Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
При какъв размер на портфейла ще спрете работа?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
Монбад 1578
Коментар
-
К'во значи това, че за 20 години може да падне и до 50 ли?
А бе, като се разправяте за борси, може ли да ви питам нещо. Ей тука една графика на Дау за 100 години.
http://www.fedprimerate.com/djia-chart-history.htm
Тъй като я гледате не ви ли прилича на малко странна. Гледам тъй и се чудя доколко ли може да падне. Ей така без да се замислям залагам до 5000. А при Дау 5000 колко ли ще е БФБ-то? А?....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗначи идеалния размер е около и над 500хиляди?
Няма да ги дочакам скоро
Здраве да е!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
Е има човека 27К на депозит и 4-ри апартамента - няма да го мислим
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСмятайки по глобално - и аз мисля че около 500К е минимума за инвестиране които може да ти осигури по прилични приходи от около и над 2 бона/мес усреднено.
Става дума за инвестиционни активи, семейното жилище не го броим.
Относно структурата ми се струва подходящо следното съотношение:
= Акции - 50-60%, като поне 1/2 са в нискорискови дивидентни такива.Планирана год.доходност средно - 10% , като 6% от тях се ползват за текущ доход (дори 50% да си спечелил дадена година ), а останалите се реинвестират.
= НИ (жилище, магазин) - 30-40%, за отдаване под наем. Задължително на топ локация, където теб да търсят, а не ти да търсиш наематели. Очаквана доходност - 4% годишно.
= Зем. земи - 10-20% - купени на такива нива, че поне 5% да ти носят рента.
= Злато - 0 - 3-5%, макс. 10% (само ако е закупено около и под 800-1000$/унцията)
= Развитие на малък семеен бизнес/фирма - от..до , според индивидуалните особености.
Един такъв портфейл носи мин. 5% текущо годишно, без да те мори инфлацията.
Ма то това лесно, въпроса е да ги имаш тези 500К
"Един такъв портфейл носи мин. 5% текущо годишно, без да те мори инфлацията." -- а загуби не предвиждаш ли?"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеИмам и градски "бункер" с всички "удобства тец мец,бец и т.н." и къща и според настроението карам по 3- 4 месеца.Ту в едното ту в другото.Това че си на "село" не значи непременно селски труд в градината.Едната година кеф ти гледаш домати за кеф ,следващата ме мързунти и фърляш райграса.Комшията рижав британец (не ирландец)дава косачката тип тракторче.Кибиичиш отгоре и са возиш като картоф.Косиш ли косиш.
Петре да ти задам един въпрос.
Ако имаш специфично извънкласно хоби и оборудването не се събира у градо какво правиш??Или се Буташ се у градо или требе да наемаш хангар за добри цифри .Като си насмогнеш със средства и удобства и не робуваш на егото си за показност ,няма разлика къде ще живееш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВече се изясни, че портфелът трябва да бъде над 400 - 500 хилки.
В какви активи обаче?
Да не си забравите и пенсията от задължителните доброволни ПФ!!!!! И от там ще ви капе по нещо - ЕВЕНТУАЛНО !!!!!!!!!!!
Става дума за инвестиционни активи, семейното жилище не го броим.
Относно структурата ми се струва подходящо следното съотношение:
= Акции - 50-60%, като поне 1/2 са в нискорискови дивидентни такива.Планирана год.доходност средно - 10% , като 6% от тях се ползват за текущ доход (дори 50% да си спечелил дадена година ), а останалите се реинвестират.
= НИ (жилище, магазин) - 30-40%, за отдаване под наем. Задължително на топ локация, където теб да търсят, а не ти да търсиш наематели. Очаквана доходност - 4% годишно.
= Зем. земи - 10-20% - купени на такива нива, че поне 5% да ти носят рента.
= Злато - 0 - 3-5%, макс. 10% (само ако е закупено около и под 800-1000$/унцията)
= Развитие на малък семеен бизнес/фирма - от..до , според индивидуалните особености.
Един такъв портфейл носи мин. 5% текущо годишно, без да те мори инфлацията.
Ма то това лесно, въпроса е да ги имаш тези 500К
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеХайде да не задълбаваме нещата.Като немоеш да оспориш ,пак ще тръгнеш с ругатните и благословиите.Бих ти посочил доста (стъпка по стъпка),като ти комбинирам акаунтите Но питието ми свършва и томоро съм на арбайтен агеен.За да спиш спокойно този мои ход е да го приемеш като отстъпление.Дано ти помогне.Но ще е временно.
Хайде приятна вечер и лека работа утре на хората които ви се налага да изкарвате парите си от 8 до 5!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеМалко преувеличаваш с точностите като онзи трол фийдъра, но истината е, че залисан в главните цели , може би не съм съвсем точен във фактите, които излагам на моменти. Ти в кои точно се съмняваш за да изчистим съмненията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеКазвам ти Пинокио и Буратино защото сливаш реалните неща в живота си с някои мечтани от теб.И тъй като си в нета и смяташ че си напълно анонимен (което не е така) и може да послъгваш тук там по малко или по по много.Правиш го не с лоша цел.Донякъде да си почешеш егото донякъде смяташ че някъде в бъдещето това ще се случи.Работил си в система къде то последователността на фактите и причинно следствената ти връзка се къса някъде .Но написаното остава и и "Инетният" инспекторат те изхваща в лееекичко преиначаване на истината.
Те така. Не го казвам лошо или с цел заяждане.
Само анализ на фактите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеЗащо ме наричаш пинокио?
Работата която споменавам не е с цел изкарване на много кинти, а както съм написал за удоволствие. Не съм сред хората, които достигнали определено ниво на стандарт, да почват с глезотиите и екзотичните прищявки, нещо много си се объркал. Има една латинска поговорка "Labor omnia vincit" Не ти я превеждам нарочно за да направиш 4-5 клика принудително. Тоест да се потрудиш. Нима ремонтите вкъщи които не ми носят допълнителни кинти, а само ги харча да са алчност?!
Те така. Не го казвам лошо или с цел заяждане.
Само анализ на фактите.
Коментар
Коментар