Първоначално изпратено от NikolayVassilev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Expat Bulgaria SHORT Sofix
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
На сайта ни ежедневно има информация. Нетните активи (капиталът) е 110,000 лв. Фондът ни няма да затвори. Не затова сме работили цяла година, за да го създадем.Last edited by petyob; 15.01.2020, 18:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
Николай,
Вашето е проява е пример на толерантност към недобронамерените и незнаещите да четат. Поздравления и всеки да си вади поуките.
Благодаря Ви за добрите думи. Ще се стараем да сме на висотата на Вашите очаквания.
Поздрави, НВ
- 1 like
Коментар
-
На сайта ни ежедневно има информация. Нетните активи (капиталът) е 110,000 лв. Фондът ни няма да затвори. Не затова сме работили цяла година, за да го създадем.
Вашето е проява е пример на толерантност към недобронамерените и незнаещите да четат. Поздравления и всеки да си вади поуките.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ама като няма записване - само кешът ще ви намелее. Пак се измъкнахте и не отговорихте какъв ви е капиталът и до колко може да пада преди да затворите? Това са важни параметри, които всеки инвеститор
иска да знае
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАко не ме разбирате да опитам по-просто - Имам капитал Хлв. и съм отворил баничарница на Витошка. Не продавам нищо, но имам месечни разходи Yлв. Колко месеци мога да изкарам така преди да затворя?
Коментар
-
ама като няма записване - само кешът ще ви намелее. Пак се измъкнахте и не отговорихте какъв ви е капиталът и до колко може да пада преди да затворите? Това са важни параметри, които всеки инвеститор
иска да знае
Коментар
-
Уважаеми БСЕ Трейдър,
Логични въпроси, но нямам бланков отговор. Зависи дали отсрещното лице е физическо или юридическо, българско или не. Данъчните закони периодично се менят. Има по-големи специалисти по данъци от нас. Но да, към момента физическите лица може би ще дължат данък. Но не всяка година има емисии на права. Дивидентите все пак са по-чести.
Поздрави, НВ
И успех още веднъж!
Коментар
-
Нищо не пропускам.
Обикновено цената на акцията пада, когато се изплати дивидент.
иска да знаеLast edited by petyob; 15.01.2020, 16:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Това какво означава, че парите в размер на изплатените дивиденти от дружеството и полагаемите права по съответна цена ще ги преведете на човека. Това на какво основание би било, дали няма да се яви облагаем доход за лицето? Данъкът ако разсъждавам правилно би бил 10%, за разлика от 5% при дивидент и 0% от продажба на правата на БФБ. Така ли е или бъркам някъде?
Поздравления и от мен за положените усилия, за да предложите още един нов за българския пазар продукт.
Успех!
Логични въпроси, но нямам бланков отговор. Зависи дали отсрещното лице е физическо или юридическо, българско или не. Данъчните закони периодично се менят. Има по-големи специалисти по данъци от нас. Но да, към момента физическите лица може би ще дължат данък. Но не всяка година има емисии на права. Дивидентите все пак са по-чести.
Поздрави, НВ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеГ-н Василев,уважавам усилията да съживите заспалият ни капиталов пазар.Имате ли намерение в даден момент да въведете търговия на маржин?
Това е задача на други институции. Ние сме управляващо дружество и можем да създаваме фондове.
Поздрави, НВ
Коментар
-
Уважаеми г-н Васалиев, а дивидентите, които ще изплащате, защо пропускате?
Обикновено цената на акцията пада, когато се изплати дивидент.
Коментар
Коментар