Първоначално изпратено от tea_cup
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
При какъв размер на портфейла ще спрете работа?
Collapse
X
-
-
Портфейла трябва да е ниско рисков и да осигурява нужната сума за нормален живот плюс едни 30% оттгоре за буфер.
Още по-добре е да се създаде нещо такова:
http://investoracademy.blogspot.com/2013/09/5.htmlАко още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Едно наистина заинтересовано инвестиране на финансови пазари е всъщност по-трудно и изискващо повече от почти всяка нормална работа. Пасивното бай енд холд е лесно на пръв поглед, но за да е успешен подобен тип инвеститор трябва наистина да има доста сериозен портфейл от различни инструменти, за да може да си позволи и значителни спадове на портфейла си да не го извадят от играта.
Коментар
-
И аз като Бате Пешо мисля, че гледате много романтично на живота на село. Не съм против, но това пак е работа - производството на храна, а гледането на животни си е робство. Отчитайте и факта, че на село може да се живее и с макс. свито потребление, но повечето тук сте били активни преди селото - ще поискате да си купите книга, да отидете на кино, на почивка, ще имате поне един-два екстравагантни (за селските стандарти) харча в месеца. Дори само поддръжката на къща струва по-скъпо от тази на апартамент със сходна квадратура.
Но е добре човек да помечтае
Коментар
-
Много интересна тема
Колкото и да мразя диферсицикацията, за да се отдаде на пенсия, човек трябва да е диверсифицирал, разбира се да е покрил кредитите си (защото те носят рисковете) и да има какво да прави, за да не му се спаружи мозъка и да си загине млад от склероза.
Трябва и да жертва мечтата си да стане богат като Бъфет, тоест да избере да е просто прилично задоволен.
Всичко е късмет
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of foolsРаботническата класа се преброява
Не влагам нищо лошо в това - просто така го виждам този въпрос
Най големите и важни активи са ум,здраве,време,семейство,приятели... Както виждате парите са доста назад в живота ми.
Важни са,необходими са - но сами по себе си те са НИЩО!
Илюзия... инструмент за поробване.
По добър и качествен живот се постига,като се придържаш максимално далеч от центъра на матрицата!
Колкото по малка нужда имаш от пари и си губиш живота, за да работиш за пари - толкова по нормален,щастлив и хубав живот може да имаш...
Мисълта ми е, дали не се заблуждаваш, а всъщност да искаш новото Мазерати Ghibli
Коментар
-
Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнениеИнтересно е , че не се сещаш, а за дивидентни привилигировани акции и облигации чувал ли си, а за ренти от земи..Може много да висиш пред компа и пак да имаш по малка доходност от други , които през няколко часа си проверяват позициите..Аз познавам хора , които от висене и форекс изпаднаха в депресия, не че и от пиене не може да се изпадне де- и такива познавам
А бях много близо да набия доста пари -18 % доходност и оня мишок ша ми обяснява, нали го бяха питали защо ще плаща 18 % като може да си геглят кредит на 10 и той вика, да ама при кредит , трялва да връщащ и главницата.
И , аз си викам, брей, глей колко умно и европейско, дали да не си взема.
Двидентите също зависят от резултатите на компаниите и пак не са сигурни, с 1-2 изключения.Освен това ако загубиш стойност 50 % на тъпата акция, дреме ми за 8-10 процента дивидент, ходи наваксвай после.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеБанковият депозит не е решение, когато държавите печатат камари с нови пари. Лихвите от няколко години са по-ниски от инфлацията.
Аз бих заложил на земеделски земи и ренти.
И няма никаква сигурност, арендаторът гледа да си покрие всико той, да захлеби, и АКО остане нещо, да раздаде милостиня.
Аз искам да знам със сигурност колко ще взема от вложените пари.
