Като цяло намалението е добре за Градус и съответно за акционерите.... де факто обаче ме е много яд, защото напазарувах единствено заради дивидента, а за самата компания ми е през гуя.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМного ми е интересно как някои големи разбирачи и играчи връзват очакванията си за голямо покачване на БФБ и това, че някои компании спират дивидентите..Защо ли ги спират..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе е ли несериозно една фирма за пилета да лъже акционерите си още на втората година след многото обещания..Виж си поста с препоръка за спиране на дивиденти- ти даваш май насоки на всички фирми..
Компаниите които сега дават дивидент, ще са тези които ще укапват тази и следващите години, до пълното им изчезване.
Това ти мнение не е издържано- как ще го докажеш..
- 1 like
Коментар
-
Не е ли несериозно една фирма за пилета да лъже акционерите си още на втората година след многото обещания..Виж си поста с препоръка за спиране на дивиденти- ти даваш май насоки на всички фирми..
Harry Kane-Компаниите които сега дават дивидент, ще са тези които ще укапват тази и следващите години, до пълното им изчезване.
Това ти мнение не е издържано- как ще го докажеш..
През миналата криза имаше компании , които не спряха дивидента и не фалираха, а сега пак ще дават..Намери ги..Last edited by Kiro; 27.04.2020, 12:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАко това го твърдиш на нормалните борси ще ти се смеят..Има компании , които 100 години изплащат дивиденти и когато през миналата криза се наложи една година да не платят се извиняваха , ама много на акционерите си.. Да го спрат, ама да обещаят след това да е двоен..Не сме забелязали криза при консумацията на техните продукти..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеМежду другото всеки дивидент в тези дни, вместо пари за рязка смяна на бизнес модела, модернизация, дигитализация и т.н трансформация за нагаждане към пост-ковид-19 икономиката е ГЛУПОСТ.Last edited by petyob; 27.04.2020, 14:50.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Ако това го твърдиш на нормалните борси ще ти се смеят..Има компании , които 100 години изплащат дивиденти и когато през миналата криза се наложи една година да не платят се извиняваха , ама много на акционерите си.. Да го спрат, ама да обещаят след това да е двоен..Не сме забелязали криза при консумацията на техните продукти..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеГрадус АД рязко орязва дивидента наполовина
не е зле ...... преди почти 2 години бях прогнозирал, че ще спрат с дивидента, а засега те само го орязват наполовина ...... определено надминават очакванията ми ..... да видим по-нататък...
Коментар
-
Градус АД рязко орязва дивидента наполовина
не е зле ...... преди почти 2 години бях прогнозирал, че ще спрат с дивидента, а засега те само го орязват наполовина ...... определено надминават очакванията ми ..... да видим по-нататък...fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Това е доста по-интересно:
” 15. Вземане на решение за обратно изкупуване на акции на Дружеството.
Проект за решение: На основание чл. 187б от ТЗ и чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, Общото събрание на акционерите в „Градус“ АД взема решение за обратно изкупуване на акции от капитала на дружеството при следните условия:
(б) минимална единична цена на акция при обратното изкупуване: 1,20 лв. /акция (в) максимална единична цена на акция при обратното изкупуване: 2,00 лв. /акция
(а) максимален брой акции, подлежащи на обратно изкупуване: до 3 % (три процента) от общия
брой акции, издадени от дружеството;
(г) срок на обратното изкупуване: до 5 години, считано от деня, в който решението на Общото
Събрание за обратното изкупуване бъде вписано в Търговския регистър.
(д) ред за извършване на обратното изкупуване: чрез лицензиран
инвестиционен посредник на борсата.
(е) възлагане на действия на Съвета на директорите на Дружеството: Общото Събрание възлага на Съвета на директорите на Дружеството:
(ii). да определи инвестиционния посредник, чрез който се извършва обратното изкупуване;
(i). да определи конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване. В случай, че в
конкретно определения от Съвета на директорите срок не се изкупи максималния брой акции,
Общото събрание овластява Съвета на директорите по своя преценка да удължи този срок.
(iii). да определи всяко едно и всички останали срокове и условия на обратното изкупуване, при
спазването на изискванията на закона и на устава на Дружеството за това;
(iv). да извърши всяко едно и всички необходими правни и фактически действия, свързани с
обратното изкупуване.
“
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар