IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При какъв размер на портфейла ще спрете работа?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    трайчо е фен, ама е влязъл много на вискоко - 1850 хим за 15000лева! 700СФАРМ - 5300лева!
    Е има човека 27К на депозит и 4-ри апартамента - няма да го мислим
    Явно се е включил в пика човека , сега сигурно е усреднявал ли среднявал да смъкне средната
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
      Има си и акции от някакъв балнеоложжки курорт...
      Монбад 1578

Коментар

• К'во значи това, че за 20 години може да падне и до 50 ли?

А бе, като се разправяте за борси, може ли да ви питам нещо. Ей тука една графика на Дау за 100 години.

http://www.fedprimerate.com/djia-chart-history.htm

Тъй като я гледате не ви ли прилича на малко странна. Гледам тъй и се чудя доколко ли може да падне. Ей така без да се замислям залагам до 5000. А при Дау 5000 колко ли ще е БФБ-то? А?....

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Значи идеалния размер е около и над 500хиляди?
          Няма да ги дочакам скоро
          Здраве да е!
          Не се отчайвай! Има няма още 20 години

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
            трайчо е фен, ама е влязъл много на вискоко - 1850 хим за 15000лева! 700СФАРМ - 5300лева!
            Е има човека 27К на депозит и 4-ри апартамента - няма да го мислим

Коментар

• горещ фен

http://register.bulnao.government.bg...6A0B449008.xml

Коментар

• Значи идеалния размер е около и над 500хиляди?
                Няма да ги дочакам скоро
                Здраве да е!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Смятайки по глобално - и аз мисля че около 500К е минимума за инвестиране които може да ти осигури по прилични приходи от около и над 2 бона/мес усреднено.
                  Става дума за инвестиционни активи, семейното жилище не го броим.
                  Относно структурата ми се струва подходящо следното съотношение:

= Акции - 50-60%, като поне 1/2 са в нискорискови дивидентни такива.Планирана год.доходност средно - 10% , като 6% от тях се ползват за текущ доход (дори 50% да си спечелил дадена година ), а останалите се реинвестират.

= НИ (жилище, магазин) - 30-40%, за отдаване под наем. Задължително на топ локация, където теб да търсят, а не ти да търсиш наематели. Очаквана доходност - 4% годишно.

= Зем. земи - 10-20% - купени на такива нива, че поне 5% да ти носят рента.

= Злато - 0 - 3-5%, макс. 10% (само ако е закупено около и под 800-1000$/унцията)

= Развитие на малък семеен бизнес/фирма - от..до , според индивидуалните особености.

Един такъв портфейл носи мин. 5% текущо годишно, без да те мори инфлацията.
                  Ма то това лесно, въпроса е да ги имаш тези 500К

"Един такъв портфейл носи мин. 5% текущо годишно, без да те мори инфлацията." -- а загуби не предвиждаш ли?
                  "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                    Имам и градски "бункер" с всички "удобства тец мец,бец и т.н." и къща и според настроението карам по 3- 4 месеца.Ту в едното ту в другото.Това че си на "село" не значи непременно селски труд в градината.Едната година кеф ти гледаш домати за кеф ,следващата ме мързунти и фърляш райграса.Комшията рижав британец (не ирландец)дава косачката тип тракторче.Кибиичиш отгоре и са возиш като картоф.Косиш ли косиш.
                    Петре да ти задам един въпрос.
                    Ако имаш специфично извънкласно хоби и оборудването не се събира у градо какво правиш??Или се Буташ се у градо или требе да наемаш хангар за добри цифри .Като си насмогнеш със средства и удобства и не робуваш на егото си за показност ,няма разлика къде ще живееш.
                    Mи не знам.Нямам хоби.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      Вече се изясни, че портфелът трябва да бъде над 400 - 500 хилки.
                      В какви активи обаче?
                      Да не си забравите и пенсията от задължителните доброволни ПФ!!!!! И от там ще ви капе по нещо - ЕВЕНТУАЛНО !!!!!!!!!!!
                      Смятайки по глобално - и аз мисля че около 500К е минимума за инвестиране които може да ти осигури по прилични приходи от около и над 2 бона/мес усреднено.
                      Става дума за инвестиционни активи, семейното жилище не го броим.
                      Относно структурата ми се струва подходящо следното съотношение:

= Акции - 50-60%, като поне 1/2 са в нискорискови дивидентни такива.Планирана год.доходност средно - 10% , като 6% от тях се ползват за текущ доход (дори 50% да си спечелил дадена година ), а останалите се реинвестират.

