IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При какъв размер на портфейла ще спрете работа?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БАТЯ и като висиш денонощно на тази заспала борса- 5та година какво- Енерго Про ли ти е примера- не е убедително..Ами ако скочат докато се храниш, къпиш или друго
    Смятах , че си старо куче..а ти не си разбрал, че не висенето, а визията и информацията са важни...С чуждите пазари е друга работата, но където и да търгуваш, не можеш да издържиш повече от 5-6 години все на педал..
    Изморяваш се и от висене и чакане Освен ти да си робот и да си по различен

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
      Кви сте такива пенсионери, ве?

Къщата не село е убаво нещо, ама след третия ден писва. За разтоварване през уикенда - става, за постоянен живот - твърдо нйе.

Я се стегнета, Софията, макар и циганизирана в голяма степен, все още предлага качествени места за живот.
      Що да сме пенсионери?
      На народа просто му писна да се разправя по цял ден и да си трови нервите без почивка. Имам приятели, които поеха по този път, който коментираме и не са зле. Човек може да "меринджейства" обаче в БГ това си е пилене на нерви, след няколко години ти заминава здравето, казвам го от опит. Още се натискам, но вече виждам че може би подобен живот наистина не си заслужава. Много нерви за сравнително малко доходи, не си струва особено, още повече че не виждам изобщо начин това да продължи до времето за пенсия, което е някъде там в имагинерното бъдеще, я 65г., я 70г. станала възраста за пенсия докато остарея. С този начин на живот, и работата която имам няма начин да доживея толкова (тази пролет колега пак "меринджей" си замина на 51г., инфаркт, аз имам още време до тази възраст, обаче не ме блазни подобно бъдеще). Така че, не всичко е пари.

Коментар

• После Българина бил трудолюбив...
        Че работата е е половината смисъл на живота, дори и при 10 милиона не бих спрял, даже бих бил по-зает. Човек има нужда от цел в живота, от функция. Ако нямаш заек който да гониш за няколко години си деградираш до едно вегетативно състояние, в което имаш всичкото спокойствие на света, но никаква радост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          5-6000 са долу-горе достатъчни за нормален живот без лишения на 3-4 членно семейство без да се налагат извънредни разходи /учене, недвижими имоти и т.н./ От това следва, че при нормална доходност 8-10% годишно...... ПортОфейлът трябва да е 750К-1мио. Естествено, трябва да се отчитат и моментите, в които за децата няма джобни /Пазарят е в другата посока /
          Бе то и с 2000 мое да живеете нормално.Шест бона са много пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
            Границата според моя опит е над 400000, но все пак зависи и от инвеститорските умения....Даже и при 10% доходност се връзва горе доло, но е добре и да имаш странични занимания..Преподаване, агенство- застраховки.., консултации
            Тези странични занимания могат да ти струват доста скъпо.
            Да, в момента БФБ спи и не се вижда голям смисъл да стоиш само пред монитора и да дебнеш. Но ако ще се занимава човек сериозно с търговия на БФБ трябва да приеме и такива моменти. Защото реално не можеш да знаеш кога ще станат няколко движения, които могат да ти решат годишната доходност.
            Пример: Малко хора успяха да продадат Енергопро Продажби на 22-24 лв., когато го надуха, в един момент преди време. Е, аз бях пред монитора и си продадох пакета. Много играчи все още си държат акциите там и чакат пак тези цени... но дали някога ще ги има пак, а ако вярват в това можеха сега да си купят на 13...
            Това е само единичен пример. Разбира се и прекаленото търгуване понякога е противопоказно, въпрос на баланс. За мен съм си преценил че е по-добре да търгувам на БФБ професионално и да не си отвличам вниманието с други занимания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
              Кви сте такива пенсионери, ве?

Къщата не село е убаво нещо, ама след третия ден писва. За разтоварване през уикенда - става, за постоянен живот - твърдо нйе.

Я се стегнета, Софията, макар и циганизирана в голяма степен, все още предлага качествени места за живот.
              На третия ден ще ги засърби!!!
              Животът е това което се случва,докато ние си мечтаем за друго!!!
              Всички я знаят тази сентенция!!!

Коментар

• Кви сте такива пенсионери, ве?

