IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Градус АД (GR6)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като цяло намалението е добре за Градус и съответно за акционерите.... де факто обаче ме е много яд, защото напазарувах единствено заради дивидента, а за самата компания ми е през гуя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Много ми е интересно как някои големи разбирачи и играчи връзват очакванията си за голямо покачване на БФБ и това, че някои компании спират дивидентите..Защо ли ги спират..
      По нормалните борси едно такова рязане веднага води до 20% спад на акцията за деня, тук може и на зеленко да е...

Коментар

• Много ми е интересно как някои големи разбирачи и играчи връзват очакванията си за голямо покачване на БФБ и това, че някои компании спират дивидентите..Защо ли ги спират..

Коментар

• "Общата доходност представлява загуба от около 20 ст., или около 11% за почти две години. Но за същият период SOFIX е загубил 29%, тоест спадът при "Градус" АД е три пъти по-малък."

Нямам акции тук и компанията не ми е особено интересна в момента, но нека бъдем обективни!

Коментар

Не е ли несериозно една фирма за пилета да лъже акционерите си още на втората година след многото обещания..Виж си поста с препоръка за спиране на дивиденти- ти даваш май насоки на всички фирми..

Компаниите които сега дават дивидент, ще са тези които ще укапват тази и следващите години, до пълното им изчезване.

Това ти мнение не е издържано- как ще го докажеш..
            Мен не са ме излъгали, аз си знам, че няма да дават дивиденти, и никога не съм очаквания. Не знам защо има наивници, да се хващат така на ИПО лъжи.

Коментар

• Не е ли несериозно една фирма за пилета да лъже акционерите си още на втората година след многото обещания..Виж си поста с препоръка за спиране на дивиденти- ти даваш май насоки на всички фирми..

Harry Kane-Компаниите които сега дават дивидент, ще са тези които ще укапват тази и следващите години, до пълното им изчезване.

Това ти мнение не е издържано- как ще го докажеш..

През миналата криза имаше компании , които не спряха дивидента и не фалираха, а сега пак ще дават..Намери ги..
              Last edited by Kiro; 27.04.2020, 12:30.

Коментар

Ако това го твърдиш на нормалните борси ще ти се смеят..Има компании , които 100 години изплащат дивиденти и когато през миналата криза се наложи една година да не платят се извиняваха , ама много на акционерите си.. Да го спрат, ама да обещаят след това да е двоен..Не сме забелязали криза при консумацията на техните продукти..
                Не е ли несериозно да сравняваш Градус с някоя компания, която от 100 г. изплаща дивиденти. Замисли, се че такива компании оперират на несравними по мащаби пазари и клиенти, имат кеш флоу, защото икономиките им са развити и т.н. Нашите кампании са малки, неразвити, мафиотизирани, нямат пазари, слабо вътрешна консумация (кой купува сега пилешко, като не разботят ресторанти и хотели?) и непригодни за пост-ковид-19 икономиката. Нека дават дивидент, но за този момент, в който сме сега и ти твърдиш, че кризата е огромна, не е сериозно да се дава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                  Между другото всеки дивидент в тези дни, вместо пари за рязка смяна на бизнес модела, модернизация, дигитализация и т.н трансформация за нагаждане към пост-ковид-19 икономиката е ГЛУПОСТ.
                  мдаа, пилетата, ако ги дигитализираме и качим в облака ще намалим значително разходите .. за храна и др.
                  Last edited by petyob; 27.04.2020, 14:50.

Коментар

• Ако това го твърдиш на нормалните борси ще ти се смеят..Има компании , които 100 години изплащат дивиденти и когато през миналата криза се наложи една година да не платят се извиняваха , ама много на акционерите си.. Да го спрат, ама да обещаят след това да е двоен..Не сме забелязали криза при консумацията на техните продукти..

Коментар

• Компаниите които сега дават дивидент, ще са тези които ще укапват тази и следващите години, до пълното им изчезване.

Коментар

• Между другото всеки дивидент в тези дни, вместо пари за рязка смяна на бизнес модела, модернизация, дигитализация и т.н трансформация за нагаждане към пост-ковид-19 икономиката е ГЛУПОСТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                          Градус АД рязко орязва дивидента наполовина

не е зле ...... преди почти 2 години бях прогнозирал, че ще спрат с дивидента, а засега те само го орязват наполовина ...... определено надминават очакванията ми ..... да видим по-нататък...
                          Добри дошли на БФБ реалността. Цветя и рози преди ИПО (пенсионните записват на макс), година-две и после като ЗХБГ историята всички я знаят (пенсионните продават на 0.20 ст.).

Коментар

• Градус АД рязко орязва дивидента наполовина

не е зле ...... преди почти 2 години бях прогнозирал, че ще спрат с дивидента, а засега те само го орязват наполовина ...... определено надминават очакванията ми ..... да видим по-нататък...
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• В такива времена си личи коя е дифенсив акция. Дивидент и обратно изкупуване. Интересен ще е консолидирания отчет след месец и малко. Ще покаже как им се отразява кризата.

Коментар

• Това е доста по-интересно:

” 15. Вземане на решение за обратно изкупуване на акции на Дружеството.
                                Проект за решение: На основание чл. 187б от ТЗ и чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, Общото събрание на акционерите в „Градус“ АД взема решение за обратно изкупуване на акции от капитала на дружеството при следните условия:
                                (б) минимална единична цена на акция при обратното изкупуване: 1,20 лв. /акция (в) максимална единична цена на акция при обратното изкупуване: 2,00 лв. /акция
                                (а) максимален брой акции, подлежащи на обратно изкупуване: до 3 % (три процента) от общия
                                брой акции, издадени от дружеството;
                                (г) срок на обратното изкупуване: до 5 години, считано от деня, в който решението на Общото
                                Събрание за обратното изкупуване бъде вписано в Търговския регистър.

(д) ред за извършване на обратното изкупуване: чрез лицензиран
                                инвестиционен посредник на борсата.
                                (е) възлагане на действия на Съвета на директорите на Дружеството: Общото Събрание възлага на Съвета на директорите на Дружеството:
                                (ii). да определи инвестиционния посредник, чрез който се извършва обратното изкупуване;
                                (i). да определи конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване. В случай, че в
                                конкретно определения от Съвета на директорите срок не се изкупи максималния брой акции,
                                Общото събрание овластява Съвета на директорите по своя преценка да удължи този срок.
                                (iii). да определи всяко едно и всички останали срокове и условия на обратното изкупуване, при
                                спазването на изискванията на закона и на устава на Дружеството за това;
                                (iv). да извърши всяко едно и всички необходими правни и фактически действия, свързани с
                                обратното изкупуване.

Коментар

Working...
                                X