IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена, интелигентна,IRR >> 30%

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Удивително, как ви се ще ей тук, пред явни недоброжелатели и откровени врагове, да изнеса синтезирани всички технически похвати, които ни дават могъщо конкурентно предимство?....
    Тука нещо си се объркал. Нямаш никакво конкурентно преимущество, защото в момента, в който продадеш първата система, всеки ще може да я разглоби и копира колкото си иска, и ти под никаква форма няма да можеш да го спреш.

    Аз този въпрос какво е конкурентното ти преимущество ти го зададох още с първия ми постинг в тази тема, но ти явно така и не го разбра. Истината е, че нямаш конкурентно преимущество.

    А сега ще повторя още веднъж постинга си, който явно ти не си му обърнал никакво внимание. За в бъдеще имаш само две алтернативи:

    1. Започваш производство, и се оказва, че няма никакъв пазар или по-лошото - пазара е смешен. В резултат на това фалираш или по-лошото - мъчиш се в следващите 20 години и непрекъснато наливаш инвестиции в едно губещо производство и в една предварително загубена кауза. Не можеш да изплащаш изтеглените кредити и на децата си завещаваш огромни дългове.

    2. Започваш производство, и се оказва, че има огромен пазар. Теглиш огромен кредит, за да разшириш производството 100 пъти с цел задоволяване на търсенето. Да, ама 3 месеца след твоя старт изведнъж се появяват 100 фирми китайски конкуренти, които сриват цената до под твоята себестойност. Продажбите ти падат драстично, а печалбата ти пада до нулата или под нея. Не можеш да изплащаш кредита и фалирваш, като на децата си завещаваш огромни дългове.

    Ако случайно забелязваш, и двете алтернативи водят до фалит. Няма алтернатива, в която да забогатяваш. И причината за това е именно факта, че ТИ НЯМАШ НИКАКВО КОНКУРЕНТНО ПРЕИМУЩЕСТВО. И дори и да приемем, че има нещо изобретателско в твоите идеи и проекти, то от страна на маркетингова гледна точка си направо селска мъка, а именно маркетинга е определящ, а не качествата на изделието.

    ПП: Аз също съм лош търговец (маркетолог). Разказвал съм ти за няколко случая от моята бизнес история, при които сме имали изделия на световно ниво, но въпреки това сме се проваляли с гръм и трясък на етап маркетинг (продажби с печалба). И от тогава аз вече знам и търся във всеки един бизнес 2 неща:
    1. Каква потребност задоволява новото изделие?
    2. Какво конкурентно преимущество бих имал, ако започна да го произвеждам?

    Коментар


    • Удивително, как ви се ще ей тук, пред явни недоброжелатели и откровени врагове, да изнеса синтезирани всички технически похвати, които ни дават могъщо конкурентно предимство?
      Аха. Ей сега. И така съм ви дал предостатъчно, а вашият експерт, освен да повтаря пълните ви брътвежи цял месец, не успява да напрати „Тръбичката”. Хеле пък, „1000 пъти по-евтино”. Дотук, последното, май вече го е разбрал, т.к. избягва темата а, за другите „фокуси”, предстои да видим. Изобщо, тук, наблюдавам основния проблем на пренавилия пружинката максималист (детска болест на инженерството): Фиксация върху един детайл и забравяне, че иде реч за система. Почти винаги, една система е компромис и оптимум по всички показатели е химера. Аз модела за изчисляване мога да го синтезирам директно на дъска пред очите на даскали (ако ме изпитваха) но, нито вие СТЕ тези хора( ясно сте се обозначили, че ни желаете провал ) , нито показвате капацитет за вникване в смисъла, нито някой дойде да провери на място. И Матеев се е объркал яко, „мисли” със стереотипи от миналия век, обижда, води агитация арещу нас, извежда публично лични данни и злоупотребява с информация (която, оказа се, е - освен непроверена - ѝ откровено невярна...

      Ами, няма да ви доставя този кеф. За нас с Павел, всичко е навързано в общ и цялостен изобретателски замисъл, взаимодействията СА проверени на практика и е важно изделията ни да се държат добре. Изпитани, те се справят, точка. С излишни средства не разполагаме, никога не смена се сравнявали по този показател с Матеев (не се вдетиняваме, да си организираме още и огромен преразход) но, нека ви е ясно едно: Който разбира, разбира и от малко. Който не разбира, се хваща на търговските погвати на манипулатори и Матеев директно си лови шарани. Без нас.
      Last edited by Pyramid; 24.05.2020, 06:56.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

        Би пречила и самата вода но, тя ся движи на тънък слой от няколко микрона прпри което вече, турболентно или ламинарно, успява да отдаде.
        След малко ще получиш ЛС, виж го.
        Разкажете за микроните моля,

        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Pyramid, този сифон -топлообменник кърти мивки защото идеята е шантава . В интерес на истината опонентите ти послъгват симетрично, ти ловиш 50-70 процента от енергията а те изчислили че е 1-2 процента което също е много различно от истина и може да стане само ако на преноса на топлина се пречи с топлоизолационен материал.
          Би пречила и самата вода но, тя ся движи на тънък слой от няколко микрона прпри което вече, турболентно или ламинарно, успява да отдаде.
          След малко ще получиш ЛС, виж го.
          Last edited by Pyramid; 24.05.2020, 04:51.

