Първоначално изпратено от fon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Ами да, цените на АЕЦ постоянно растат, а на ВЕИ постоянно намаляват. Най-накрая и ти да дойдеш до един правилен извод. Затова не е редно да се осланяме на партийни документи и мантри от преди 50 години.
Намаляващите / отрицателните цени са само в русофобската ти фантазия.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
А бе тази лихва 10% не е ли малко много висока, в момента според мен при държавни гаранции би трябвало да отиде около 1%. Щом на куцо и сакато раздават кредити за жилище по около 3%, за такава сума би трябвало да е лихвата около1%
Освен това ако отвориш линка на Марков никъде няма да видиш тези 10%, това си е негова измислица и лъжа, типично за русофил, женен за рускиня и потомствено комунде.Last edited by fon; 08.08.2021, 15:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеfon, свери си часовника колко са пенсиите плюс други пасивни доходи които се дават от държавата за само 6 месеца. Толкова си е БВП то - 50, и не е голямо а в сравнение с една централка е слон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Според НSBC цената с включена всичката допълнителна инфраструктура и лихви в размер 10 % е 11 милиарда евро.
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...lrd-lv-133428/
..
- 1 like
Коментар
-
bertram, навсякъде комисионните са практика, а като погледнеш могат да бъдат чиста корупция за която няма механизъм да се елиминира. Могат и да не бъдат и така, много трудно е да се определи корупция ли са или не. Виж да не се краде от обекта си има тактики които строителите ги владеят, ако не ги владееха нищо нямаше да има построено а то има много построено.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениегОркия мечтае за 500млн.лв. печалба на Козлодуй, и не вдява,
че дори при 500млн.лв/год печалба, АЕЦ Белене ще излезе на нула, най-рано след 42 години.... пък то има и 10 години за строеж.. и поскъпващо гориво(единственото поскъпнало в пандемията) т.н. и т.н
Дефакто
АЕЦ Белене представлява над 40 годишно предплащане на тока който потребяваме - нагло национално предателство!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЗначи това мога да го приема като самопризнание че тези като теб причинихте допълнителна загуба за Българския бизнес в размер на още 1 милиард евро от протакането и блокажа на проекта.....
А иначе, да ти припомня, ГЕРБ спря проекта без да са наясно, че строежите на АЕЦ в САЩ и ЕС отдавна са спрени поради неизгодност. Те спряха Белене просто защото нямаше пари в бюджета и за Белене. А Р.Овч. и БСП си бяха подписвали за Белене без да има каквито и да е осигурени пари за това. То като си тъп, виждаш че се занимаваш с пропаднал проект едва когато видиш, че парите ти са свършили.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
докато нямаш 10 поне знакови фигури за 5+г пандела + конфискация на няколко мощности... не си прави сметки за избиване.... нищо не може да бъде построено с тази мафия, че да бъде избито с производство на енергия. визирам белене.
Корупция има навсякъде по света , в моя житейски път съм работил и със северна европа и да ти кажа и там като им паднеше не пропускаха шанс според наблюденията ми. Мисля че не сме я измислили в България корупцията....
Въпроса е да бъде в поносими размери за да може икономиката да се търкаля напред ... пък тя търкаля ли се напред ще има и за данъци и за пенсии.....в момента се мъчат да я убият чрез цените на енергията.Last edited by markov; 08.08.2021, 15:08.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Значи това мога да го приема като самопризнание че тези като теб причинихте допълнителна загуба за Българския бизнес в размер на още 1 милиард евро от протакането и блокажа на проекта.....
Ако в България нямаше толкова много грантово мотивирани соросоиди , вероятно проекта щеше вече да е реализиран при първоначалните условия около 7 милиарда евро към 2008-2009.
Познай за колко години щеше да се изплати при сегашната цена на ел.енергията ?
а) за 5
b) за 6
c) за 7 ....
п.п.
Аз пак да попитам каква ти е експетизата в областта на АЕЦ ?
Щото това че вероятно от контакта ти тече ядрен ток не ти дава познания по въпроса...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
И аз това казвам, реалната цена преди 9 години е била 11 милиарда евро, вече е не по-малко от 12 милиарда.
Ако в България нямаше толкова много грантово мотивирани соросоиди , вероятно проекта щеше вече да е реализиран при първоначалните условия около 7 милиарда евро към 2008-2009.
Познай за колко години щеше да се изплати при сегашната цена на ел.енергията и при почти нулевите лихви по кредитите ?
а) за 5
b) за 6
c) за 7 ....
п.п.
Аз пак да попитам каква ти е експетизата в областта на АЕЦ ?
Щото това че вероятно от контакта ти тече ядрен ток не ти дава познания по въпроса...
Руснаците дет са построили стотици реактори не разбирали , БАН не разбирали , НSBC не разбирали ...само ти разбираш дето и къщичка за птиченца не си построил през живота , ще ме пръснеш от смяхLast edited by markov; 08.08.2021, 14:52.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
цената в момента е следствие на КРАЖБИТЕ и РАЗГРАБВАНЕТО на енергетиката + пълно безхаберие - 20+ години интервалНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеСпоред НSBC цената с включена всичката допълнителна инфраструктура и лихви в размер 10 % е 11 милиарда евро.
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...lrd-lv-133428/
Коментар
Коментар