Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2024 на форума
Collapse
X
-
36 души във форума имат по - добра доходност на база прогноза от BGTR30, а 15 имат резултат над 50 %
Дано да сте ги отиграли реално и по-добре
Тъй като пазара много мръдна последните два дни спирам да приемам прогнози и ще позвам дадените до вчера. Колкото толкова. И 35 стигат...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Момчета,
Мога ли да Ви помоля първо да отговаряте на анкетата, пък после да спорите в темата ми. Достатъчно е съобщението да падне три-четери мнения надолу от върха и вече никой не го попълва.
Напомням правилата
Моля подредите Вашето очакване за първите десет най-поскъпнали акции към края на 2014 и Вашите очаквания за 10 най-поевтинели акции за същия период, без да конкретизирате очакваните проценти промяна. Прогнозите могат да бъдат и по-малко от десет, включително и само за една компания. Ще публикувам в форума само обобщени данни, за да се избегне станалата лоша традиция за заяждане с чужди прогнози. Може да ми пращате Вашите прогнози до 12 януари вечерта...Всеки може да си промени прогнозата - подреждането или дори компаниите - до изтичането на крайния срок; като за валидна ще приемам и обработвам само последната получена прогноза.
Има вече 28 прогнози. Другата анкета премина кота 100 - явно е че кликането е в пъти по популярно от писането. Проблемът е че ако направя фиксирана таблица ще се започнат възраженията ....ама защо моите акции ги няма...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНомерът е, че чрез инфлация дръжавата те граби частично, но с парите, които ти зема за общото пенсионно каца - ограбва те на 100%.
А доброволно - по-убаво - щото дръжавата ти връща 10% от внесеното - това си ти е чиста доходност.
Даваш кинти в доброволния, лентяите ти вземат такса, правят ти отрицателна доходност и ако случайно изтеглиш някога кинтите, трябва да си върнеш данъчния кредит
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПроблема с пенсионните фондове е законовата рамка. Аз например искам да си внасям във фонд който е 100% в акции - задължително с глобална експозиция и 05 български. за 30 те години които ми остават до пенсия това си е ок. Не ми пука особено че някоя отделна година ще са на 30% на минус, като ми останат 5 години до пенсия ще мина на по-ниско рисков.
А като са ограничени до 30% в акции почти сигурно от портфейла им в облигации ще имам отрицателна реална доходност за периода - т.е. държавата мен лично реално ме ограбва чрез инфлация като ме кара да вкарвам задължитено в ПФ. разбира се не бих вложил и лев доброволно в такава схема
А доброволно - по-убаво - щото дръжавата ти връща 10% от внесеното - това си ти е чиста доходност.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеа дали ще можеш да го освободиш на добри цени(кешът), като свърши твоето приключение?
Е, може да запазя и известно количество прости акции - те също сигурно ще носят дивидентчета.
Абе: нали щяхме да си правим фонд?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Проблема с пенсионните фондове е законовата рамка. Аз например искам да си внасям във фонд който е 100% в акции - задължително с глобална експозиция и 05 български. за 30 те години които ми остават до пенсия това си е ок. Не ми пука особено че някоя отделна година ще са на 30% на минус, като ми останат 5 години до пенсия ще мина на по-ниско рисков.
А като са ограничени до 30% в акции почти сигурно от портфейла им в облигации ще имам отрицателна реална доходност за периода - т.е. държавата мен лично реално ме ограбва чрез инфлация като ме кара да вкарвам задължитено в ПФ. разбира се не бих вложил и лев доброволно в такава схема
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова означава: реална доходност до 15.5% - ако човекът си ползва данъчните облекчения, а трябва да е луд да не си ги - разбира се - ако говорим за инвестиция в доброволен фонд - в универсалният ни вземат кинтите без да ни питат.
Лично аз, драги Мечов, вече съм разбрал, че борсата ни е налудначава и се отказвам да прогнозирам с точност, но стратегията ми е все по-дивидентаджийска, като долната ми граница за инвестиция е 10% доходност - само от дивидент. Което ще рече - вече и Трейдингът ми е скъпичък - добре, че си напълних преди да скокне. Като свърши жабешкото приключение и ми се освободи голяма част от портфейлът, ще му мисля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЗа 2012 година са имали 7,4% средно, докато през 2013 са 5,5 %. Теглото на ДЦК и облигации е много голямо и практически не отчитат повишенията на капиталовите пазари.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеРезултатът за прогнозите за 2013 година е равен
Фондмениджери 44,3% - Форум на ИнвесторБГ 44,4%
* при 36% печалба както е написано в статията не са отчетени дивидентите получени през 2013
За сравнение средният резултат на пенсионните фондове е 5,5%
Лично аз, драги Мечов, вече съм разбрал, че борсата ни е налудначава и се отказвам да прогнозирам с точност, но стратегията ми е все по-дивидентаджийска, като долната ми граница за инвестиция е 10% доходност - само от дивидент. Което ще рече - вече и Трейдингът ми е скъпичък - добре, че си напълних преди да скокне. Като свърши жабешкото приключение и ми се освободи голяма част от портфейлът, ще му мисля.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЗа сравнение средният резултат на пенсионните фондове е 5,5%
Таксите са си ги изкарали. Дори им е останало за по 1 баничка с боза
Коментар
-
Резултатът за прогнозите за 2013 година е равен
Фондмениджери 44,3% - Форум на ИнвесторБГ 44,4%
* при 36% печалба както е написано в статията не са отчетени дивидентите получени през 2013
За сравнение средният резултат на пенсионните фондове е 5,5%Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
Коментар