IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При какъв размер на портфейла ще спрете работа?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
    Дерзай,Пинокио.Но един ден ще разбереш че и много изкарани пари НЕ МОГАТ да ти върнат и капка от времето което си загубил само и единствено в мисъл за пари пари пари.Но при не насмогнали си на масрафите е така.Постоянно атаки от ТВ-тата за поредната прищявка и офцете пасат пасат.Лъскаво фонче с 95 непотреби функции,за паркетен лъв 4х4 дето те остава в първата локва (пряспа).Поредната дупка с гръмкото име" хапатамент" а е бокс за мързеливи прасенца.Те така има търсене и бленуваният вечен растежжж.Всеки живее според разбиранията си и най вече от стремежа си за още още още и още.Няма лошо.Природата,войните ,болестите и катаклизмите малко намалят мераците ни да изядем и изс*ерем всичките ресурси на земята.
    Защо ме наричаш пинокио?
    Работата която споменавам не е с цел изкарване на много кинти, а както съм написал за удоволствие. Не съм сред хората, които достигнали определено ниво на стандарт, да почват с глезотиите и екзотичните прищявки, нещо много си се объркал. Има една латинска поговорка "Labor omnia vincit" Не ти я превеждам нарочно за да направиш 4-5 клика принудително. Тоест да се потрудиш. Нима ремонтите вкъщи които не ми носят допълнителни кинти, а само ги харча да са алчност?!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Аз няма да спирам, а дори ще почна да работя повече Дори имената ми са Работар Работаров Работягов - Работата

мойте са: Мързелчо Марзеланов Мързела - Мило Мече

Коментар

• http://prikachi.com/images/760/6547760v.jpg
        Last edited by javcho; 11.09.2013, 00:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
          Аз моя "бункер" съм го кръстил "мавзолей"
          Това хоби.... самолетно/караванено/яхтено ли е
          Не желая да цитирам нарочно.Иначе Пинокио ще го заболи жлъчката.

Коментар

• Не знам защо, но на мен въпросът ми се струва неправилен. Определено, ако портфейла ми е 100 000 лева няма да спра да работя, но животът няма да ми се промени особено. Ако е 1 000 000 лв разликата ще е огромна. Не само, че животът ми ще се промени коренно, ами няма да имам свободна минута, за да мисля, кога да спра да "работя".

Парите не са цел, нито са нещо велико на света. Здравето, спокойния живот и любящата жена с пълна къща с деца вече е друго нещо. Ще спра да работя, когато знам, че децата ми са достатъчно добре възпитани да продължат делото на фамилията; когато знам, че активите ми носят доход дори да не работя; когато стана на 70. До тогава работата е нужна не на мен, не на хората около мен, а на ония, които са работили преди мен, за да може моите баби и дядовци да ги има. Без работа държава не се поддържа здрава. Ама като говорим за държава - майка им да е**.
            От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Аз няма да спирам, а дори ще почна да работя повече Дори имената ми са Работар Работаров Работягов - Работата

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                Гласувах с над 250К, но истината е, че и милиони да имам не бих спрял работа която ми доставя удоволствие. Такава е строителната работа, преподавателската, посредническата и търговска, а все по-често си мисля и за селскостопанска, въпреки, че почти не съм я практикувал освен да събирам картофи извадени от машина, плевя домати и да кося трева.
                Е, преди 2 два дни обрах и една круша в къщата ми в Софето и се учудих, че де факто бях набрал над 50кг. круши!
                Дерзай,Пинокио.Но един ден ще разбереш че и много изкарани пари НЕ МОГАТ да ти върнат и капка от времето което си загубил само и единствено в мисъл за пари пари пари.Но при не насмогнали си на масрафите е така.Постоянно атаки от ТВ-тата за поредната прищявка и офцете пасат пасат.Лъскаво фонче с 95 непотреби функции,за паркетен лъв 4х4 дето те остава в първата локва (пряспа).Поредната дупка с гръмкото име" хапатамент" а е бокс за мързеливи прасенца.Те така има търсене и бленуваният вечен растежжж.Всеки живее според разбиранията си и най вече от стремежа си за още още още и още.Няма лошо.Природата,войните ,болестите и катаклизмите малко намалят мераците ни да изядем и изс*ерем всичките ресурси на земята.

