IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Градус АД (GR6)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Много бази, много пилета, много бройлери...Добре..
    Ноо, колко % от фирмата ще предложат, на каква цена за акция, че да искат от пазара 100 млн....?
    Много кръгло, много на едро....100 млн за развитието на "развит и печеливш бизнес"..... Мии, търсете от пазара 20млн, покажете добри резултата като ПАД , раздайте дивидент още първата година и акциите ще скочат тройно .....
    Прав е Киро - като чуя мръвки и ми става блудкаво в стомаха...Драйфа ми се като на веган пред печено пиле...
    Едно е убаво...Никито не отговаря за емисията....

    пп Като видя реални числа , ще реша.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

      Евтини лекарства дали няма да залеят пазара? Само да вмъкна .......
      Не ми е работа да пиша лошо за Градус. Нямам наблюдение какво и как правят. Това инфо го срещнах наскоро в анализи на френски зърнен сайт. Ако прецениш, че не е важно просто не го имай предвид.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Ами участвай пич, но не разбрах откъде разбра за ясния бизнес модел или си пазиш хляба и работиш за тях...А Меком знаеш ли колко добра компания беше и колко износ имаше , и бизнес модел..А сега знаеш ли къде е..За ипото браво, а другото за модела и добрата компания, когата се докажат на БФБ..Просто много сме лъгами вече..
        И аз да питам, че от "бизнес модела", който беше цитиран нещо не разбрах.
        Доколкото бяха написали имат свободен капацитет и искат да създадат още по-голям, за да се борят с конкуренцията. Та въпросът ми е: защо досега съществуващият капацитет не е бил запълнен докрай, преди да се започне със създаването на нов. Нали§ието на свободен капацитет води само до разходи и загуби, освен ако не са пробили на външен пазар или очакват нещо такова. Ама трябва да знаем.

        Коментар


        • Ами участвай пич, но не разбрах откъде разбра за ясния бизнес модел или си пазиш хляба и работиш за тях...А Меком знаеш ли колко добра компания беше и колко износ имаше , и бизнес модел..А сега знаеш ли къде е..За ипото браво, а другото за модела и добрата компания, когата се докажат на БФБ..Просто много сме лъгани вече..
          Last edited by Kiro; 11.02.2018, 00:11.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
            БФБ има нужда от ново голямо IPO ако искаме да се развива. Нека първо да видим какво ще предложат и да гледаме на положителният ефект за цялата борса. И сегашните мажовци на БФБ не са светци но има печалби и за малките. Все пак става дума за утвърден голям бизнес с дълга история зад гърба си.
            Amin to that, brother!
            хем искаме читави компании на БФБ, хем по български мрънкаме за всеки и всичко. Такива дружества, могат само да вдигнат нивото на борсата и да привлекат интерес.
            Аз ще участвам с на ИПО-то, защотоце първото читаво нещо, което излиза на борсата от много години и има сериозен и ясен бизнес модел.
            Last edited by RUBLA; 11.02.2018, 10:51.

            Коментар


            • БФБ има нужда от ново голямо IPO ако искаме да се развива. Нека първо да видим какво ще предложат и да гледаме на положителният ефект за цялата борса. И сегашните мажовци на БФБ не са светци но има печалби и за малките. Все пак става дума за утвърден голям бизнес с дълга история зад гърба си.

              Коментар


              • Ха-ха ..Ами птичият грип дали е полезен за бизнеса..Спомням си колко се оплакваха тогава производителите..Иначе за лекарствата видяхме, че е картел, а тук..Колебая се - може би след първата година да ги видя какво ще направят.. Зависи разбира се и от проспекта и цената..

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Само да вмъкна много важен момент. Наблюдавайте какво ще договорят ЕС и страните от МЕРКОСУР относно митническите тарифи. Не знам точно какво иска ЕС да внася в Южна Америка, но от там ще пристига евтино говеждо, пилешко и захар. Все още няма подписано споразумение, но се подготвя и фермерските организации в ЕС са нащрек.
                  Евтини лекарства дали няма да залеят пазара? Само да вмъкна .......