Коментар

• Намеренията ми са само за мен да произвеждам. Вярно, че живота на село е много евтин ако сведеш заниманията си до производство на храна, събиране на дърва и гледане на телевизор. Ама сякаш не се стремя точно към най-големи икономии. По-добре е да си увеличавам доходите, а не да свивам до безкрайност разходите.
                  Така, че 80 хилки годишен доход ще ми е необходим.

Коментар

• Батя би могъл да каже, понеже има опит. На мен също ми минават такива идеи през главата но засега съм далече от целта 500К.

Коментар

• 5-6000 са долу-горе достатъчни за нормален живот без лишения на 3-4 членно семейство без да се налагат извънредни разходи /учене, недвижими имоти и т.н./ От това следва, че при нормална доходност 8-10% годишно...... ПортОфейлът трябва да е 750К-1мио. Естествено, трябва да се отчитат и моментите, в които за децата няма джобни /Пазарят е в другата посока /

Коментар

• Разбирам,че говорите за портфейл от акции на БФБ,аз нищо не разбирам от това и нямам такива.
                        Спрях да работя 2002 год. и от тогава до сега се издържам от ренти и управление на собствени НИ.
                        Извинявам се предварително,ако решите.че спамя темата ви.
                        Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Не мога да повярвам. Почти всички колеги имат като моята идея за къща на село и мотане по цял ден !!!!!!!!!!!
                          Не е трудно да стигнеш до тази идея. Аз като минавам през селото на родителите ми виждам какви ли не случаи. Има хора на по 40-50г., които се прехранват по какви ли не измислени начини, я ренти вземат, я пчели гледат, я чесън, я боб, я нещо друго. Вярно, не докарват някакви големи доходи, но дори и с 200-300лв. на месец си живеят и то много добре. Ами те почти не харчат пари, освен за нещо по-съществено, и ядене имат бол, и ракия, и вино, дърва за отопление има начини да си намериш почти без пари, бензин много не ти трябва, и най-важното, живееш си един спокоен и нормален живот, а не да се чудиш да не си докараш инфаркт с всичките нерви.
                          Реално с едни 100 декара земя,на година си получаваш средно към 5 хил.лв. ренти., това са си към 450лв. на месец. На село това е огромна сума, ще ти стигне, дори и ще спестиш. Отделно ако гледаш и продаваш още нещо странично, чесън например...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Не мога да повярвам. Почти всички колеги имат като моята идея за къща на село и мотане по цял ден !!!!!!!!!!!
                            Моето виждане е, че трябва освен портфейла да се гледат и доходите от него и от разни други странични неща – като ракийка да тече, ама да тече. Приходи под 70-80 хилки годишно ще са малко за дългосрочно пребиваване у нас под юргана. Поне половината от годишните приходи трябва да отиват отново в инвестиции, за да не останем с нищо след определен период от време.При портфейл под 1 мил може да имаме проблеми при сериозна криза.
                            Те това е, съвсем кратко и просто … подкрепям с две ръце …. Пък всеки е свободен да си избере методиката и предпочитанията за подходящите активи …

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Има една иронична поговорка, която казва:

"ОТ РАБОТА НЕ СЕ ЗАБОГАТЯВА - ГЪРБАВ СЕ СТАВА"

Знам че тук има няколко момчета, които се издържат от инвестициите си на борсата(един от тях е Батя - което е похвално), та се питах - при каква ст-ст на портфейла бихте зарязали работата на служител някъде си? Не говоря да зарежете частния си бизнес, говоря да зарежете работата си на служител от която така или иначе няма да забогатеете
                              Като набогатея ще седна на една дървена пейка и ще лепа скъсани презервативи, а също и ще продавам слънчоглед на фунийки ...
                              що за яка тема
                              Кура ще се смее на тая таблица. Ако я подложи на dcf и я дисконтира, ще трябват няколко милионки...като последно число
                              Last edited by malkia Muk; 10.09.2013, 11:40.
                              търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Не мога да повярвам. Почти всички колеги имат като моята идея за къща на село и мотане по цял ден !!!!!!!!!!!
                                Моето виждане е, че трябва освен портфейла да се гледат и доходите от него и от разни други странични неща – като ракийка да тече, ама да тече. Приходи под 70-80 хилки годишно ще са малко за дългосрочно пребиваване у нас под юргана. Поне половината от годишните приходи трябва да отиват отново в инвестиции, за да не останем с нищо след определен период от време.
                                При портфейл под 1 мил може да имаме проблеми при сериозна криза.

Коментар

Working...
                                X