Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Last edited by markov; 09.06.2019, 09:28.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТези цени с и ги изсмукал от пръстите си, манипулирани са и лъжеш както винаги с цифрите
Този линк , както и другите ти данни са в както винаги в бъдеще неопределено ЩЕ ,ЩЕ ,ЩЕ ....... това е проект не е реално построено , ЗАЩО ЛЪЖЕШ ?
Иначе за Чили съм объркал евро с долари, но грешката не оказава съществен ефект на спора. Мога да дам същите цени и за Мексико и Близкия изток Всъщност, не. В Саудитска Арабия слънцето е много яко и постоянно и там цената е вече $17.9/МВч което е доста по-евтино от тока и на Козлодуй
https://www.bloomberg.com/news/artic...wer-in-auction
Изобщо оказва, се че имало по-света по-евтин ток и от този на Козлодуй. И то от "скъпите" фотоволтаици. Но да хе ходим, чак там, че някой русофил-еничар може да получи инфаркт, като чуе, че руските реактори не са НАЙ-НАЙ ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение..
Този линк , както и другите ти данни са в както винаги в бъдеще неопределено ЩЕ ,ЩЕ ,ЩЕ ....... това е проект не е реално построено , ЗАЩО ЛЪЖЕШ ?..
Всеки дето не вижда по-далече от носа си щи го потвърди.
Ний живейм тук и сега, децата и внуците да го духат. (със ЩЕ ЩЕ ше ме занимават!)
Мене ма уважават, децата и внуците ми ще ми почистят с разбиране отпадъците - щото съм ги създал! да целуват ръка!Last edited by satz; 09.06.2019, 09:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Значи, ако сложим за 1МВ АЕЦ 6 милиона евро, а за новия ФЕЦ в Испания 0.5 милиона евро, това е 12 пъти разлика.
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеСмятаме ли вярно? Ето една проверка - Чили 29 евро/МВч. Кога ще я хванеш тази цена с нов АЕЦ? Никога.
https://www.zmescience.com/ecology/c...t-solar-power/
Все едно аз да каже че в Китай ще строят АЕЦ с цена 1МВ АЕЦ 0,8 милиона евро .....ама дали е така , никои не знае щото не е построено .....не се ли усещаш че хвърчиш в облаците ?Last edited by markov; 09.06.2019, 09:05.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Е оо-надоле нали ви сметнах, че подобна мощност фец с турбина излиза 5 (пет) пъти по-евтино? Май "финансист" не читател, "финансист" писател.
Ся, всеки "финансист" би трябвало да може да раздели цената от белене на пет.
И това много наедро. Ако махнеш средствата за ядрена безопасност, поне 90% от заплатите, ще отидеш на 6-7 пъти по-ефтин ток.
Даже е по-ефтин от козлодуйския.
В момента в България имаме действаши ФЕЦ, АЕЦ, ТЕЦ , Перки, Газоторбина във ТЕЦ Варна и т.н..
Задачката е елементарна , кои произвежда най-евтиния ток бе Импотепий ?
Елементарен напън е да го провериш, всъщност ти го знаеш отговора ама опъваш локуми в полит. коректна посока....
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение..
Смятаме ли вярно? Ето една проверка - Чили 29 евро/МВч. Кога ще я хванеш тази цена с нов АЕЦ? Никога.
https://www.zmescience.com/ecology/c...t-solar-power/..
Първу! Туй Чили гу знайм, Пиночет е зло неземно.
Втору си се объркАл - 29 зелени/Мвтч, а не евро! И туй е ПОСКЪПО ОТ КОЗЛОДУЯ !!!
и Трету, ний у Дрянуву знайм сички жувотни - Жираф нЕма! Епа нЕма! нЕма и да има, пАнимайш?Last edited by satz; 09.06.2019, 08:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеЕ оо-надоле нали ви сметнах, че подобна мощност фец с турбина излиза 5 (пет) пъти по-евтино?
Сега ако 1 АЕЦ за света има cacity factor 75%, а в България ФЕЦ дава 1300МВч към 8766часа = 15%, пък в Испания ще е към 1600МВч/8766 часа в годината 18.5%. Или в България 1МВ ФЕЦ ще произвежда 5 пъти по-малко ток от 1МВ АЕЦ.
Та горните 12 за България ги делим на 5 за България, или 12/5 = 2.4. Това е без отчитане на заплати, които ако отчетем ще е доста над 2.5. Което означава, че в момента ако започнем да изграждаме АЕЦ в България и голям наземен ФЕЦ, токът от ФЕЦ-а ще е поне 2.5 пъти по-евтин от този на Белене. Но
1. АЕЦ-а не може да го завършим за 1 година като ФЕЦ, а докато го завършим, ФЕЦ-овете дето ще можем да построим тогава ще дават поне 5 пъти по-евтин ток
2. ФЕЦ-а дава само дневен скъп ток, а АЕЦ-а дава и половината нощен евтин на пазара ток.