          Коментар


          • Pyramid, този сифон -топлообменник кърти мивки защото идеята е шантава . В интерес на истината опонентите ти послъгват симетрично, ти ловиш 50-70 процента от енергията а те изчислили че е 1-2 процента което също е много различно от истина и може да стане само ако на преноса на топлина се пречи с топлоизолационен материал.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • И, само за сведение Лордово, точно пък за „сонди” , дума още не е ставала. Става дума за МЕТОД ЗА СОНДИРАНЕ, което, е колосална разлика. Ама нашият, „вкарва в затвора” по еди-си кой член, алинея, точка и др.
              „Тежко, тежко! Вино дайте!
              ...
              ...
              - Свестните у нас считат за луди,
              глупеца вредом всеки почита.
              -Богат е, казва.
              И го не пита, колко е души изгорил живи,
              Сироти колко той е оставил
              и пред олтара, Бога измамил
              с молитви, клетви думи лъжовни...”

              -Ами той, Ботев, и днес, е актуален, както преди 145 години.
              Last edited by Pyramid; 23.05.2020, 20:00.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

                Няма никаква опасност. Единственият начин тия образи да спестят 50% топла вода е единият да не се къпе.
                Ами, за да постигнем 50% ефективност, може Тодор да се къпе на четно число, а русенския бек на нечетно и всичко е точно.
                А,ако не се къпят и двамата, ще има 100% КПД. Лошото е, че познавам и други такива тяхни конкуренти в подлеза на централна гара.
                Last edited by 13ADROL; 23.05.2020, 00:42.

                Коментар


                • Да обобщим болните и неосъществими утопии на Пирамид:
                  1. Тръбичката
                  2. Сондата
                  3. Пренос на топла вода от АЕЦ-а до Софето.
                  Смях, пълен цирк
                  И то какво остана от продуктовата линия на Измамника.....?.....
                  нищо, пепел

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

                    Няма никаква опасност. Единственият начин тия образи да спестят 50% топла вода е единият да не се къпе.
                    Не бе. Ама ми допада „погледът” ти.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                      Такаа, видя се, че никой няма да инвестира в тръбичката гледайки замазани снимки с неразбираеми графики от термометър???!!!.
                      Все пак аз искам да ме поканят в гаража, защото може да стане един от 100 исторически обекти от национално значение.

                      Да питам господин измама, колко ще струва развойната дейност по проекта за радиоелектронна борба, посредством микровълнова печка? КОЛКО ПАРИ ДА МУ ДАДЕМ?
                      Информацията е класифицирана и не е за дребни търговци. Ама в гаража заповядай. Дори от туристически интерес. Тъкмо, ще разказваш на Матейка.

                      Коментар


                      • Такаа, видя се, че никой няма да инвестира в тръбичката гледайки замазани снимки с неразбираеми графики от термометър???!!!.
                        Все пак аз искам да ме поканят в гаража, защото може да стане един от 100 исторически обекти от национално значение.

                        Да питам господин измама, колко ще струва развойната дейност по проекта за радиоелектронна борба, посредством микровълнова печка? КОЛКО ПАРИ ДА МУ ДАДЕМ?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          Безпристрастна препоръка:
                          Да не се инвестира в негови проекти поради огромното ниво на риск.
                          Няма никаква опасност. Единственият начин тия образи да спестят 50% топла вода е единият да не се къпе.

                          Коментар


                          • Моля за извинение 78-10, за дето снощи забравих да благодаря за музикалния поздрав. И още, да поздравя Матеев със следващата песен.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              Когато някой инвеститор закупува акции от някоя фирма, или прави някаква голяма инвестиция в даден проект, преди това извършва така наречения Дю Дилиджънс. Знам го от личен опит, защото сме продавали на западняци дялове в наши заводи за милиони евра. Този Дю Дилиджънс представлява подробно проучване на предприятието във всеки един аспект - технически, икономически, данъчен, счетоводен и дори политически - въобще разглеждане под лупа на всичко, за което човек може да се досети, включая и всяка една хартийка от счетоводната и техническата документация за 7-8 години назад в историята.

                              https://www.capital.bg/vestnikut/mej...uns_-_chast_i/

                              Та ако Пирамидчо иска да продава дялове от фирма или да търси съдружници (инвеститори), то той със сигурност ще бъде подложен на такъв Дю Дилиджънс. И разбира се още на този етап ще се провали с гръм и трясък. Всъщност Пирамидчо вече се провали и в тази тема, която се опита да разгледа само един от 100-те аспекта на Дю Дилиджънса - топлотехническите параметри на тръбичката. Дори на този начален етап Пирамидчо се изложи като кифладжия, защото не даде никакви сериозни данни или параметри на изделието. Само лъжи, лъжи, лъжи и най-накрая - вервайте ми.

