IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При какъв размер на портфейла ще спрете работа?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
    Зависи. Както се каза сметките са ралични. Като работиш е нормално и винаги имаш много повече разходи, които трябва да покриеш. Като не работиш разходите са по-малко, можеш дори да вложиш повече време в управлението на портфейла и да му повишиш доходността. Всичко е много относително.
    Съгласен...
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Аз за да спра да работ само от дивиденти на година трябва да правя по 35 000 лева. Да приемем, че правя 8% доходност. Излиза, че трябва да имам грубо над 450 000 лева. на БФБ при 8% год. див доходност за да се "пенсионирам".
      Зависи. Както се каза сметките са ралични. Като работиш е нормално и винаги имаш много повече разходи, които трябва да покриеш. Като не работиш разходите са по-малко, можеш дори да вложиш повече време в управлението на портфейла и да му повишиш доходността. Всичко е много относително.

Коментар

• Аз за да спра да работ само от дивиденти на година трябва да правя по 35 000 лева. Да приемем, че правя 8% доходност. Излиза, че трябва да имам грубо над 450 000 лева. на БФБ при 8% год. див доходност за да се "пенсионирам".
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение

Остава им да разчитат на 100%годишна доходност и социални помощи.
          Социлани помощи трудно ще вземеш с такъв протфейл. Обаче, има хора които не мислят че ще живеят вечено, че то и ПФ също така смятат пенсиите, за някакви средни години живот. В смисъл, имаш 2 варианта, сам да си планираш портфейла и ликвидирането му до живот, или слагаш в ПФ и те ти отпускат пнесия, пак до живот. Не е лоша идея, аяко си на 60г. я доживееш до 70-75г., я не. И така смяташ. Особено ако нямаш наследници, само пример, тогава защо трябва да се опитваш да оставяш някакво наследство на държавата, е освен ако не си голям патриот ...

Коментар

• виждам че има хора дето са готови да напуснат работа ако имат 25к портфейл
            ще ми е интересно да чуя какво смятат да правят след това
            Най-вероятно ще си търсят нова работа
            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
              виждам че има хора дето са готови да напуснат работа ако имат 25к портфейл
              Остава им да разчитат на 100%годишна доходност и социални помощи.

Коментар

• Абе аз работата си бих напуснал и без портфейл, правил съм го вече 2 пъти, като гледам скоро пак ще им тегля една на работодателите ми.

Коментар

• Границата според моя опит е над 400000, но все пак зависи и от инвеститорските умения....Даже и при 10% доходност се връзва горе доло, но е добре и да имаш странични занимания..Преподаване, агенство- застраховки.., консултации

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    виждам че има хора дето са готови да напуснат работа ако имат 25к портфейл
                    Май наистина въпросът не опира толкова до парите, а до здравето и спокойствието.
                    Дори и аз, любителят на репата, съм станал такъв заради прекрасната ми работа. В смисъл, и на мен ми прекипя в един момент и започнах с репа да се стремя да раста по-бързо ...
                    Дори и аз съм се замислял да ликвидирам портфейла, всичко после в земеделска земя, къща на село и спокоен живот. За да живееш на село ти трябват значително по-малко пари, отколкото да се правиш на столичанин. Дори и за храна даваш много по-малко пари, защото можеш да си гледаш градина и животни. А повечето пари като столичанин отиват предимно за храна и за глупости и без които можеш да живееш. Обаче за да ги платиш бъхтиш като луд, не че са ти притрябвали, глупостите де. Това си го мисля от няколко години и идеята започва да ми изглежда все по-привлекателна.

Коментар

• Първоначално изпратено от park Разгледай мнение
                      Това е тъжната истина за страната ни. Бъхтиш като роб и си съсипваш здравето за няколко години, защото трябва да измисляш какви ли не пинизи, че да върви работата, а всичко е против теб. Добре, ама всичко е до време. Като се скапеш след 5г., после какво правиш?
                      Затова аз съм за минимален портфейл, вземаш си една къща на село или някъде на по-хубаво място до планина, язовир и т.н., вземаш си малко земя за себе си, въртиш си портфейла, работиш си земята и си живееш живота до старини. Не зависиш от работа, която ти съсипва нервите и от която може да те изпъдят след някоя и друга годинка, когато вече не можеш да бягаш като смахнат меринджей (брей, колко подходяща дума са измислили хората).
                      E някои сме го направили и работим за удоволствие.Като чета какво пишете си мисля че съм изключение.С БФБ не се занимавам.Един много як арендатор ми предлага по 50 кинта на декар рента без да си мръдна пръста и си признавам много съм изкушен..

Коментар

• виждам че има хора дето са готови да напуснат работа ако имат 25к портфейл
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

..
                          Затова аз съм за минимален портфейл, вземаш си една къща на село или някъде на по-хубаво място до планина, язовир и т.н., вземаш си малко земя за себе си, въртиш си портфейла, работиш си земята и си живееш живота до старини. ...
                          Това е добре за след определена възраст - да си се наживял, находил, децата ти вече да са донякъде самостоятелни, а не с жена ти да разпределяте всяка сутрин кой ще ги води на училище, кой ще ги вземе след него, за да ги закара на извънкласни занимания и т.н.

Коментар

Това е тъжната истина за страната ни. Бъхтиш като роб и си съсипваш здравето за няколко години, защото трябва да измисляш какви ли не пинизи, че да върви работата, а всичко е против теб. Добре, ама всичко е до време. Като се скапеш след 5г., после какво правиш?
                            Затова аз съм за минимален портфейл, вземаш си една къща на село или някъде на по-хубаво място до планина, язовир и т.н., вземаш си малко земя за себе си, въртиш си портфейла, работиш си земята и си живееш живота до старини. Не зависиш от работа, която ти съсипва нервите и от която може да те изпъдят след някоя и друга годинка, когато вече не можеш да бягаш като смахнат меринджей (брей, колко подходяща дума са измислили хората).
                            Май нещо хипарската идея взе да се възражда ...
                            Ако всички започнем да се отказваме, кой ще работи за благото на нашата държава? От къде ще има пари за осигуровки, социлани и здравни, за данъци, и т.н.?

Коментар

• Първоначално изпратено от daller Разгледай мнение
                              Бих спрял работа, ако от портфейла си докарвам поне половината пари които получавам от заплата. Ако броим средно 10% доходност от дивиденти, при меринджейската ми заплата от 850лв., за работата на която търча като гламав по цял ден и ми трови нервите до 10 вечерта, се получава портфейл от около 50 хил.лв.
                              Обаче, дори и това ниво може да не дочакам, щото вече нямам нерви да меринджействам за жълти стотинки.

Коментар

• За да напусне човек работа и да се отдаде на търговия на БФБ и други борси, трябва да има доста сериозен капитал от едни 200-250 000лв., което не е никак малко. Според мен не са много хората, които извършват тази дейност с по-голяма сума. Не защото я нямат, а защото не знаят как. Много ниска степен на финансовата култура Проверете само в депозити има около 35 млрд., доколкото знам

Е, може и с по малка сума, но зависи, кой колко го задоволява

Коментар

Working...
                                X