Първоначално изпратено от Дан
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
- 1 like
-
Всъщност дали " Градус оряза рязко дивидента" ?! Или дивидента отговаря на обещаното като процент от печалбата, а е "орязана".... печалбата! Ама и това в сравнителен с предната година режим май пак няма да е вярно...Или просто недоволните трябва да заявят: Подлъгаха ни с големия дивидент първата година...
Изобщо нямам илюзии за мераците на бг мажоритарите, но точно по този начин нещо не ме кефи критиката. Явно като няма как да покажем с цифри, че вероятно се крие печалба, почваме да търсим под вола теле!
А всъщност допускам и аз да бъркам нещо с отчетите...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеКато цяло намалението е добре за Градус и съответно за акционерите.... де факто обаче ме е много яд, защото напазарувах единствено заради дивидента, а за самата компания ми е през гуя.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМного ми е интересно как някои големи разбирачи и играчи връзват очакванията си за голямо покачване на БФБ и това, че някои компании спират дивидентите..Защо ли ги спират..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе е ли несериозно една фирма за пилета да лъже акционерите си още на втората година след многото обещания..Виж си поста с препоръка за спиране на дивиденти- ти даваш май насоки на всички фирми..
Компаниите които сега дават дивидент, ще са тези които ще укапват тази и следващите години, до пълното им изчезване.
Това ти мнение не е издържано- как ще го докажеш..
- 1 like
Коментар
-
Не е ли несериозно една фирма за пилета да лъже акционерите си още на втората година след многото обещания..Виж си поста с препоръка за спиране на дивиденти- ти даваш май насоки на всички фирми..
Harry Kane-Компаниите които сега дават дивидент, ще са тези които ще укапват тази и следващите години, до пълното им изчезване.
Това ти мнение не е издържано- как ще го докажеш..
През миналата криза имаше компании , които не спряха дивидента и не фалираха, а сега пак ще дават..Намери ги..Last edited by Kiro; 27.04.2020, 11:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАко това го твърдиш на нормалните борси ще ти се смеят..Има компании , които 100 години изплащат дивиденти и когато през миналата криза се наложи една година да не платят се извиняваха , ама много на акционерите си..Да го спрат, ама да обещаят след това да е двоен..Не сме забелязали криза при консумацията на техните продукти..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеМежду другото всеки дивидент в тези дни, вместо пари за рязка смяна на бизнес модела, модернизация, дигитализация и т.н трансформация за нагаждане към пост-ковид-19 икономиката е ГЛУПОСТ.Last edited by petyob; 27.04.2020, 13:50.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Ако това го твърдиш на нормалните борси ще ти се смеят..Има компании , които 100 години изплащат дивиденти и когато през миналата криза се наложи една година да не платят се извиняваха , ама много на акционерите си..Да го спрат, ама да обещаят след това да е двоен..Не сме забелязали криза при консумацията на техните продукти..
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар