Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2024 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеВъпросът ще с възможност за много отговори примерно да се маркират първите три най-важни
Пипбел, бях те питал по-назад нещо - кажи някоя модерна система за инвестиране отвъд голямата вода да я тествам дали става тук.
Инак всички щяхме да сме милиардери.
А и да има съмнява ме каквото и да е да може да се адаптира за нашата сергия.
И все пак ако ровиш за системи може да ти дам тоя линк към блога на един такъв пич, който тества/изпитва най различни.
http://seekingalpha.com/instablog/70...475-simple-gmr
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеИма предложение да пусна блиц анкета за текущите настоения по пазара. Един от въпросите е хубав / според мен / но ми е трудно да измисля повече отговори. Ако имате идеи дайте ги тук или на лично съобщение. Въпросът е
Какво би променило настоящата Ви стратегия за инвестиране в акции на БФБ
и съм му измислил следните отговори, но съм убеден че има още
Ръст на инфлацията
Падане на правителството
Продажбата на Борсата на друг борсов оператор
Ръст на ликвидността
Търгуване с индексите на БФБ
Реално въвеждане на къси и маржин
Дайте още идеи моля
Актуална анкета
Спестявания 2015
Другото е ала-бала, ма щом си решил - пускай анкетата.
Коментар
-
Има предложение да пусна блиц анкета за текущите настоения по пазара. Един от въпросите е хубав / според мен / но ми е трудно да измисля повече отговори. Ако имате идеи дайте ги тук или на лично съобщение. Въпросът е
Какво би променило настоящата Ви стратегия за инвестиране в акции на БФБ
и съм му измислил следните отговори, но съм убеден че има още
Ръст на инфлацията
Падане на правителството
Продажбата на Борсата на друг борсов оператор
Ръст на ликвидността
Търгуване с индексите на БФБ
Реално въвеждане на къси и маржин
Дайте още идеи моля
Актуална анкета
Спестявания 2015Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеТака мисли падре, че всъчщност има журналистическо недоразумение в представянето на резултата (тъй като и хима е единствен с два вида акции в софикс) и всеки може да си прецени, дали изложеното има основание
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениетъй като и хима е единствен с два вида акции в софикс
Коментар
-
Според мен има дълбока погрешност в извеждането на резултата от журналистите на "капитал"
Ето съмненията ми: - Няма нормален фонд-мениджър, който би посочил в анкетата на два пъти Хима - един път за обикновената и един път за привилегированата акция, защото е иснтинктивно до ума, че става дума за едно и също на практика дружество (фундамент).
Т.е. най-вероятно хората са посочвали по веднъж Хима, но някои са посочвали обикновената, а други са посочвали привилегированата му акция, а дори и такова би трябвало да бъде условието за попълване - да не се посочва едно и също дружество по два пъти (най-малкото за да няма изопачаване на резултата, подобно на сегашното състояние
При това положение, резултатът на хима би трябвало да интегрира резултата от двете му акции и отчитайки това, би следвало да го видим на по-достойното 8 място измествайки с едно ниво надолу, следващите го в анкетата. Все пак това е най-големия борсов холдинг, може би една от по-подценените акции не само сред всички дружества на бфб, но дори и в софикс, така че е повече от нормално да е в топ 10
Така мисли падре, че всъчщност има журналистическо недоразумение в представянето на резултата (тъй като и хима е единствен с два вида акции в софикс) и всеки може да си прецени, дали изложеното има основание
Да кажем, че е не е препоръка като за финал
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеМного изненадан останах от лидера в класацията на брокери/портфолио мениджъри, приятно изненадан. А смятах че фондовете нямат Трейс. Ефектът от спада на петрола и работата в чужбина тепърва ще го виждаме, така че предстои интересна 2015 г.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениемного ми хареса темата с кучетата на дау и намерих едно много интересно изследване по темата като се разчетох:
http://www.ijimt.org/papers/406-CM421.pdf
Кучетата на BGTR30 за 2015 година
като цяло мисля че на пазарите където не работи добре или схемата е масово популярна или има специфика при дивидентите различна от обичайната - примерно ако е възможно да се разпределя дивидент по вече от реалната печалба или нещо друго и изкривяващо логиката на моделаМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Форумът се е заредил с Хим и ЦКБ, докато фонд мениджерите пък имат от Албена и Софарма. Биовет по-скоро влиза заради Лудогорец
Като цяло пристрастията са маркирани...
Актуална анкета
Спестявания 2015
Имам вече 5 души които искат да получават линк за анкетите ми по пощата. Благодаря!Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМай е товаLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМай е товаНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар