If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ДА ОБЕЩАЯТ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ПЕЧАЛБАТА ДИВИДЕНТ А НЕ ВЕЧНИ РЕИНВЕСТИЦИИ ЩОТ МОСКВА НЕ ВЯРВА САМО НА ВЕЧНОТО БЪДЕЩЕ.
не искам нищо да обещават, че после могат да забравят ............... най-добре да си го напишат в проспекта, а преди като взимат решение за ППП да го впишат в устава на дружеството, че поне 50% от печалбата ще се разпределя между акционерите
E, на колко да се оценят при 40 млн. годишна печалба и непрекъснато нарастващи приходи през последните години? То и аз искам акция на п/е - 2, ама мажовците не са направили тая фирма, че да я подаряват на някой като нас.
печалбата на ХИМ не беше ли около 70 млн. при пазарна капитализация от 1/2 млрд.лв.?................... но нека видим в края на месеца конс.отчет за да ги сравняваме, ако искаш
new_investor, и кое има по-голям потенциал да расте? пилетата или ХИМ-а
Аз коментирам цифрите, които има - колко са верни е съвсем друг въпрос. Затова и не участвам в ИПО, никакво. То е винаги нож с две остриета.
Grosss - то е ясно, че е предварително договорена по-голяма част да я лапнат пенсионните и договорните фондове - наши и може би някой чужд. Ако разчитаха на нас дребните риби да наберат 100 млн...
Да и аз мисля че е предварително договорено от големите български чужди всякакви пенсионни сладури....иначе не биха го пуснали само да се излагат,не и с тази огромна сума...ако всичко е вярно рентабилността цената печалбата всичко. Си е супер добре напудрено...ще участвам...не знам коли ще го презапишат?интересно ми звучи на пръв поглед но има още време!
Предварително договорено, но нещо не се движи. Явно прекалено предварително е било всичко.
Дано не стане като с фондовете на Никито във Франкфурт - уж голямо листване, уж голямо нещо и накрая даже и 1 млн. няма записани оттам.
А иначе не ми изглежда да не се движи - обявиха преди месец и нещо ИПО-то, вече проспект има, горе-долу нормално ми се струва.
при 246 млн. приходи да имат 40 млн. печалба
почти 20% рентабилност
Блажени са вЕрващите
Ееееее, аре сега! В момента е толкова, след IPO-то ще видим. През 2007 не участвах в нито едно, сега още по-малко намерения да се включвам, а и очаквания за светло бъдеще от никъде не дебнат. Седим пред компютъра и пуканки на корем.
Аз коментирам цифрите, които има - колко са верни е съвсем друг въпрос. Затова и не участвам в ИПО, никакво. То е винаги нож с две остриета.
Grosss - то е ясно, че е предварително договорена по-голяма част да я лапнат пенсионните и договорните фондове - наши и може би някой чужд. Ако разчитаха на нас дребните риби да наберат 100 млн...
Предварително договорено, но нещо не се движи. Явно прекалено предварително е било всичко.
почти 20% рентабилност
Блажени са вЕрващите
E, на колко да се оценят при 40 млн. годишна печалба и непрекъснато нарастващи приходи през последните години? То и аз искам акция на п/е - 2, ама мажовците не са направили тая фирма, че да я подаряват на някой като нас.
почти 20% рентабилност
И все пак при толкова скапан пазар трудно ще стане тяхната работа.
Много смело се самооцениха за над половин милиард.
Искахме повече данни, получихме ги. Приходи, печалба, оценка. Простите сметки показват P/E от 10 до 13. Смятам, че е доста атрактивно, имайки предвид алтернативите, които са по 2 на БФБто. Ако и обещаят приличен процент от печалбата за дивидент ще бъде добре. Вече осигурих малко кеш.
Сега трябва да се види и прецени дали не са понапудрили данните като за ИПО ! Иначе отлична рентабилност показват
Коментар