                              Никой инвеститор няма да търпи такова нагло отношение и най-вероятно ще отсвири Тодор Несторов още на началния етап от преговорите. Аз като потенциален инвеститор направих същото - отсвирих го, защото той не знае как да се държи уважително, и освен това отказва да предоставя исканата от него информация. Ами тогава да духа супата и да се самозадоволява с тихата си лудост на самовлюбен "изобретател" (пардон нещастник).

                              В заключение да отсъдя:
                              Тодор Несторов се провали още на началния етап на проведения Дю Дилиджънс !!!

                              Безпристрастна препоръка:
                              Да не се инвестира в негови проекти поради огромното ниво на риск.
                              Провеждането на дю дилиджънс - ако инвеститорът е сериозен - е задълбочено и сериозно, и показва отношение. На показано отношение -показано отношение, на истински интерес -показани данни и т.н. Лицето Росимир Матеев, предварително е решило, че „знае и разбира” и тук, се опитва десетки пъти да ни плакне мозъците с елементарни манипулационни похвати но, се провали. Понеже, сам не е в състояние на безпристрастна оценка, се реши да смаже непокорния, заливайки го с куп лайна, с надеждата, да „си върне” за мнима „измама”, която, сам си причини и за дразнениебпо болната си точка, собствената задръстеност. Изключително лесно се доказва емоционалният елемент в тази борба:
                              МАТЕЕВ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ - И ВСЯЧЕСКИ ИЗБЯГВА да изпише един списък тук, с всички предпоставки за успех, като единствено, ломоти за някакви „огромни финансови рискове”, без дабе в състояние да приведе числови стойности, като обоснове и съпостави с резонно, очаквани приходи. Цветовото и всякакво друго акцентиране на твърденията „против”, и постоянното умълчаване на собствениата липса на фактически доказателства, е ярко свидетелство за отмъстителната дребна душица на самоизпикал се и прецакал се търговец, тръгнал.на тотална война, с цел нанасяне на щети. Да разправям колко срамно и позорно е това, едва ли има нужда, и слепите го виждат.
                              Т.нар. „дю дилиджънс”на Матеев се провали, поради:
                              1.Предварително взето решение.
                              2.Липса на адекватна информация. Той нито е искал, нито е добивал, нито е проверявал. Вместо това, той предпочете да разнася квартални слухове и легенди от агенция ЕЖК.
                              3.Матеев тръгна със злоупотреби, вместонюростичко, да провери на място.

                              Накратко, несъстоятелно отвсякъде.
                              Гроздето е кисело, ясно.

                              Йебем ти „дю дилидженса”, Матеев.

                              Коментар


                              • Когато някой инвеститор закупува акции от някоя фирма, или прави някаква голяма инвестиция в даден проект, преди това извършва така наречения Дю Дилиджънс. Знам го от личен опит, защото сме продавали на западняци дялове в наши заводи за милиони евра. Този Дю Дилиджънс представлява подробно проучване на предприятието във всеки един аспект - технически, икономически, данъчен, счетоводен и дори политически - въобще разглеждане под лупа на всичко, за което човек може да се досети, включая и всяка една хартийка от счетоводната и техническата документация за 7-8 години назад в историята.

                                https://www.capital.bg/vestnikut/mej...uns_-_chast_i/

                                Та ако Пирамидчо иска да продава дялове от фирма или да търси съдружници (инвеститори), то той със сигурност ще бъде подложен на такъв Дю Дилиджънс. И разбира се още на този етап ще се провали с гръм и трясък. Всъщност Пирамидчо вече се провали и в тази тема, която се опита да разгледа само един от 100-те аспекта на Дю Дилиджънса - топлотехническите параметри на тръбичката. Дори на този начален етап Пирамидчо се изложи като кифладжия, защото не даде никакви сериозни данни или параметри на изделието. Само лъжи, лъжи, лъжи и най-накрая - вервайте ми.

                                Никой инвеститор няма да търпи такова нагло отношение и най-вероятно ще отсвири Тодор Несторов още на началния етап от преговорите. Аз като потенциален инвеститор направих същото - отсвирих го, защото той не знае как да се държи уважително, и освен това отказва да предоставя исканата от него информация. Ами тогава да духа супата и да се самозадоволява с тихата си лудост на самовлюбен "изобретател" (пардон нещастник).

                                В заключение да отсъдя:
                                Тодор Несторов се провали още на началния етап на проведения Дю Дилиджънс !!!

                                Безпристрастна препоръка:
                                Да не се инвестира в негови проекти поради огромното ниво на риск.
                                Last edited by Mateev; 22.05.2020, 07:39.

                                Коментар

                                Working...
                                X