Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти от акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениетой може и да не е разбрал, но данъците си ги е платил,
единствено не ги е деклариралМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от antoniq Разгледай мнениекакво е развитието на софарма трейдинг по отношение на дивидентите й.
Коментар
-
софарма трейдинг
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеСофарма се нуждае от парите от дивидента на трейдинга и не биха ги спряли току така!
Коментар
-
Ако се интересувате от дивиденти, аз бих ви насочил към списъка на така наречените аристократи от Щатите - това са компании, които са успяли да увеличават дивидентите всяка година за поне 25 последователни години.
http://www.dividendgrowthinvestor.co...-dividend.html
Много от тези компании са доста солидни, и имат силен фундамент и се представят доста по добре от маркета като цяло.http://www.dividendgrowthinvestor.com/
Коментар
-
Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнениеСпоред мен борсата ще тръгне ако държавата пусне на БФБ 49% от акциите на няколко от големите държавни фирми...примерно...БДЖ...АЕЦа...Марица 2...и т.н...
Гаранция, че борсата ще фръкне нагоре...
За тях това е някакво неизвестно животно, което не са виждали и не се знае хапе ли или се яде. Друго си е разните му там субсидии, европейски фондове и данъци. Лесно се краде и няма нужда от много разбиране. Като ти потрябват още пари, обявяваш нов данък, кръщаваш го "социално отговорен"-бла-бла-бла и готово,
А на тези акции нищо не им е сигурно, отгоре на всичко трябва да се споделят печалбите с някакви си там дребни акционери със по стотина акции. отгоре на всичко трябва и да им дават отчети, че и да отговарят на въпроси къде е отишла печалбата и защо са направили нещо си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнениеСпоред мен борсата ще тръгне ако държавата пусне на БФБ 49% от акциите на няколко от големите държавни фирми...примерно...БДЖ...АЕЦа...Марица 2...и т.н...
Гаранция, че борсата ще фръкне нагоре...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ защо точно на немската....ти не го гледай Импето..
Моето разбиране е че диверсификацията (риск контрола) е важна не само за компании сектори и борси, но и за вложените парички като валута.
По добре да се комбинира бфб ( лев/евро) с $ активи/акции. Съотношението - на вкус...
http://www.boerse.de/top-news/Divide...ositiv/7622344
засега съм си на БФБ-то докато не направя 200-300к после ще е минало бая вода и не се зная на какво мнение ще съм...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеако нямаше данъци бих се хванал и аз с немската борса за момента ми е добре на БФБ на плитко плис плис после ще видим...
Моето разбиране е че диверсификацията (риск контрола) е важна не само за компании сектори и борси, но и за вложените парички като валута.
По добре да се комбинира бфб ( лев/евро) с $ активи/акции. Съотношението - на вкус...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеШшшт Импов, да не погнат данъчните за неплащане на данъци
единствено не ги е декларирал“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДраги приятелю - на тая борса сме под 4000 човека и нечовеци (подове, покове и разни други), дето от години се надлъгваме туканка. Трябва масова информационна кампания за тия работи, за да влязат свежи пари на борсичката ни... ама и това да стане - де ще инвестират тия хора? Че то компаниите, дето снасят читав дивидент (поне 4.8% напримерно доходност спрямо цената на акцията) се броят на пръстите на рачичките, а май и на едната рачичка само !!! Затуй няма и търговия - Атерата - дето уж е баси оборотната акция, за година има по-малък оборот, отколкото акциите на Allianz правят само на Франкфуртската за ДЕН !!!
Ето: Монбат днес го хвалят, че ще раздаде рекорден дивидент - ама - въпреки че е рекорден, дивидентна доходност спрямо последна сделка - 3.74% !!! В същото време - акция на Allianz: дивидентна доходност - 5.29%, акция на HSBC - 6.6%... е, защо според тебе да си купя Монбатовици?
ако нямаше данъци бих се хванал и аз с немската борса за момента ми е добре на БФБ на плитко плис плис после ще видим...
аз рекламирам борсата и говоря с приятели, колеги.... но хората все още имат страх или си правят други планове за парите.. жалко е, но доста интелигентни хора не знаят/ не се интересуват от това, а примерно... "инвестират" в цигари, но всеки си има своя път
и ти и Здравко сте прави, разбира се, дано дойдат големи рибоци да вдигнат нивото
чета ви всички с удоволствие, продължавайте така и много успехи ще дойдат добри времена
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, а смяташ ли дължимите данъци
А ако влязат още десетина хиляди дребни дивидентаджии, това значи Иматаджийското примерно - да скочи на 8 кинта и дотам със сгодата.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар