Първоначално изпратено от pernik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
При какъв размер на портфейла ще спрете работа?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеАз за да спра да работ само от дивиденти на година трябва да правя по 35 000 лева. Да приемем, че правя 8% доходност. Излиза, че трябва да имам грубо над 450 000 лева. на БФБ при 8% год. див доходност за да се "пенсионирам".
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
Остава им да разчитат на 100%годишна доходност и социални помощи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениевиждам че има хора дето са готови да напуснат работа ако имат 25к портфейл
ще ми е интересно да чуя какво смятат да правят след това
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениевиждам че има хора дето са готови да напуснат работа ако имат 25к портфейл
ще ми е интересно да чуя какво смятат да правят след това
Дори и аз, любителят на репата, съм станал такъв заради прекрасната ми работа. В смисъл, и на мен ми прекипя в един момент и започнах с репа да се стремя да раста по-бързо ...
Дори и аз съм се замислял да ликвидирам портфейла, всичко после в земеделска земя, къща на село и спокоен живот. За да живееш на село ти трябват значително по-малко пари, отколкото да се правиш на столичанин. Дори и за храна даваш много по-малко пари, защото можеш да си гледаш градина и животни. А повечето пари като столичанин отиват предимно за храна и за глупости и без които можеш да живееш. Обаче за да ги платиш бъхтиш като луд, не че са ти притрябвали, глупостите де. Това си го мисля от няколко години и идеята започва да ми изглежда все по-привлекателна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от park Разгледай мнениеТова е тъжната истина за страната ни. Бъхтиш като роб и си съсипваш здравето за няколко години, защото трябва да измисляш какви ли не пинизи, че да върви работата, а всичко е против теб. Добре, ама всичко е до време. Като се скапеш след 5г., после какво правиш?
Затова аз съм за минимален портфейл, вземаш си една къща на село или някъде на по-хубаво място до планина, язовир и т.н., вземаш си малко земя за себе си, въртиш си портфейла, работиш си земята и си живееш живота до старини. Не зависиш от работа, която ти съсипва нервите и от която може да те изпъдят след някоя и друга годинка, когато вече не можеш да бягаш като смахнат меринджей (брей, колко подходяща дума са измислили хората).
Коментар
-
Първоначално изпратено от park Разгледай мнение..
Затова аз съм за минимален портфейл, вземаш си една къща на село или някъде на по-хубаво място до планина, язовир и т.н., вземаш си малко земя за себе си, въртиш си портфейла, работиш си земята и си живееш живота до старини. ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от park Разгледай мнениеТова е тъжната истина за страната ни. Бъхтиш като роб и си съсипваш здравето за няколко години, защото трябва да измисляш какви ли не пинизи, че да върви работата, а всичко е против теб. Добре, ама всичко е до време. Като се скапеш след 5г., после какво правиш?
Затова аз съм за минимален портфейл, вземаш си една къща на село или някъде на по-хубаво място до планина, язовир и т.н., вземаш си малко земя за себе си, въртиш си портфейла, работиш си земята и си живееш живота до старини. Не зависиш от работа, която ти съсипва нервите и от която може да те изпъдят след някоя и друга годинка, когато вече не можеш да бягаш като смахнат меринджей (брей, колко подходяща дума са измислили хората).
Ако всички започнем да се отказваме, кой ще работи за благото на нашата държава? От къде ще има пари за осигуровки, социлани и здравни, за данъци, и т.н.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от daller Разгледай мнениеБих спрял работа, ако от портфейла си докарвам поне половината пари които получавам от заплата. Ако броим средно 10% доходност от дивиденти, при меринджейската ми заплата от 850лв., за работата на която търча като гламав по цял ден и ми трови нервите до 10 вечерта, се получава портфейл от около 50 хил.лв.
Обаче, дори и това ниво може да не дочакам, щото вече нямам нерви да меринджействам за жълти стотинки.
Коментар
-
За да напусне човек работа и да се отдаде на търговия на БФБ и други борси, трябва да има доста сериозен капитал от едни 200-250 000лв., което не е никак малко. Според мен не са много хората, които извършват тази дейност с по-голяма сума. Не защото я нямат, а защото не знаят как. Много ниска степен на финансовата култура Проверете само в депозити има около 35 млрд., доколкото знам
Е, може и с по малка сума, но зависи, кой колко го задоволява
Коментар
Коментар