Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
D.Y.F-091066
- 1 like
-
12 гигавата, като се има предвид че не са направени на сегашните цени които са средно 4 долара за ват. Това са 48 милиарда долара и може и да са двойно понеже цените бяха повече от два пъти по високи когато започна соларната история. Да се чудиш българите откъде ги изкараха тези пари, та да ги вложат в соларки.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
...Изтрещялник
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИма производства които могат да се захранят със соларен ток и то много удачно, по удачно отколкото да са с ток от централи, но са много малко.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Коментар
� -
ама разбира се, че няма да спираме производстово.., аз нека си плащам през деня по 0,05€ , пък после може и 0,2€-0,3€ да стане…,
ще питам сина ми е в трети клас, колко ще ми бъде средната цена
За да се използва соларен ток, той трябва да се акумулира защото няма производствени цикли в индустрията които да са прекъсваеми, не може да спреш производството.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Тоя изглежда още си мисли, че токът от нови ФЕЦ е по-скъп от тока от нови АЕЦ. Те в Горна са така - цивилизацията навлиза там с 10-20 години по-късно.
D.Y.F-091066
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Икономиката СЕ ИНТЕРЕСУВА от населението и неговата платежоспособност, драги. Територията - ясно но, няма ли пари , няма ФЕЦ. Има ли значително по-евтина алтернатива - пак няма ФЕЦ. Германия, има някакъв процент по-ниска осветеност но, значително повече пари, значително повече хора и значително по- скъп ток, затруднения с екоталибани и други простотии, а-ла Урсула. Съответно, хората търсят алтернативи, нещо са намерили, и така. Да, нещо произвежда но, вече структурата на потреблението им е рязко изменена, идиотите на Бербок и Хабек им спряха АЕЦ...
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЯвно законите на Кирхов все още са енигма за вас....
ох нимоакакво общо имат законите на Кирхоф. За да се използва соларен ток, той трябва да се акумулира защото няма производствени цикли в индустрията които да са прекъсваеми, не може да спреш производството защото е спрял тока, понеже слънцето се скрило.
Нали докато покриваш планетата с рамки и ще се открият още поне 5 начина да се добива енергия по ефективно, после тези рамки освен да ги дадеш на децата да си ги направят на картини, да оцветяват там..не знам за какво стават.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЯвно законите на Кирхов все още са енигма за вас....
ох нимоа
- 1 like
Коментар
�
Коментар