да дааа добро намерение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Expat Bulgaria SHORT Sofix
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Ще му дадем парите, все едно, че ги е продал.
Поздравления и от мен за положените усилия, за да предложите още един нов за българския пазар продукт.
Успех!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
Петьооооо та ти си истукан от злоба и недобронамереност ,
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАз не съм недоброжелателен, а само си мисля, че продукта който предлагат не струва. Те после, ще кажат, че не продуктът е бил калпав - ами пазарът! И тълпата ще им ръкопляска ... е затова няма футбол на територията. С трици маймуни не се ловят
- 3 Харесвания
Коментар
-
Аз не съм недоброжелателен, а само си мисля, че продукта който предлагат не струва. Те после, ще кажат, че не продуктът е бил калпав - ами пазарът! И тълпата ще им ръкопляска ... е затова няма футбол на територията. С трици маймуни не се ловятLast edited by petyob; 15.01.2020, 15:48.
Коментар
-
Уважаеми Петьо Б,
Не бъдете недоброжелателен. Лихвите са 1% годишно. За какво закриване да говорим?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
а как ще стане, ако иска да си продаде правата на някаква цена?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
Фондът купува права от пазара и му ги дава или се разбират само за паричната равностойност на правата, която фондът да заплати на наемодателя. Няма друг начин според мен.
Ще се обаждаме на стария акционер да го попитаме какво иска да направим с правата:
- да му ги платим в пари
- да ги купим и да му ги дадем...
Описано е в договорите ни с хората, които ни дадоха акции назаем.
НВ
- 1 like
Коментар
-
Уважаеми г-н Василев, точно това и аз казах, но ставаше дума за думите на вашия директор във статията на Мариян, че не са верни. Никак не е хубаво това ...така да се започва
Интервюто не е било пълно - не е засегнало темата с участие на ОС. За нас е очевидно, че който си е прехвърлил акциите (било то дал назаем), няма да може да гласува. В интервюто тази тема не е засегната. Не е допусната грешка.
НВLast edited by NikolayVassilev; 15.01.2020, 16:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеОсвен това очаквам капиталът на фонда да пада, защото ще се харчат пари за лихви и дивиденти без да има записване. Колко е първоначалния капитал и до колко може да пада преди да се закрие фондът?
Не бъдете недоброжелателен. Лихвите са 1% годишно. За какво закриване да говорим?
- 1 like
Коментар
-
Уважаеми колеги,
Става дума за дивиденти, права, сток сплит и други подобни. Не става дума за участие в Общо събрание, тъй като нито старият собственик, нито "Късият" фонд са акционери. Това право се губи.
НВ
Коментар
-
нещо ме съмнява това, което приказва този -"Искам да поясня, че след отдаването назаем на акциите към Expat Short SOFIX всички права и ползи от тях си остават такива, каквито щяха да бъдат при положение, че акциите не са били дадени назаем."
Как става това след като фонда продаде акциите взети назаем? Как може да се участва в общо събрание, когато собственикът ще е друг?
Става дума за дивиденти, права, сток сплит и други подобни. Не става дума за участие в Общо събрание, тъй като нито старият собственик, нито "Късият" фонд са акционери. Това право се губи.
НВ
Коментар
Коментар