Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Спи ми се и не ми се спори ои темата , за това само ще вметна , че не с всичко изброено от теб съм съгласна. Тия дни, ако почувствам порив, може да се разходя по точките ти
пп. Защо смяташ, че когато някой говори, трябва да те убеждава ? Не е ли по - смислено, да те кара да мислиш ?
пп. Благодаря, че си обяснил що е то логорея
Лека нощ!
...А Поривът е хубаво нещо. Като сутришно кафе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
То и аз го разбрах. Но, с това, дюшемето не се заковава. А, колкоро и да ме дразни Импотецият, толкова е и прав: безименният страда от тежка форма на словесна диария (логорея). С това, че пише претенциозно и надуто, НЕ си придава убедителност, а само предизвиква присмех. Дори и да има попадения, понякога. А, само колко пъти, лично съм го излаеял в крещящо неразбиране и нежелание да разбира прости числа, като процентите, е достойно за класика.
По темата: Скъп или не, „ ядреният” ток, е
1.Предвидим.
2.Отличен базов. Нито един ВЕИ няма толкова потенциал у нас.
3.Няма емисии нито от СО2, нито от метан.
4.За него, имаме и суровина, и произведено оборудването, което,ако не използваме, става зян.
5.Животът на 5. ѝ 6.блокове приключва. Удължаването не е нито сигурно, нито безусловно..и е максимум за 10 години, ако всичко е ок, оше до 10. Гаранции няма.
6.При работа, тези реактори, натрупват гориво за следващите поколения.
7.Дори с тези, вече Е икономически изгодно топлофицирането, с мощносто от 500 донад 1000 [MW]от отпадната топлина. Разчетите показват между 7,6 и 8 ст за 1 [kWh] ДОСТАВЕНИ. За поне 30 години.
ТОВА определено, по ижава цената. А дрънкалата...
...ами те, ТОЛКОВА СИ МОГАТ
пп. Защо смяташ, че когато някой говори, трябва да те убеждава ? Не е ли по - смислено, да те кара да мислиш ?
пп. Благодаря, че си обяснил що е то логорея
Лека нощ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Не мисля! Аз го разбрах.
Макар принципно да си прав - много хора тук с дюшеме - им хлопа и не помага нито еволюция , нито образование
По темата: Скъп или не, „ ядреният” ток, е
1.Предвидим.
2.Отличен базов. Нито един ВЕИ няма толкова потенциал у нас.
3.Няма емисии нито от СО2, нито от метан.
4.За него, имаме и суровина, и произведено оборудването, което,ако не използваме, става зян.
5.Животът на 5. ѝ 6.блокове приключва. Удължаването не е нито сигурно, нито безусловно..и е максимум за 10 години, ако всичко е ок, оше до 10. Гаранции няма.
6.При работа, тези реактори, натрупват гориво за следващите поколения.
7.Дори с тези, вече Е икономически изгодно топлофицирането, с мощносто от 500 до над 1000 [MW]от отпадната топлина. Разчетите показват между 7,6 и 8 ст за 1 [kWh] ДОСТАВЕНИ. За поне 30 години.
ТОВА определено, понижава цената. А дрънкалата...
...ами те, ТОЛКОВА СИ МОГАТLast edited by Pyramid; 18.05.2019, 09:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Човече, хлопа ти дюшемето.
Макар принципно да си прав - много хора тук с дюшеме - им хлопа и не помага нито еволюция , нито образование
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Брато ша извиняваш ама пишеш пълни глупости.
Кои батерии са паднали точно ?
Дай елементарен пример къде дори на експирементално ниво не държава , град да е , задоволява енергиините си нужди от волтаици + батерии и тока е по евтин от стандарта за съответното място.....
Ша посочиш ама грънци.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеХората са живели в скалите и са рисували картинки по стените преди 10 000 години. Викат му еволюция
Solar generation and battery storage – това вече се случва в пазарно ориентираните и напреднали държави. И за да не изпадаме в амок колко са скъпи батериите е добре да се види как се развиват:
18% спада цената на батериите и около 40% на фото волтаиците / ГОДИШНО. Въпросът не е дали, а кога цялата мрежа ще стане ВЕИ + батерии!
Кои батерии са паднали точно ?
Дай елементарен пример къде дори на експирементално ниво не държава , град да е , задоволява енергиините си нужди от волтаици + батерии и тока е по евтин от стандарта за съответното място.....
Ша посочиш ама грънци.......Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Имаш един лайк и от мен!
Браво! Съобразителните и разсъдливи /реалисти/ си личат.
.................................................. ........
Разбира се, мога да добавя, че преди 30-на години - учехме за други елементарни частици, а днес физиката се обогатява с нови такива частици, на доста от които все още дори не знаем масата, електричния заряд, както и това, дали са стабилни, или пък са нестабилни частици, които се разпадат за много по-малки части от секундата от милионните части /например/...
Говоря за лептоните, мезоните и барионите - но за какво биха ни служили в днешното противоречиво общество, страдащо от толкова гадории и подчинено на безмозъчни "управляващи", добрали се някак до "лапачката"...
.................................................. ..........
Не отричам необходимостта от развитието на физиката!
Пример: познаваме /поне!/ три вида неутрино от групата на лептоните. И кВо от това? Ми - нищо, де! Нека не скачат ония, дето все не ми разбират постовете: пирамид и имхотеп логореев! ))/
Хората решават, дали пристигащите /дори и в момента!/ до Земята потоци от неутрино - можем някак да използваме... Как? Почти всички тук знаят, освен /вероятно горепосочените..., които само чакат мой пост, за да го опровергаят! ))/...
