Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Аз имам добър опит със селото, много време съм живял и на село, е не само там, но и лозе съм копал, и царевица, и животни знам как се гледат, физическата работа не е нещо което може да ме изплаши. Дори е отморяваща за човек които с години живее в стрес покрай работата си. Сериозно, не се майтапя.
С 500лв. можеш преспокойно да живееш на село със семейство. Стига да не си мързелив и да лежиш по цял ден или да стоиш пред лаптопа и да гледаш тъпо. Поддръжката на къща на село също не е нещо скъпо, реално ако е построенна както трябва, почти няма разходи за поддържка. По една боя на няколко години, покрив с цигли издържа над 10г. и кусур до ремонт, изобщо не е висок разхода. Аз познавам много хора в столицата които се топлят на дърва, същият труд е ако го правиш и на село.
Обаче големият плюс на селото е спокойствието, истинското спокойствие. Като искаш пак можеш да инвестираш, но поне не си постоянно вързан само за това да мислиш. Ето сега като направиш виното, след месец и нещо ще е готово, вечер като заседнеш със съседа и гледай какво разпускане пада. Дойде ли Ноември и работа почти вече няма, и така цяла зима. После пролетта е гърч, но поне ти е приятно като се стопли времето.
А някой беше казал какво ще правиш като направят запиване комшиите ... Е този човек не е ходил на село. Ами като запиват комшиите и ти си там, много ясно. Нали после и ти като вземеш да черпиш и те ще дойдат. На село всички се знаят, няма деление като в града.
Коментар