, за да не сгрешим:
1. Четем Търговския закон.
2. Задължително четем И Уставът на ТД, с ВСИЧКИ негови промени и допълнения!!!
Търсим всичко, което ти или дядо ти СТЕ приели на Общото събрание на акционерите. Пут- и кол-опции и цялата поредица от действия, фиксирани от ОСА, които дават регламента при прехвърляне на собствеността на акциите.
В повече от случаите НЯМА акции, но може да има Временни удостоверения. Не съм чувАл последните да се джиросват в полза на новият собственик, защото едно принтерче в дружеството ще извади направо Временно удостоверение на името на новия собственик (преобретател - да използвам тази думичка, за да покажа колко съм начетен... ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнениеТоп, нещо не си разбрал..Покажи кое мнение си противоречи..Чети внимателно..Писах , че има много големи предприятия, които не са публични, но акциите са им в ЦД и са безналични..
Коментар
-
Ок, може и аз да бъркам, че всичките 1200 дружества са били с безналични акции, особено тухларната, в която дедката инвестира и после ги джироса на новия мажоритарен собственик.
тук, за да не сгрешим:
1. Четем Търговския закон.
2. Задължително четем И Уставът на ТД, с ВСИЧКИ негови промени и допълнения!!!
Търсим всичко, което ти или дядо ти СТЕ приели на Общото събрание на акционерите. Пут- и кол-опции и цялата поредица от действия, фиксирани от ОСА, които дават регламента при прехвърляне на собствеността на акциите.
В повече от случаите НЯМА акции, но може да има Временни удостоверения. Не съм чувАл последните да се джиросват в полза на новият собственик, защото едно принтерче в дружеството ще извади направо Временно удостоверение на името на новия собственик (преобретател - да използвам тази думичка, за да покажа колко съм начетен... ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнениеДа всички акции от МП са безналични, много дружества се отписаха, а има и много други големи предприятия и банки с безналични акции..Булбанк, Соди Девня, Нефтохим, Асарел..
Коментар
Коментар