Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
При какъв размер на портфейла ще спрете работа?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениепонеже темата май стана "как да живеем на село с 500 кинта месечно" да взема да ви задам един въпрос: Колко от вас са ходили на село за повече от 1 ден га колят праситу или га е прекипелу винуту и втасало зелйету?
Ама вие имате ли предства какво е това? Че май само бате Пешо е помирисвал земята след прекопаване с мотика (мотиката е едно такова земеделско сечиво за копане, а не е заведението в края на Банско или изриазното средство, с което обозначаваме колко сме се напили)? А мангалите? Щото в София е лесно - не ходиш във Факултето/виетнамските/филиповци/Хр. Ботев и т.н. и не ги виждаш или я видиш 2-3-ма по кофите в центъра или с метлата, я не, ама на село не е така, там са ти съседи. А селянията, безбрежната селяния - в София е лесно, ако не е някоя огромна мутра, просто викаш ушевите и те спират музиката в 22 часа, ама я чакай да спреш на бай Генчо купона, че му се е опрасила свинята и таман е сварил новата ракия - ихууууу? Ами здравеопазване - в София е лесно: заболи те минимално, градксия транспорт и си в пирогов за 5 минути, а на село не е така, то в близкия град е твърде вероятно да няма доктор, та на село, пък и таксита няма, за градски транспорт дори и не говорим и ако няма кой да те закара, линейката идва горе-долу 1-2 часа след като вече си умрял... и т.н. и т.н.
Хайде да не си говорим глупости, че малко няма смисъл. Колкото до темата - много зависи, но да предположим, че говорим само за разходите на един човек, без тежести (жена/мъж и/или деца), то сумата около 2000 лв (при положение, че няма заеми и/или лизинги) е напълно достатъчно и стига без проблеми за всичко, включително и за збавления от различен тип+поне 2 екскурзии в чужбина. Това прави 25К годишно или така, както е формулирана анкетата, трябва да имаш минимум 300К сухо (плюс собствено жилище), за да си сравнително спокоен. И все пак всеки знае себе си
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеПетре не си прав на 100 %.Само отчасти.Пътуване почти ежедневно до близко населено място вече не прави впечатление.С удобен автомобил с нисък разход на гориво и без наченки на чешене на егото за голямо прасе харчещо 20 литра бенц.(или както казвам аз 2 тона желязо за возене на 1 торба лай*на)За дежуренето пред камината мога да ти предложа да си монтираш автоматичен котел или пелетна камина с ГСМ управление.И преди да скокнеш че са скъпи пелетите ще ти кажа че напълно сам можеш лятото да си произвеждаш пелети с инвестирана сума около цената на камината.С две думи отоплението не е проблем нито финансов нито хамалогия.Те така за предимствата и недостатъците.
Ванко файв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНе е истина направо. Половината народ им стигат 50 бона да не бачкат. Интересно как ще постигнат едни хиляда евро месечно доходност, че да преживяват в момента, да не говорим след 10 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеКлуб на инвеститори в който млади меринджеи хвърчат като луди за 850 лв, а един щял да се пенсионира с 25 бона. Не знам как се живее с 500 кинта на село, то само ядене и пиене ли ще е живота?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеЕ аз съм на 40 и не го виждам засега такова "пенсиониране", надявам се скоро да не стигна дотам че едната ракийка със салатка да ми стига. Иначе имам един комшия, построил комунизма, военен пенсионер на 50, направил си къщата, копа си по двора, кокошки, някое прасенце, ама има и магазин на Солунска да капе по нещо, че само 700-800 кинта пенсия не знам как си го представят някои да поддържаш 400 квадрата къща. А жена му още работи ама като гледам по-скоро да има какво да прави, по 4-5 часа на ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНе е истина направо. Половината народ им стигат 50 бона да не бачкат. Интересно как ще постигнат едни хиляда евро месечно доходност, че да преживяват в момента, да не говорим след 10 годиниLast edited by GoldBear; 10.09.2013, 17:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от plonder Разгледай мнениеАбе като минеш 40-50г. възраст, сам ще разбереш че яденето и пиенето изместват останалите неща и радости. А и лелите по селата не са като капризните градски моми ..
Идва момент, когато предпочиташ да пийнеш една ракия със салатка, вместо да правиш нещо друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНе е истина направо. Половината народ им стигат 50 бона да не бачкат. Интересно как ще постигнат едни хиляда евро месечно доходност, че да преживяват в момента, да не говорим след 10 години
А и какво те грее да трупаш пари и да се гътнеш на 50г. от инфаркт?
Живей като звезда и пукни млад, за да оставиш добре изглеждащ труп
Не всичко е пари, има радости които не се купуват с пари.
Верно, капитализъма е завъртял главите на хората, само за пари мислят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеКлуб на инвеститори в който млади меринджеи хвърчат като луди за 850 лв, а един щял да се пенсионира с 25 бона. Не знам как се живее с 500 кинта на село, то само ядене и пиене ли ще е живота?
Идва момент, когато предпочиташ да пийнеш една ракия със салатка, вместо да правиш нещо друго.
Коментар
Коментар