                  Коментар


                  • Само да вмъкна много важен момент. Наблюдавайте какво ще договорят ЕС и страните от МЕРКОСУР относно митническите тарифи. Не знам точно какво иска ЕС да внася в Южна Америка, но от там ще пристига евтино говеждо, пилешко и захар. Все още няма подписано споразумение, но се подготвя и фермерските организации в ЕС са нащрек.

                    Коментар


                    • Има ли повече информация за ИПО-то освен това, което излезна в Капитал?
                      Аз мисля да участвам, тъй като това е една от малкото наистина читави дружества в БГ. Имат реален бизнес, голям пазарен дял, износ и качествени продукти.
                      В цял свят, компании произвеждащи храна са ценени, защото даже и криза да има: хората продължават да ядат. Такъв е случая и с фармацевтичните фирми.
                      Борсата ни има крещяща нужда от такива сериозни компании, които да вдигнат нивото на БФБ и да се привлекат повече ритейл инвеститори.
                      Last edited by CrazyGuy; 10.02.2018, 14:30.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение
                        Аз се надявам IPOто да е успешно и най-накрая да видим малко пари от чужбина, които да дойдат. Досега десет години чужденците само изкарваха пари от БФБ. IPOто ще е достатъчно голямо, за да се появи интерес и отвън и току виж, покрай Градус, разгледат и други компании на БФБ.
                        dream on

                        кога си видял пари от чужбина на тази борса? ако бг компаниите искаха да привличат чужди инвеститори, щяха да правят като аржентинските например - листват се едновременно и на местния пазар и в сащ. води до много по-добър профил на инвеститорите и по-добра ликвидност. да не говорим колко по-лесно се набират пари на нормален пазар.

                        това с чужденците на бфб се върти от поне 10 години, разберете вече че няма да се случи. първо беше като се въвеждаше ксетра, после покрай сии линк, после покрай етф-а на експат - и никой път не идват. няма и да дойдат
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                        Коментар


                        • Аз се надявам IPOто да е успешно и най-накрая да видим малко пари от чужбина, които да дойдат. Досега десет години чужденците само изкарваха пари от БФБ. IPOто ще е достатъчно голямо, за да се появи интерес и отвън и току виж, покрай Градус, разгледат и други компании на БФБ.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            не бих участвал тук, не защото пилетата им не са вървежни ( не ги ям, но гледам са най-масовите в магазина) , а защото ми се върти, че същите мажоритари бяха в схемата пикадили баш в грозната и част...доста хора пиха студена вода покрай фалита на пикадили, НЕ знам кой крив и кой прав, но на мен ми свети жълто (внимание)...
                            Нека видим все пак какво ще се предложи в проспекта - засега има обява тип - продавам кола. Червена. Ама ако не те кефи червеното, като мен, я отрязваш отсега
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • не бих участвал тук, не защото пилетата им не са вървежни ( не ги ям, но гледам са най-масовите в магазина) , а защото ми се върти, че същите мажоритари бяха в схемата пикадили баш в грозната и част...доста хора пиха студена вода покрай фалита на пикадили, НЕ знам кой крив и кой прав, но на мен ми свети жълто (внимание)...
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Е то на саламите е такава бъгава конкуренция, че ако са за това милионите по добре да че та и проспекта, ама да си спризная тези 200 милиони хартии като стана дума че в момента са размили капитала мак ме отбиха отрано ... никак не ми са добри впечатления, за такива с огромен брой хартии, усет просто не по същество нподобен брой хартии имаха и зърнените... меком и те се бяха постарали .... към над 60 милиони бяха ... ще кажеш "яка" фирма (толкова милиони хартии, уж впечатляващо .ама там се оказа хартиена и фирмата ) а и тези пфбк като поематели не бяха ли пак на бордчето, а,,, нне се получи там с надутото IPO - сега се 20 пъти под емисионната цена то какво се оказа изброените борсово май под номинал в момента добре че не казах енергони като пример за най-многото емитиран капитал имам чувство, че ако се надуват с цена май по-добра алтернатива ще е сирма, поне са номинал
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                                Коментар

                                Working...
                                X