= НИ (жилище, магазин) - 30-40%, за отдаване под наем. Задължително на топ локация, където теб да търсят, а не ти да търсиш наематели. Очаквана доходност - 4% годишно.

= Зем. земи - 10-20% - купени на такива нива, че поне 5% да ти носят рента.

= Злато - 0 - 3-5%, макс. 10% (само ако е закупено около и под 800-1000$/унцията)

= Развитие на малък семеен бизнес/фирма - от..до , според индивидуалните особености.

Един такъв портфейл носи мин. 5% текущо годишно, без да те мори инфлацията.
                      Ма то това лесно, въпроса е да ги имаш тези 500К

Коментар

• Вече се изясни, че портфелът трябва да бъде над 400 - 500 хилки.
                        В какви активи обаче?
                        Да не си забравите и пенсията от задължителните доброволни ПФ!!!!! И от там ще ви капе по нещо - ЕВЕНТУАЛНО !!!!!!!!!!!

Коментар

Хайде да не задълбаваме нещата.Като немоеш да оспориш ,пак ще тръгнеш с ругатните и благословиите.Бих ти посочил доста (стъпка по стъпка),като ти комбинирам акаунтите Но питието ми свършва и томоро съм на арбайтен агеен.За да спиш спокойно този мои ход е да го приемеш като отстъпление.Дано ти помогне.Но ще е временно.
                          Няма да тръгна с ругатни и обиди, теб пък никога не съм те обиждал по никакъв повод!
                          Хайде приятна вечер и лека работа утре на хората които ви се налага да изкарвате парите си от 8 до 5!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                            Малко преувеличаваш с точностите като онзи трол фийдъра, но истината е, че залисан в главните цели , може би не съм съвсем точен във фактите, които излагам на моменти. Ти в кои точно се съмняваш за да изчистим съмненията?
                            Хайде да не задълбаваме нещата.Като немоеш да оспориш ,пак ще тръгнеш с ругатните и благословиите.Бих ти посочил доста (стъпка по стъпка),като ти комбинирам акаунтите Но питието ми свършва и томоро съм на арбайтен агеен.За да спиш спокойно този мои ход е да го приемеш като отстъпление.Дано ти помогне.Но ще е временно.

Коментар

Казвам ти Пинокио и Буратино защото сливаш реалните неща в живота си с някои мечтани от теб.И тъй като си в нета и смяташ че си напълно анонимен (което не е така) и може да послъгваш тук там по малко или по по много.Правиш го не с лоша цел.Донякъде да си почешеш егото донякъде смяташ че някъде в бъдещето това ще се случи.Работил си в система къде то последователността на фактите и причинно следствената ти връзка се къса някъде .Но написаното остава и и "Инетният" инспекторат те изхваща в лееекичко преиначаване на истината.
                              Те така. Не го казвам лошо или с цел заяждане.
                              Само анализ на фактите.
                              Малко преувеличаваш с точностите като онзи трол фийдъра, но истината е, че залисан в главните цели , може би не съм съвсем точен във фактите, които излагам на моменти. Ти в кои точно се съмняваш за да изчистим съмненията?

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                                Защо ме наричаш пинокио?
                                Работата която споменавам не е с цел изкарване на много кинти, а както съм написал за удоволствие. Не съм сред хората, които достигнали определено ниво на стандарт, да почват с глезотиите и екзотичните прищявки, нещо много си се объркал. Има една латинска поговорка "Labor omnia vincit" Не ти я превеждам нарочно за да направиш 4-5 клика принудително. Тоест да се потрудиш. Нима ремонтите вкъщи които не ми носят допълнителни кинти, а само ги харча да са алчност?!
                                Казвам ти Пинокио и Буратино защото сливаш реалните неща в живота си с някои мечтани от теб.И тъй като си в нета и смяташ че си напълно анонимен (което не е така) и може да послъгваш тук там по малко или по по много.Правиш го не с лоша цел.Донякъде да си почешеш егото донякъде смяташ че някъде в бъдещето това ще се случи.Работил си в система къде то последователността на фактите и причинно следствената ти връзка се къса някъде .Но написаното остава и и "Инетният" инспекторат те изхваща в лееекичко преиначаване на истината.
                                Те така. Не го казвам лошо или с цел заяждане.
                                Само анализ на фактите.

Коментар

Working...
                                X