Добре стоят!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Градус получи 3.7 млн. лв. под формата на дивидент от три от дъщерните си дружества.
Дружеството ще получи 3.5 млн. лв. от Милениум 2000 и 200 хил. лв. от Лора - 2004 и Градус-1.
За сравнение, тези три дружества разпределиха 4.5 млн. лв. от нетната си печалба за 2018 г. през 2019 г........ЕЛАНА Трейдинг АД.
Коментар
-
Жълтините по-долу ще ги оставя без коментар.
в допълнение на хубавата статия ще добавя няколко неща от отчета, които не са засегнати в нея, въпреки, че е доста подробна и задълбочена.
1. Дружеството намалява силно текущите си пасиви от 25 на 15 милиона. Главно това е от погасяване на банкови заеми от 16 на 3 милиона лв. Дружеството няма почти никакви нетекущи пасиви, тоест практически е с нулев дълг.
2. Огромно нарастване на “биологични активи”. Това доколкото знам от отчета са родителските стада- от 5 на 9 милиона лв. Това за мен означава повече разплодни яйца и повече профит в бъдеще.
3. +9 милиона паричен поток, въпрвки погасени 13 милиона дълг. Товат брутален положителен паричен поток.
Това е на първо четене от мен, което липсва в иначе хубавата статия на Инвестор.
https://www.investor.bg/novini-i-ana...n-leva-305201/
Коментар
-
Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнениеЛеле, тези изкъртиха с печалба
Коментар
-
Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнениеНаистина чакам с голям интерес резултатите за първо тримесечие! Ще имат ли спад, как мислите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
Коментар
Коментар