Даммм, аз се присъединявам към мнението, че потоците от неутрино носят много ценната информация за ранните етапи в развитието на Вселената!
Да попитам отново пирамид и имхотеп логореев - дали трябва да продължа с примерите, или да спирам и да изчакам тяхното опровержение за това, чи "нищо не ми се разбира"! ))
Е, па - толкО разбират нЕкои виШисти у назе..., може би затова и някои от тях търсят /и намират!/ изявата си в странство! ))
.... Значи, няма да ги мъчим дълго /имхотеп логореев и неговият поддържник - пирамид - НЕлогореев..., това стана почти нарицателно, след като и двамата научиха в тоя форум смисълът на тая обидна реплика-определение за някого... ))..., дори да разменим логореев с НЕлогореев - не бихме забелязали никаква разлика - двамата "залепват точно както дупе и гащи!"/... ))
Според мен /а това би трябвало да потвърдят и НЕлогорееви, потоците неутрино ни носят и важната информация за процесите, които се извършват в недрата на звездите, в частност - и на нашата звезда - Слънцето... /ама сега се колебая кое е по-точно: недрата, или ядрата на звездите да ползвам?
НЕлогорееви имат поле за изява, моля!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Той и колайдера в Швейцария щеше да обърне науката, ама там сега ходят само на разходки.
Имаш един лайк и от мен!
Браво! Съобразителните и разсъдливи /реалисти/ си личат.
.................................................. ........
Разбира се, мога да добавя, че преди 30-на години - учехме за други елементарни частици, а днес физиката се обогатява с нови такива частици, на доста от които все още дори не знаем масата, електричния заряд, както и това, дали са стабилни, или пък са нестабилни частици, които се разпадат за много по-малки части от секундата от милионните части /например/...
Говоря за лептоните, мезоните и барионите - но за какво биха ни служили в днешното противоречиво общество, страдащо от толкова гадории и подчинено на безмозъчни "управляващи", добрали се някак до "лапачката"...
.................................................. ..........
Не отричам необходимостта от развитието на физиката!
Пример: познаваме /поне!/ три вида неутрино от групата на лептоните. И кВо от това? Ми - нищо, де! Нека не скачат ония, дето все не ми разбират постовете: пирамид и имхотеп логореев! ))/
Хората решават, дали пристигащите /дори и в момента!/ до Земята потоци от неутрино - можем някак да използваме... Как? Почти всички тук знаят, освен /вероятно горепосочените..., които само чакат мой пост, за да го опровергаят! ))/...
Даммм, аз се присъединявам към мнението, че потоците от неутрино носят много ценната информация за ранните етапи в развитието на Вселената!
Да попитам отново пирамид и имхотеп логореев - дали трябва да продължа с примерите, или да спирам и да изчакам тяхното опровержение за това, чи "нищо не ми се разбира"! ))
Е, па - толкО разбират нЕкои виШисти у назе..., може би затова и някои от тях търсят /и намират!/ изявата си в странство! ))
.... Значи, няма да ги мъчим дълго /имхотеп логореев и неговият поддържник - пирамид - НЕлогореев..., това стана почти нарицателно, след като и двамата научиха в тоя форум смисълът на тая обидна реплика-определение за някого... ))..., дори да разменим логореев с НЕлогореев - не бихме забелязали никаква разлика - двамата "залепват точно както дупе и гащи!"/... ))
Според мен /а това би трябвало да потвърдят и НЕлогорееви, потоците неутрино ни носят и важната информация за процесите, които се извършват в недрата на звездите, в частност - и на нашата звезда - Слънцето... /ама сега се колебая кое е по-точно: недрата, или ядрата на звездите да ползвам?
НЕлогорееви имат поле за изява, моля!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеМалоумни идиоти винаги е имало. И след 1000 години пак ще има такива.
Само че икономическия интерес обикновено надделява рано или късно и той определено е в полза на ВЕИ вече.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Малоумни идиоти винаги е имало. И след 1000 години пак ще има такива.
Само че икономическия интерес обикновено надделява рано или късно и той определено е в полза на ВЕИ вече.
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Ако трябваше сега да строите яз. Искър щеше да срува 500 милиарда /имам предвид вас либерастите/ и вода щяхте да носите от северна Канада. АЕЦ-а бил скъп. То затова откак набучиха перките на Калиакра тока поефтиня драстично.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хората са живели в скалите и са рисували картинки по стените преди 10 000 години. Викат му еволюция
Solar generation and battery storage – това вече се случва в пазарно ориентираните и напреднали държави. И за да не изпадаме в амок колко са скъпи батериите е добре да се види как се развиват:
18% спада цената на батериите и около 40% на фото волтаиците / ГОДИШНО. Въпросът не е дали, а кога цялата мрежа ще стане ВЕИ + батерии!
Ама енергията от слънце и вятър не конкуренция на тази от АЕЦ , капиш ?
Чудя се що не схващаш че енергия от слънце и вятър не може да е базова.......щото има гадното свойство да намалява точно когато ти трябва най-много ..... нощ, зима , безветрови периоди...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Възвръщаемост бе пич!!!
да инвестираш днеска в ядрена еденергия е два пъти по-скъпо от колкото в слънце и вятър, капиш?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ама енергията от слънце и вятър не конкуренция на тази от АЕЦ , капиш ?
Чудя се що не схващаш че енергия от слънце и вятър не може да е базова.......щото има гадното свойство да намалява точно когато ти трябва най-много ..... нощ, зима , безветрови периоди...
Коментар
Коментар