IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Pyramid, Имп по принцип стреля в обратната посока хеле кък за батерията е в тотална грешка..обаче за АЕЦ - а има попадения в десетката. Правилно казва - съберете си пари и си го построете с ваши 100% и това може да стане. Нали се дават пари за кризата от ЕС, от тях се записват на всеки толкова колкото за участие в централата и работата става. И да няма договор за изкупуване на тока и, ами ок да няма защото цената на задължително купувания ток може да бъде всякаква ако не се определи предварително. Та така без такъв договор също става.
    Е как така от всеки? Ми има хора които не искат? Защо моят "дял" да ви го давам да си го харчите?
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • satz, Чаира е ВЕЦ и има лаг и не може да покрива колебания от фотоволтаици и ветрогенератори, това нещо се покрива с батерии или маховици.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Pyramid, Имп по принцип стреля в обратната посока хеле кък за батерията е в тотална грешка..обаче за АЕЦ - а има попадения в десетката. Правилно казва - съберете си пари и си го построете с ваши 100% и това може да стане. Нали се дават пари за кризата от ЕС, от тях се записват на всеки толкова колкото за участие в централата и работата става. И да няма договор за изкупуване на тока и, ами ок да няма защото цената на задължително купувания ток може да бъде всякаква ако не се определи предварително. Та така без такъв договор също става.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          ...

          С други думи - няма как да си представиш конструкцията на един космически кораб, докато разсъждаваш с дървени греди, чукове и пирони.

          Истината е, че енергийната система на България може да поеме още много солари и перки. Не казвам 100%, но едно 30-40% ще ги поеме и ще се управляват безпроблемно, разбира се посредствот тотална автоматизация и без ръчната намеса на такива като тебе....
          Това е възможно и при сегашния начин на работа, само разширението на Чаира трябва да бъде довършено.

          пп
          за чуковете и пироните кефи Също няма как някой дрян да сметне вярно себестойност, след като е показал, че не се ориентира при смятането на проценти

          Коментар


          • Скъп е тока, има страни с два пъти по евтин ток, те да не го берат от дърветата - със същите технологии се произвежда. Как се строи централа да кажа ли ?
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

              То всичко се развива. С вашата батерия обаче се получи както се очакваше...
              И ти го прецени като ... Какъв?

              Коментар


              • На Киро гелосания и на Велев ще им кажа да не се колебаят от некадърие е....Всякакви анонимници и некадърници се изредиха да управляват и да крадат енергетиката....

                Кирил Домусчиев и Васил Велев изригнаха срещу скъпия ток, искат оставки - 24chasa.bg

                Коментар


                • national power, не се притеснявай, никой не е неграмотен пък луд да спре тока..а и на Марс се оказа че няма живот и условия за живот за сега. Проблема е в позеленяването, това не е зелено..ами не знам тези хора мразят природата ли. Като намалее употребата на ток се увеличава употребата на древни способи за задоволяване на енергийни нужди и стават едни пушеци и мръсотия.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Доста по далеч, при това сме много малко.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Крайно време е да осъзнаеш, че енергетиката се ръководи от по-умни от тебе хора. Ти си един никой, и от тебе нищо не зависи.
                      Ще видим кой крив кой прав..Ако се продължава по тоя начин сопата идва меизбежно е.Енергетиката се ръководи от неграмотни хора и затова отиваме към кривата круша...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Не не се очакваше скоро да се появи тази на Тойота, в която има елемент на нашата. Въпреки че историята е доказала че може да се очаква понеже откритията се случвали едни и същи по едно и също време поне 5 пъти на 5 различни места. Може да се обзаложим както се казва, че ако питаш в рисърча на Тойота защо не направят такава батерия с литиева , оловна, натриева или друга химия ще ти кажат че не става. Ако питаш нас ще ти кажем че става и наистина е приложима всякаква електрохимия ако ще и да не открита още или разработена и други неща също има.
                        Истината е, че стигнахме по-далече от тях.

                        Коментар


                        • Не не се очакваше скоро да се появи тази на Тойота, в която има елемент на нашата. Въпреки че историята е доказала че може да се очаква понеже откритията се случвали едни и същи по едно и също време поне 5 пъти на 5 различни места. Може да се обзаложим както се казва, че ако питаш в рисърча на Тойота защо не направят такава батерия с литиева , оловна, натриева или друга химия ще ти кажат че не става. Ако питаш нас ще ти кажем че става и наистина е приложима всякаква електрохимия ако ще и да не открита още или разработена и други неща също има.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Той е в отминалите времена малко, вече има ядрени реактори изцеждащи всичката енергия от горивото, а тя наистина е много. Как ще стане отказа от нея. За батериите казваха - те вече няма накъде да се развиват а то какво стана.
                            То всичко се развива. С вашата батерия обаче се получи както се очакваше...
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Той е в отминалите времена малко, вече има ядрени реактори изцеждащи всичката енергия от горивото, а тя наистина е много. Как ще стане отказа от нея. За батериите казваха - те вече няма накъде да се развиват а то какво стана.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Имхотеп, в момента се развиват нещата с много голяма скорост. Колкото по голяма криза, толкова по голяма е скоростта и остаряването е по бързо на всичко. Шансът е да остарее преди да се случи.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X