Коментар

• Гласувах с над 250К, но истината е, че и милиони да имам не бих спрял работа която ми доставя удоволствие. Такава е строителната работа, преподавателската, посредническата и търговска, а все по-често си мисля и за селскостопанска, въпреки, че почти не съм я практикувал освен да събирам картофи извадени от машина, плевя домати и да кося трева.
                  Е, преди 2 два дни обрах и една круша в къщата ми в Софето и се учудих, че де факто бях набрал над 50кг. круши!

Коментар

?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????
                    Едене ,пиене и тези трите неща.И после по гръб...цяла вечност.

Коментар

И като спрете работа какво ще правите? Ще си барате ʼʼмакаритеʼʼ ли?
                      ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Момчета теориите са едно реалността друго.Който е мераклия да пробва и после да пише как е.Много теоретици има тука по темата не че е лошо де.Ама парно за двама човека си е набутвация...Така че всичко е строго индивидуално.
                        Имам и градски "бункер" с всички "удобства тец мец,бец и т.н." и къща и според настроението карам по 3- 4 месеца.Ту в едното ту в другото.Това че си на "село" не значи непременно селски труд в градината.Едната година кеф ти гледаш домати за кеф ,следващата ме мързунти и фърляш райграса.Комшията рижав британец (не ирландец)дава косачката тип тракторче.Кибиичиш отгоре и са возиш като картоф.Косиш ли косиш.
                        Петре да ти задам един въпрос.
                        Ако имаш специфично извънкласно хоби и оборудването не се събира у градо какво правиш??Или се Буташ се у градо или требе да наемаш хангар за добри цифри .Като си насмогнеш със средства и удобства и не робуваш на егото си за показност ,няма разлика къде ще живееш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                          Стана ми интересно
                          Продължи си мисълта
                          Иска а ти кае че не се радват на големо внимание и като им поискаш дават...На принципа ръгай чи мъ изеди посли шъ съ цилувами

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Четири страници за един ден и над 100 отговорили в анкетата!!! Радвам се че въпроса ви хареса! Утре сутрин докато спят моите жени ще изчета отговорите че сега няма време.
                            Реших всичко на 250К да е в един отговор защото приемам че над 1млн. вече човек трябва да мисли как да се предпази от изнудване и от отвличане на децата му - и там вече няма радост а става мъка
                            Ей го - 1 милион и вече си наркобарон. Абе в какви филми се вкарваш ти бе??? Има сигурно 100 000 души в България с активи над милион, според тебе всичките са с охрана??

Коментар

• Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнение
                              Алчността не е добър съветник.
                              А и какво те грее да трупаш пари и да се гътнеш на 50г. от инфаркт?
                              Живей като звезда и пукни млад, за да оставиш добре изглеждащ труп
                              Не всичко е пари, има радости които не се купуват с пари.
                              Верно, капитализъма е завъртял главите на хората, само за пари мислят.
                              Извинявай, ама къде видя алчност? Става дума за спестени пари под някаква форма на инвестиция или влог и ти казвам от опит, че 50 хиляди стигат с много условности: да живееш на село, сам, в автономна къща, производство на храна в градина, няколко животни, самогон и домашно вино и т.н. Ако ти кажа че сина завърши гимназия с левче на ден сигурно няма да повярваш. Познавам хора които даваха по 20 лв джобни само и почвай да смяташ разходите от 500 лв месечно за едно дете да видим обратната сметка
                              А иначе и аз од доста години си избирам интересни добре платени проекти, после почивка и изхарчване на четвърт от парите за кеф, но пак трябва да се почне рано или късно. Всъщност два пъти съм прекъсвал по 8 месеца, повярвай ми разходите винаги са повече от предвидените!

Коментар

• Четири страници за един ден и над 100 отговорили в анкетата!!! Радвам се че въпроса ви хареса! Утре сутрин докато спят моите жени ще изчета отговорите че сега няма време.
                                Реших всичко на 250К да е в един отговор защото приемам че над 1млн. вече човек трябва да мисли как да се предпази от изнудване и от отвличане на децата му - и там вече няма радост а става мъка

Коментар

Working...
                                X