Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеНе мисля, те не са по дребните далавери, май бяха решили да си ходят, но сега сигурно са ги убедили да останат
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз се надявам на подобна развръзка откакто започна това политизиране на протестите.
Да му мислят банките където държат кеша си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнениеЧЕЗ да не са малко дете? Лаком г*з, кръв сере. А някои тук се държат като панирани служители. Впрочем вчера се включих в темата, точно заради безмислиците които някои пишат и продължават да пишат. И точно тези някои от тези които ми задават въпроси, вчера пишеха и щракаха с пръсти "нека ни вземат лиценза, ще дърпаме шалтара". Как може да правите инвестция и при нова информация дори закона да не прочетете?
И той днес направи точно това. И заслужава да го опнат на килимчето и в Австрия и в Чехия и в Брюксел и да му начукват канчето как така представител на изпълнителната власт, със съдействието на вярната му прокуратура - коят овсъщност трябва да е независима изземва функциите на надзорен орган - върху който той не би трябвало да има ама точно никакво влияние.
Коментар
-
Konsultant
Чешкият министър-председател Петър Нечас заяви, че стъпката на България да отнеме лиценза на чешката енергийна компания ЧЕЗ е изключително политизирана и той иска да чуе причините за подобно действие:
"Приемам, че целият проблем е изключително политизиран заради предстоящите парламентарни избори. Ще говоря с генералния директор на ЧЕЗ за настоящата ситуация. Искам да чуя от българските представители причините, които са довели до тази безпрецедентна стъпка", каза той.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение..
Утре КФН ще излязат със становище. Мисля че ще бъдем много неприятно изненадани.
Най-добре е да не чакаме покана, а сами да отидем!Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ да де, всички казваме че ДКЕВР са виновни, само ти повтаряш че трябва да се вземе лиценза на ЧЕЗ. та затова очевидно твоите интереси са някой друг да вземе лиценза на ЧЕЗ. Аз това питам - чии са тези интереси. дайте малко прозрачност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеМисля че никоя от тия институции няма да иска да отговори. В момента от името на държавните институции може да говори само един човек.
Надявам се поне Доверие да кажат истината за случващото се.
Утре КФН ще излязат със становище. Мисля че ще бъдем много неприятно изненадани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеЕ тогава ще ги изпратим с удоволствие .... да продават останалото на колкото искат.
Да му мислят банките където държат кеша си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеПончо, в темата за Инвестор съм задал редица въпроси до КФН, МИЕТ и ДКЕВР да ги зададат ако искат.
Ако ме подкрепите и допълните въпросите, ще бъдат по-мотивирани!
Поздрави!
Надявам се поне Доверие да кажат истината за случващото се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа свикват бързо общо събрание, да събират колкото се може повече кеш и да вземат да дадат всичкото кеш като дивиденти от натрупана печалба.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеАз като ви казвах, че искам бързо осребряване на активите...
Коментар
-
ЧЕЗ са единствените, които не подкрепиха предизборните каси и ще изядат дървото. Същото стана и в Албания. Просто чехите са друг тип хора и не можеш да ги накараш да играят по гайдата на получовеци като българи и албанци. Същевременно топлофикация директно взима от нас и сипва в предизборните каси на управляващите и затова никой не говори за тях. А те всъщност откраднаха най-много пари, и тази, и миналата зима. Сигнализирахте за неуместен коментар
Не се бях замислял за тази гледна точка.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеАми те към момента имат 110 000 000 кеш, което е 500 лева на акция.
Това мисля че много бързо могат да си го вземат. Те активите само метала да продадат ще са си бая пари.
Дружеството в момента се търгува много под счетоводната си стойност.
Оценяваш го като сделка за активи или ликвидационна сделка пак ще ти излезе сметката.
Ако компанията се оценяваше на база парични потоци като Going concern case, и при ROIC > WACC то тогава справедливата стойност е много над счетоводната стойност.
Коментар
Коментар