Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да споделите как изглежда ваш финансов портфейл?
Collapse
X
-
Споделям. Не е препоръка. Само споделям. Назад е този портфейл с около 8% откак го направих преди 2 години. Стискам. С дивидента ще съм назад с около 4%. Пак стискам. Така е на борсата.
https://imgur.com/a/r01wZRp
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнениеНе съм отдавна на БФБ и ми интересно какви дружества според вас заслужават внимание. Кои компании са в вашия портфейл и в какво съотношение. Ако инвестирате другаде би ли споделили какъв % от вашия портфейл са инвестиции в БФБ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеЗдравей колега! Потърси във форума. Там има една друга тема, където (в добрите времена, ех какви времена бяха...) всички се надпреварвахме да се "хвалим" с портфейлите си и с тяхната доходност. Сега уви, на БФБ цари пълно униние и отчаяние и на никой не му е до портфейли и компании. На световните пазари също няма много поводи за оптимизъм. Там са надвиснали "мрачните облаци" на търговска "война" е повечето експерти вещаят продължителен период на световни кризи и сътресения. Финансовите гурута, като Бъфет например, съветват да се инвестира точно в такова време, когато всички ги е страх. Това не е препоръка от моя страна, а само напомняне.
Успех и умната!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Здравей колега! Потърси във форума. Там има една друга тема, където (в добрите времена, ех какви времена бяха...) всички се надпреварвахме да се "хвалим" с портфейлите си и с тяхната доходност. Сега уви, на БФБ цари пълно униние и отчаяние и на никой не му е до портфейли и компании. На световните пазари също няма много поводи за оптимизъм. Там са надвиснали "мрачните облаци" на търговска "война" е повечето експерти вещаят продължителен период на световни кризи и сътресения. Финансовите гурута, като Бъфет например, съветват да се инвестира точно в такова време, когато всички ги е страх. Това не е препоръка от моя страна, а само напомняне.
Но да се върнем на твоя въпрос. От моите наблюдения върху темата, която ти препоръчах по-горе, повечето от по-старите (от мен) кучета тук имат 2 портфейла (или 2 компонента на 1 портфейл) - един сравнително нискорисков, дългосрочен портфейл с дивидентни компании и един високорисков предназначен за спекула. От това какви цели си си поставил и каква доходност търсиш зависи и какво ще е съотношение между двата компонента на твоя портфейл. Ако говорим за моя, който подчертавам - не ти препоръчвам, моята спекулативна компонента е TRACE с тегло между 25 и 30%. Останалите ми компании подредени по тяхната тежест са LACH, HES, BREF, MCH (с тегла на всяка от тях между 10 и 15%), CENHL, 0SP и EMKA (с тегла от 5 до 8%) и под 5% са ми SFTRD и ATERA. Намеренията ми са постепенно (до 1-2 години) да зануля или да сведа под 5% рисковата си компонента, за сметка на увеличение основно в BREF и при определени условия в LACH. Като цяло в следващите 12-18 месеца не предвиждам свежи инвестиции нито на БФБ, нито на друга борса, а основно ще се концентрирам в натрупване на кеш, който да ми бъде под ръка при по-добри времена.
Успех и умната!Vanitas vanitatum...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Може ли да споделите как изглежда ваш финансов портфейл?
Не съм отдавна на БФБ и ми интересно какви дружества според вас заслужават внимание. Кои компании са в вашия портфейл и в какво съотношение. Ако инвестирате другаде би ли споделили какъв % от вашия портфейл са инвестиции в БФБ.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар