Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Разбира се. Ако ти трябват 50к а имота ти е 100к да кажем, просто правиш ипотека за 50к , а тук ако изсипеш за 50к може да сринеш цената двойно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
А може ли да продадеш само хола, ако утре ти потрябват 50к за операция примерно, да не дава Господ разбира се?Last edited by MrSi; 07.05.2021, 18:10.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Говориш за БОРСИТЕ, т.е .за нормалните борси на Запад. Погледни нашата борса. А и тези дето хвалят борсите са обикновено разни анализатори с имоти, но не и с акции .Както и да е. Пожелавам ти успех.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеДългосрочен на БФБ за жалост е много тежко понятие Здравко. При имотите може да ползваш лостове - ливъридж ефекта го знаеш - купуваш например имот за 100000 само с твои 20000 , другото го дава банката и при 20 % ръст на имота имаш 120 000 , т. е. 100% доходност ( връщаш 80к на банката и взимаш 40к за теб ) . Опитах на скоро да обясня ефекта но малко ме разбраха . Ако има и наемател може и без кинти да излезе. Но пък на БФБ си има тръпка. Място в което другите като растат ти падаш .Рядко срещано явление.
Другото интересно е защо банката не си направи сама тая врътка и да земе 20к чисто, а ти дава заем на теб Явно са прости.Last edited by Yolo; 07.05.2021, 18:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Откакто има световна стастистика, борсите водят по доходност тези на жилищата и то над 2 пъти.
Не мога да видя никакъв дългосрочен тренд. Ако можех, щях да съм си ипотекирал апартамента и да съм купил Алтерко на 2 лева, а не да съм се набълбукал с боклуци и панелки. Сега ако някой е уверен за себе си, че имотите ще растат ОТ ДНЕШНА ДАТА НАТАТЪК /за минали случки на този и онзи не е полезно да и говорим/ с по 20%, нека да купува. Аз не съм убеден в това. Но цар пазар. Няма лошо, че имаме различни виждания.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Ще ти дам един от примерите - Робърт Кйосаки. Виж ДЪЛГОСРОЧНИЯ тренд на имотите, виж и на БФБ , но сметни и ефекта на лоста + наемите и виж каква е разликата да разчиташ на мажо или самия ти да си мажоритаря.
Не мога да видя никакъв дългосрочен тренд. Ако можех, щях да съм си ипотекирал апартамента и да съм купил Алтерко на 2 лева, а не да съм се набълбукал с боклуци и панелки. Сега ако някой е уверен за себе си, че имотите ще растат ОТ ДНЕШНА ДАТА НАТАТЪК /за минали случки на този и онзи не е полезно да и говорим/ с по 20%, нека да купува. Аз не съм убеден в това. Но цар пазар. Няма лошо, че имаме различни виждания.Last edited by 15%; 07.05.2021, 17:59.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
За се получи тази игра, трябва да има 3 задължителни условия:
1. Цената на точно твоето жилище, което си купил за 100К да се вдигне с 20%.
2. ГПР на банката да бъде 0%, 0лв.
3. Да успееш да го продадеш на мига без разходи и време. Тоест да има свръхликвидност точно твоето жилище.
Да, някои хора са успявали да го правят във времето, други са потъвали. Също така някои хора са успели да купят Алтерко да кажем на 2 лева и 3 години след това да струва 15, но това не може да бъде пример. Няма нищо на света, което да е сигурно, че само ще расте или само ще пада. Въпрос на далновидност и тайминг да уцелиш това, което ще се вдига.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Марките собственост на Градус&сие: "Градус", олио "Бисер", колбаси "Аз ям"!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
като се замисля .... бих купил 100 бр пилИта (не акции) с изтекъл срок на годност от някой хипермаркет, че да ги намятам през оградата на ядящия филии с мас родолюбец, че да си оправи малко диетата.
това заслужават
Не пазарувам и водата "КОМ", нищо че я харесвах, ама нали Дилян я продоби...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Не си само ти, нищо тяхно не пазарувам, а по отношение на имиджа им по-добре нищо. Това, че били завеждали дела...голяма работа. Нямам, не сме имали, няма и да си купим нито акции нито тяхна продукция.
това заслужаваттова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеДългосрочен на БФБ за жалост е много тежко понятие Здравко. При имотите може да ползваш лостове - ливъридж ефекта го знаеш - купуваш например имот за 100000 само с твои 20000 , другото го дава банката и при 20 % ръст на имота имаш 120 000 , т. е. 100% доходност ( връщаш 80к на банката и взимаш 40к за теб ) . Опитах на скоро да обясня ефекта но малко ме разбраха . Ако има и наемател може и без кинти да излезе. Но пък на БФБ си има тръпка. Място в което другите като растат ти падаш .Рядко срещано явление.
1. Цената на точно твоето жилище, което си купил за 100К да се вдигне с 20%.
2. ГПР на банката да бъде 0%, 0лв.
3. Да успееш да го продадеш на мига без разходи и време. Тоест да има свръхликвидност точно твоето жилище.
Да, някои хора са успявали да го правят във времето, други са потъвали. Също така някои хора са успели да купят Алтерко да кажем на 2 лева и 3 години след това да струва 15, но това не може да бъде пример. Няма нищо на света, което да е сигурно, че само ще расте или само ще пада. Въпрос на далновидност и тайминг да уцелиш това, което ще се вдига.Last edited by 15%; 07.05.2021, 17:38.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
то и боеко е един модерен Левски с жипката по ловни стопанства...
аз лично освен, че не им купих акцията на тия не им купувам и продуктите...ако не вярваш на някой ...не му яж храната.
Също не съм имал нищо тяхно, не съм си и помислял дори, няма и да имам!
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар