IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе знае ли някой какво се случва в ЧЕЗ Електро България АД (1CZ)?
    То не е качване, не е чудо. Скоро ще отиде в международната космическа станция.
    Някой вътрешняр ли пазарува? Разбрал е, че ще разпределят дивидент ли?

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Не се заблуждавай - никоя компания на БФБ не може да събере 750 активни акционера на текущия етап.
      Тези които имат толкова акционери са компании минали по 1 или друг начин през масовата приватизация или са правили ИПО в онези времена на супер възход.
      Сега по - голямата част от акционерите в тези компамии са "мъртви души ".
      Не съм убеден ,че всички компании в Софикс в момента покриват този критерий.
      По текущите правила единствено някой холдинг може да влезе в Софикс.
      Това беше последната промяна в Правилата за определяне на Софикс ,която ръководството на БФБ прие без да я обявява публично вероятно за да угоди на някои кръгове .
      Към юни тази година акционерите са към 200! Това се вижда от акционерната книга в търговският регистър! Имената са скрити но бройката се разбира ако разгледате внимателно! Та 750 акционери ми се вижда малко множко да направят до другата година Март! Може към края на 2017 или 2018 година да имате бройката!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Тук въпросът е да дочакам народа да види колко неоценена е компанията, да се съберат 750 акционери и да стане купона като влезе в Софикс. Само 750 човека инвестиращи на БФБ да се намерят
        Не се заблуждавай - никоя компания на БФБ не може да събере 750 активни акционера на текущия етап.
        Тези които имат толкова акционери са компании минали по 1 или друг начин през масовата приватизация или са правили ИПО в онези времена на супер възход.
        Сега по - голямата част от акционерите в тези компамии са "мъртви души ".
        Не съм убеден ,че всички компании в Софикс в момента покриват този критерий.
        По текущите правила единствено някой холдинг може да влезе в Софикс.
        Това беше последната промяна в Правилата за определяне на Софикс ,която ръководството на БФБ прие без да я обявява публично вероятно за да угоди на някои кръгове .
        Last edited by vale1; 08.12.2016, 18:35.

Коментар

• Според мен освен и дребните помага и един по-голям...
          Но да, ако влезе в СОФИКС, ще има много добри перспективи.

Коментар

Тук въпросът е да дочакам народа да види колко неоценена е компанията, да се съберат 750 акционери и да стане купона като влезе в Софикс. Само 750 човека инвестиращи на БФБ да се намерят
            Имаш ли идея сега колко са?
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Тук въпросът е да дочакам народа да види колко неоценена е компанията, да се съберат 750 акционери и да стане купона като влезе в Софикс. Само 750 човека инвестиращи на БФБ да се намерят

Коментар

• Поредна прогноза ми се сбъдва.Къде са хейтърите.. , много съм доволен, може и още..

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
                  Аз влизах на около 120 - 125 така че доволно
                  E да де.

Коментар

• Аз влизах на около 120 - 125 така че доволно
                    бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

Aз пък не бързам изобщо. От доста време все си пълнех.
                      Оооо и аз така, хич не съм се и замислял. Толкова тотално сбъркана беше оценката на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
                        Аз продадох с прилична печалба и за сега сте чакам
                        Aз пък не бързам изобщо. От доста време все си пълнех.

Коментар

• Аз продадох с прилична печалба и за сега сте чакам
                          бавно и тихо нагоре

Коментар

• Тука до кога така колеги? Да не би да чакаме дивиденд?

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Съгласен съм с твоето мнение, освен в часта за лихвените разходи. Регулатора не признава лихвените разходи, защото начина на финансиране си е решение на компанията. Регулатора регулира печалбата преди лихвени разходи и данъци. Оттам нататък собствениците си решават как да се финансират. Ако цената на дълга е по-ниска от цената на собствения капитал, увеличаваш дълга. Регулатора препоръчва финансиране 50/50, като използва това съотношение за изчисление на среднопретеглената цена на капитала. Друг е въпроса, че заради завишение регулаторен риск, компаниите не искаха да вземат дълг. Последната година изглежда че това се променя, което е положителна тенденция, тъй като изкупуването на съоръженията с взетия дълг, теоритично би трябвало да увеличи регулаторната база на активите и отттам възвращаемостта.
                              Ахаааа, мерси за забележката. КЕВР наистина вземаше 50:50, така е.

Коментар

Имаше няколко aбсурдни години в които ДКЕВР, сега КЕВР определяхa тотално измислени цени на разпределителните дружества, заради които те съответно бяха принудени да си орежат тотално инвестиционните програми. Регулаторът не им признаваше частично амортизации, а ги държеше на нивата отпреди няколко години, не им признава всички лихвени разходи - ако теглят кредити, не им принзаваше и всички технологични разходи. Е явно хората в регулатора осъзнаха че това не може да продължава дълго, щото ще почне да чезне тока дали у вас, в болницата или на ББ ще му изгасне в кабинета. Електричество винаги ще има дали от АЕЦ, ВЕИ или от внос, ама ако мрежата не я подменяш резултата все ще е ясен.
                                Съгласен съм с твоето мнение, освен в часта за лихвените разходи. Регулатора не признава лихвените разходи, защото начина на финансиране си е решение на компанията. Регулатора регулира печалбата преди лихвени разходи и данъци. Оттам нататък собствениците си решават как да се финансират. Ако цената на дълга е по-ниска от цената на собствения капитал, увеличаваш дълга. Регулатора препоръчва финансиране 50/50, като използва това съотношение за изчисление на среднопретеглената цена на капитала. Друг е въпроса, че заради завишение регулаторен риск, компаниите не искаха да вземат дълг. Последната година изглежда че това се променя, което е положителна тенденция, тъй като изкупуването на съоръженията с взетия дълг, теоритично би трябвало да увеличи регулаторната база на активите и отттам възвращаемостта.

Коментар

Working...
                                X