IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При какъв размер на портфейла ще спрете работа?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
    И аз като Бате Пешо мисля, че гледате много романтично на живота на село. Не съм против, но това пак е работа - производството на храна, а гледането на животни си е робство. Отчитайте и факта, че на село може да се живее и с макс. свито потребление, но повечето тук сте били активни преди селото - ще поискате да си купите книга, да отидете на кино, на почивка, ще имате поне един-два екстравагантни (за селските стандарти) харча в месеца. Дори само поддръжката на къща струва по-скъпо от тази на апартамент със сходна квадратура.
    Но е добре човек да помечтае
    С възрастта нещата се променят.Едно е на село да живее цяла фамилия от 7-8 човека друго е само двама.Аз лично смятам че хора които са родени и живели в голям град няма да отидат на село.Те не са свикнали на такъв живот и промяната ще ги побърка.И проблема не е че няма къде да си харчат парите до града винаги може да се отиде.Ми зимата си требе един да дежури на камината и слага дърва.Изобщо за градски хора най добре е да ходят в някоя селска къща за няколко дена и да си платят.

Коментар

• Портфейла трябва да е ниско рисков и да осигурява нужната сума за нормален живот плюс едни 30% оттгоре за буфер.
      Още по-добре е да се създаде нещо такова:
      http://investoracademy.blogspot.com/2013/09/5.html
      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Едно наистина заинтересовано инвестиране на финансови пазари е всъщност по-трудно и изискващо повече от почти всяка нормална работа. Пасивното бай енд холд е лесно на пръв поглед, но за да е успешен подобен тип инвеститор трябва наистина да има доста сериозен портфейл от различни инструменти, за да може да си позволи и значителни спадове на портфейла си да не го извадят от играта.

Коментар

• И като спрете работа какво ще правите? Ще си барате ʼʼмакаритеʼʼ ли?

Коментар

• И аз като Бате Пешо мисля, че гледате много романтично на живота на село. Не съм против, но това пак е работа - производството на храна, а гледането на животни си е робство. Отчитайте и факта, че на село може да се живее и с макс. свито потребление, но повечето тук сте били активни преди селото - ще поискате да си купите книга, да отидете на кино, на почивка, ще имате поне един-два екстравагантни (за селските стандарти) харча в месеца. Дори само поддръжката на къща струва по-скъпо от тази на апартамент със сходна квадратура.
            Но е добре човек да помечтае

Коментар

• Много интересна тема
              Колкото и да мразя диферсицикацията, за да се отдаде на пенсия, човек трябва да е диверсифицирал, разбира се да е покрил кредитите си (защото те носят рисковете) и да има какво да прави, за да не му се спаружи мозъка и да си загине млад от склероза.

Трябва и да жертва мечтата си да стане богат като Бъфет, тоест да избере да е просто прилично задоволен.

Всичко е късмет

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                Работническата класа се преброява
                Не влагам нищо лошо в това - просто така го виждам този въпрос
                Най големите и важни активи са ум,здраве,време,семейство,приятели... Както виждате парите са доста назад в живота ми.
                Важни са,необходими са - но сами по себе си те са НИЩО!
                Илюзия... инструмент за поробване.
                По добър и качествен живот се постига,като се придържаш максимално далеч от центъра на матрицата!
                Колкото по малка нужда имаш от пари и си губиш живота, за да работиш за пари - толкова по нормален,щастлив и хубав живот може да имаш...
                Звучи много добре, но е много трудно да стане, нали знаеш приказката, че човешкото око може да бъде запълнено единствено от шепа пясък.Аз все пак се познавам и познавам човешката природа.
                Мисълта ми е, дали не се заблуждаваш, а всъщност да искаш новото Мазерати Ghibli

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                  Интересно е , че не се сещаш, а за дивидентни привилигировани акции и облигации чувал ли си, а за ренти от земи..Може много да висиш пред компа и пак да имаш по малка доходност от други , които през няколко часа си проверяват позициите..Аз познавам хора , които от висене и форекс изпаднаха в депресия, не че и от пиене не може да се изпадне де- и такива познавам
                  Знаеш ли колко дни се чудех,дали да не си купя прив.акции на Меком???Добре че четох тука доста коментари и се отказах.
                  А бях много близо да набия доста пари -18 % доходност и оня мишок ша ми обяснява, нали го бяха питали защо ще плаща 18 % като може да си геглят кредит на 10 и той вика, да ама при кредит , трялва да връщащ и главницата.
                  И , аз си викам, брей, глей колко умно и европейско, дали да не си взема.

Двидентите също зависят от резултатите на компаниите и пак не са сигурни, с 1-2 изключения.Освен това ако загубиш стойност 50 % на тъпата акция, дреме ми за 8-10 процента дивидент, ходи наваксвай после.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                    Банковият депозит не е решение, когато държавите печатат камари с нови пари. Лихвите от няколко години са по-ниски от инфлацията.
                    Аз бих заложил на земеделски земи и ренти.
                    Искат ми по 1700 лв/декар в Добруджа, за 1000 лв се обиждат.При рента макс 70-80 лв, НЯМА СМИСЪЛ.

