ХвалЪ на таквизи мУрдератори .....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2024 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеСтатията се казваше
Искате резултати? Залагайте на най-нехаресваните компании
а това е цитат от нея
Портфейл от най-мразените щатски компании, или компаниите с най-нисък инвестиционен рейтинг, се е представил отново по-добре от пазара през изминалата година. За поредна година... Изследване сочи, че 10-те компании на Уолйстрийт с най-нисък инвестиционен рейтинг в началото на миналата година са произвели годишна възвръщаемост за инвеститорите, заложили на тях, в размер на 19%, с включване на изплатените дивиденти, сочат данни на FactSet data. Това е превишило доходността на широкия щатски индекс S&P 500 с цели пет процентни пункта.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Статията се казваше
Искате резултати? Залагайте на най-нехаресваните компании
а това е цитат от нея
Портфейл от най-мразените щатски компании, или компаниите с най-нисък инвестиционен рейтинг, се е представил отново по-добре от пазара през изминалата година. За поредна година... Изследване сочи, че 10-те компании на Уолйстрийт с най-нисък инвестиционен рейтинг в началото на миналата година са произвели годишна възвръщаемост за инвеститорите, заложили на тях, в размер на 19%, с включване на изплатените дивиденти, сочат данни на FactSet data. Това е превишило доходността на широкия щатски индекс S&P 500 с цели пет процентни пункта.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе си спомням какво съм коментирал.....Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеB.Graham - стратегията за която се говори в статията е да се инвестира в най - необичаните компании в даден индекс, не ми изглежда много приложима при нас
Все пак при нас е трудно да се изпълни целия индекс със сравнително свестни компании и обикновено от долната част на селекцията влизат и "дървета"
Есенцията на стратегията е да се инвестира в компании, за който пазарът вярва на мажоритарните собственици, но най - малко ги оценява...Тогава те вероятно изненадват позитивно и се получава положителна разлика спрямо средната стойност на пазара /Индекса/. Може да се направи следната таблица - доверие в мажоритарите умножено по оценката, която беше от 1 до 5. Тогава тези които имат високо доверие и ниска оценка / по отношение на купуването 5 е ниска оценка защото означава продавай веднага/ ще излязат най отгоре.
Подобна беше една от стратегиите и на Твоя ник - Разумният инвеститор - купуваш втория или третия в сегмента, защото те не са в светлините на прожекторите, а пък имат съществен пазарен дял и близки параметри до лидера.Life won't wait for you.
Коментар
-
B.Graham - стратегията за която се говори в статията е да се инвестира в най - необичаните компании в даден индекс, не ми изглежда много приложима при нас
Все пак при нас е трудно да се изпълни целия индекс със сравнително свестни компании и обикновено от долната част на селекцията влизат и "дървета"
Есенцията на стратегията е да се инвестира в компании, за който пазарът вярва на мажоритарните собственици, но най - малко ги оценява...Тогава те вероятно изненадват позитивно и се получава положителна разлика спрямо средната стойност на пазара /Индекса/. Може да се направи следната таблица - доверие в мажоритарите умножено по оценката, която беше от 1 до 5. Тогава тези които имат високо доверие и ниска оценка / по отношение на купуването 5 е ниска оценка защото означава продавай веднага/ ще излязат най отгоре.
Подобна беше една от стратегиите и на Твоя ник - Разумният инвеститор - купуваш втория или третия в сегмента, защото те не са в светлините на прожекторите, а пък имат съществен пазарен дял и близки параметри до лидера.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Резултати от анкетата за Януари 2015
Като цяло оценката на акциите се подобрява и се приближава към нивата от преди две години. Не очаквах обаче толкова високо присъствие на дългосрочните инвеститори и практически пълната липса на спекуланти. С цел дългосрочна инвестиция купуват 50 % от анкетираните а само 1.5 % са за дневна търговия. За да има ликвидност съотношението трябва да е обратното.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Днес затварям блиц анкетата, вероятно по-късно довечера ще пусна обобщение
Януари 2015
Моля, тези от вас които които попълват анкетите ми обичайно и нямат нищо против да получават поща от мен с линк към следващите анкети да ми пратят своята електронна поща и по желание и своето име. Благодаря!Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеМай трябва актуализация - BTX твърдят че ще дадат дивидент - справка x3.
- спирането на дивидент е изпълнено условие за стоп
- залагането на дивидент е потенциална възможност за преструктуриране
За БТХ все пак ще трябва да покажат малко повече загриженост към миноритарите от един дивидент преди доверието да почне да се връща. Иначе потенциалната дивидентска доходност класира БТХ веднага в топ десет на Дивиденските кучета.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Настроенията доста се смениха от средата на декември до сега и затова пускам една блиц анкета. Тези които са ми пратили електронна поща вече би трябвало да са я получили на нея.
Януари 2015Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнениеКъде го прочете това? Да, във справка 3, има точка /изплатени дивиденти/, но мисля че това са изплатени стари дивиденти през 2014-та година. Само като погледнеш сумата: 45000 лева са си нищо...
И аз се надявах че делянчо ще реши да разпредели част от неразпределената печалба (260 милиона), но уви. Май ще чакаме другата година.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеМай трябва актуализация - BTX твърдят че ще дадат дивидент - справка x3.
И аз се надявах че делянчо ще реши да разпредели част от неразпределената печалба (260 милиона), но уви. Май ще чакаме другата година.Last edited by dzk; 14.01.2015, 00:35.
Коментар
Коментар