Значи ЗЗ отпада веднага
Коментар
-
Интересно е , че не се сещаш, а за дивидентни привилигировани акции и облигации чувал ли си, а за ренти от земи..Може много да висиш пред компа и пак да имаш по малка доходност от други , които през няколко часа си проверяват позициите..Аз познавам хора , които от висене и форекс изпаднаха в депресия, не че и от пиене не може да се изпадне де- и такива познавам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеВъпросът има няколко страни, както много успешно забелязаха колеги по-надолу.
Значи, първо това че имаш някакъв портфеил от акции/облигации, варанти и други шитни, не ти ГАРАНТИРА нищо.Справка-Меком.Тоест, трябва да се разграничават това, да имаш набити пари някъде и това да имаш доходи.По същия начин някой с 8 апартамента, може да няма никакъв доход и да трябва да работи.
Второ, ако стоиш по цял ден пред компютъра да дебнеш некви плахи движения, това пак е РАБОТА.
Или ако ходиш да си ремонтираш апартаментите, които даваш под наем.
Това НЕ е пасивен доход!!!
Трето, къде ще живееш и как ще си харчиш парите, няма връзка с въпросът -аз бих предпочел да пътувам почти нонстоп, вместо да седя и де тъпея на село и да се наливам с ракия.Може би след 20 години ще е друго.
ВЪПРОСЪТ е друг, който много пъти съм си поставял. ОК, работил си 20 години, натрупал си пари, примерно 1 мил.Как да направиш така, че да НЕ работиш повече и да имаш сигурни пасивни доходи???
И освен банков депозит не се сещам нищо друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеВЪПРОСЪТ е друг, който много пъти съм си поставял. ОК, работил си 20 години, натрупал си пари, примерно 1 мил.Как да направиш така, че да НЕ работиш повече и да имаш сигурни пасивни доходи???
Аз бих заложил на земеделски земи и ренти.
Коментар
-
Въпросът има няколко страни, както много успешно забелязаха колеги по-надолу.
Значи, първо това че имаш някакъв портфеил от акции/облигации, варанти и други шитни, не ти ГАРАНТИРА нищо.Справка-Меком.Тоест, трябва да се разграничават това, да имаш набити пари някъде и това да имаш доходи.По същия начин някой с 8 апартамента, може да няма никакъв доход и да трябва да работи.
Второ, ако стоиш по цял ден пред компютъра да дебнеш некви плахи движения, това пак е РАБОТА.
Или ако ходиш да си ремонтираш апартаментите, които даваш под наем.
Това НЕ е пасивен доход!!!
Трето, къде ще живееш и как ще си харчиш парите, няма връзка с въпросът -аз бих предпочел да пътувам почти нонстоп, вместо да седя и де тъпея на село и да се наливам с ракия.Може би след 20 години ще е друго.
ВЪПРОСЪТ е друг, който много пъти съм си поставял. ОК, работил си 20 години, натрупал си пари, примерно 1 мил.Как да направиш така, че да НЕ работиш повече и да имаш сигурни пасивни доходи???
Коментар
-
Първоначално изпратено от park Разгледай мнениеНе е трудно да стигнеш до тази идея. Аз като минавам през селото на родителите ми виждам какви ли не случаи. Има хора на по 40-50г., които се прехранват по какви ли не измислени начини, я ренти вземат, я пчели гледат, я чесън, я боб, я нещо друго. Вярно, не докарват някакви големи доходи, но дори и с 200-300лв. на месец си живеят и то много добре. Ами те почти не харчат пари, освен за нещо по-съществено, и ядене имат бол, и ракия, и вино, дърва за отопление има начини да си намериш почти без пари, бензин много не ти трябва, и най-важното, живееш си един спокоен и нормален живот, а не да се чудиш да не си докараш инфаркт с всичките нерви.
Реално с едни 100 декара земя,на година си получаваш средно към 5 хил.лв. ренти., това са си към 450лв. на месец. На село това е огромна сума, ще ти стигне, дори и ще спестиш. Отделно ако гледаш и продаваш още нещо странично, чесън например...
Коментар
Коментар