И няма никаква сигурност, арендаторът гледа да си покрие всико той, да захлеби, и АКО остане нещо, да раздаде милостиня.
                    Аз искам да знам със сигурност колко ще взема от вложените пари.
                    Значи ЗЗ отпада веднага

Коментар

• Интересно е , че не се сещаш, а за дивидентни привилигировани акции и облигации чувал ли си, а за ренти от земи..Може много да висиш пред компа и пак да имаш по малка доходност от други , които през няколко часа си проверяват позициите..Аз познавам хора , които от висене и форекс изпаднаха в депресия, не че и от пиене не може да се изпадне де- и такива познавам

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                        Въпросът има няколко страни, както много успешно забелязаха колеги по-надолу.
                        Значи, първо това че имаш някакъв портфеил от акции/облигации, варанти и други шитни, не ти ГАРАНТИРА нищо.Справка-Меком.Тоест, трябва да се разграничават това, да имаш набити пари някъде и това да имаш доходи.По същия начин някой с 8 апартамента, може да няма никакъв доход и да трябва да работи.
                        Второ, ако стоиш по цял ден пред компютъра да дебнеш некви плахи движения, това пак е РАБОТА.
                        Или ако ходиш да си ремонтираш апартаментите, които даваш под наем.
                        Това НЕ е пасивен доход!!!
                        Трето, къде ще живееш и как ще си харчиш парите, няма връзка с въпросът -аз бих предпочел да пътувам почти нонстоп, вместо да седя и де тъпея на село и да се наливам с ракия.Може би след 20 години ще е друго.

ВЪПРОСЪТ е друг, който много пъти съм си поставял. ОК, работил си 20 години, натрупал си пари, примерно 1 мил.Как да направиш така, че да НЕ работиш повече и да имаш сигурни пасивни доходи???

И освен банков депозит не се сещам нищо друго.
                        Ми не си живял на село затова освен за банков депозит не се сещаш за друго.Много ми е интересно как хора родени и живяли в голям град до примерно 50г после ще живеят на село.Според мен това са фантазии и мечти в стил ма по телевизора изглежда много добре.На село имаш къща което значи имаш покрив фасади основи.Няма кой да се грижи за къщата освен самия ти.Имаш и двор а той както е известно буренясва ще трябва и за него да се грижиш.Така че ежедневно имаш работа.Ако решиш да имаш и градинка и някоя животинка нещата стават още повече.А животинките закрепостяват не мое да одиш по няколко дена къде се сетиш щото некой требе ги храни пои дои.Произведената продукция требе се направи на компоти консерви да се сложи у фризеро.Вярно е че трудът се отплаща но за хора които не са свикнали това е истински щок и ужас.И пак повтарям децата трябва да са порастнали.С малки деца на село е много трудно....

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                          ВЪПРОСЪТ е друг, който много пъти съм си поставял. ОК, работил си 20 години, натрупал си пари, примерно 1 мил.Как да направиш така, че да НЕ работиш повече и да имаш сигурни пасивни доходи???

Банковият депозит не е решение, когато държавите печатат камари с нови пари. Лихвите от няколко години са по-ниски от инфлацията.
                          Аз бих заложил на земеделски земи и ренти.

Коментар

• Въпросът има няколко страни, както много успешно забелязаха колеги по-надолу.
                            Значи, първо това че имаш някакъв портфеил от акции/облигации, варанти и други шитни, не ти ГАРАНТИРА нищо.Справка-Меком.Тоест, трябва да се разграничават това, да имаш набити пари някъде и това да имаш доходи.По същия начин някой с 8 апартамента, може да няма никакъв доход и да трябва да работи.
                            Второ, ако стоиш по цял ден пред компютъра да дебнеш некви плахи движения, това пак е РАБОТА.
                            Или ако ходиш да си ремонтираш апартаментите, които даваш под наем.
                            Това НЕ е пасивен доход!!!
                            Трето, къде ще живееш и как ще си харчиш парите, няма връзка с въпросът -аз бих предпочел да пътувам почти нонстоп, вместо да седя и де тъпея на село и да се наливам с ракия.Може би след 20 години ще е друго.

Коментар

• Веднага щом събера десетки левове.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от park Разгледай мнение
                                Не е трудно да стигнеш до тази идея. Аз като минавам през селото на родителите ми виждам какви ли не случаи. Има хора на по 40-50г., които се прехранват по какви ли не измислени начини, я ренти вземат, я пчели гледат, я чесън, я боб, я нещо друго. Вярно, не докарват някакви големи доходи, но дори и с 200-300лв. на месец си живеят и то много добре. Ами те почти не харчат пари, освен за нещо по-съществено, и ядене имат бол, и ракия, и вино, дърва за отопление има начини да си намериш почти без пари, бензин много не ти трябва, и най-важното, живееш си един спокоен и нормален живот, а не да се чудиш да не си докараш инфаркт с всичките нерви.
                                Реално с едни 100 декара земя,на година си получаваш средно към 5 хил.лв. ренти., това са си към 450лв. на месец. На село това е огромна сума, ще ти стигне, дори и ще спестиш. Отделно ако гледаш и продаваш още нещо странично, чесън например...
                                На село стига да не те мързи мое си изкарваш ляба по много начини.При положение че си произвеждаш храната за другото не ти трябват кой знае колко пари 30 кинта интернет + кабеларка 15 телефон 10 вода 40 ток За сметки стотина кинта и още примерно 600 за двама души ще си живеете много добре.И подчертавам че децата вече са поели по своя път и не се налага да ги издържате.

Коментар

Working...
                                X