А в Испания мисля, че слънчевата радиация и 1800МВч на година стига, та разликата ще е над 3.5 пъти към днешен ден. Но там пък земята и труда са скъпи, така че за България горните 0.5 милиона за 1МВ може и по-малко да излезат.
Смятаме ли вярно? Ето една проверка - Чили 29 евро/МВч. Кога ще я хванеш тази цена с нов АЕЦ? Никога.
https://www.zmescience.com/ecology/c...t-solar-power/
При тези вече реални цени на ФЕЦ, ние трябва да слушаме как на пенсионерите им били малки пенциите, как обичали руските "освободители" и мразели империалистите, да слушаме как дедо Пешо може да регулира честа и той трябвало да взима решенията от някакво плевенско село, а на она техникумаджия от Горна му "ритал вала" ... Жалко е, че и нормалния работещ нормален човек у нас, не е разбрал още колко е скъп ядрения ток и евтин соларния и вятърния, иначе срещу това Белене хората щяха да скочат по-масово отколкото срещу Делян Пеевски. И едва ли ще разберат до една година, при което най-здравата ни надежда е Брюксел.Last edited by fon; 09.06.2019, 08:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеТова ми стига, не се кОси.
Ясно става, защо си ги записал и постнал от компютъра като скрийншот.
Виновен съм в несправедливо обвинение на satz за фалшифициране на материали от този сайт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
Поставил съм капан пред една миша дупка, да видим, дали ще хвана...
Ако Марков каже, че се виждат поп-ъпите, за които твърдях, че си ги изфабрикувал, ще трябва да поднасям извинения
Накарахте ме да поразгледам назад през годините,
Януари 2017 нещо се се случило във Франция, експорта им е бил под 2Твч, при обичайните тогава 6
но е ясно изразен тренда към спад,
като сега януари, Германия им е дала над 3 пъти повече, отколкото е взела от FR.Last edited by satz; 08.06.2019, 23:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Я по добре ти разкажи как тока от ФЕЦ е евтин и трябва да сторим още панели....разкажи да се посмеем
Ся, всеки "финансист" би трябвало да може да раздели цената от белене на пет.
И това много наедро. Ако махнеш средствата за ядрена безопасност, поне 90% от заплатите, ще отидеш на 6-7 пъти по-ефтин ток.
Даже е по-ефтин от козлодуйския.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеp.s.
eta orel, марковия браузер явно ги показва числата, пробвай да вържеш мишка към таблета, може да излязат.
Ако Марков каже, че се виждат поп-ъпите, за които твърдях, че си ги изфабрикувал, ще трябва да поднасям извиненияLast edited by eta orel; 08.06.2019, 23:32.
Коментар
-
Горбачов считал, че Чернобил е първата причина поради която СССР се е разпаднал.
То и АЕЦ Белене ще е е първата причина поради която ще скъсаме руските окови.
Много са мощни тия ядрени централи, почти с "неизчерпаема" мощност са.
Може да не дават много ток, 10% дето се вика и утре може да ги закрием, ама пък имат голям ефект в политиката.Last edited by fon; 08.06.2019, 23:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Май не си много умен. нищо ще ти помогна , дано схванеш.
Франция - > Германия 130 Gwh това си е ядрен ток к.....
export DE 7,5Твтч
export FR 3,2Твтч
физични потоци, ноооо зимния специалист се е втренчил в 0,13твч и те така същественото ги вълнуват спецовете по АЕЦБелене. смЕх
p.s.
eta orel, марковия браузер явно ги показва числата, пробвай да вържеш мишка към таблета, може да излязат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
https://www.energy-charts.de/exchang...r=2019&month=1
посочи сега DE запиши числото, после FR запиши и него. И дай да видим какво виждаш ясно за Януари 2019г
Аз съм с таблет в момента.
Може би някое трето лице ще пробва и ще подтвърди или отхвърли твърдението на затц?
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
https://www.energy-charts.de/exchang...r=2019&month=1
посочи сега DE запиши числото, после FR запиши и него. И дай да видим какво виждаш ясно за Януари 2019г
Франция - > Германия 130 Gwh това си е ядрен ток които им е необходим за да си поддържат системата балансирана. Този ток си го добавят към техния си конвенционален. Принципно 13,3 % от произведения ток в Германия има ядрен произход. А вие кат обалалайки обяснявате че ядрен ток не им бил необходим ....Вейтата им общо дават около 40 % от произведената енергия.....до 100 % има многууууу мечти.
Кое не разбра ?
Другото за което премълчавате е че всъщност голяма част от зеления ток на Германия, Дания , Холандия от т.н. офшорни полета .....тоест перки разположени на вътре в океана където има относително силен и постоянен вятър ...... България такъв няма в достатъчно количество но това е друга тема ....Last edited by markov; 08.06.2019, 22:43.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар