IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Португалия - днес: Търг за нови 1,400МВ солари. Удължават го защото имали над 300 инвеститора. За Белене търгът тече от 20 май, 90 дни и няма още нито един инвеститор.
    https://www.reuters.com/article/us-p...-idUSKCN1TX1EV
    Last edited by fon; 03.07.2019, 11:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Всъщност бях чел закона преди време и там беше записано точно това, имаше няколко телевизионни предавания в които се говореше точно за тази грешка. От теб разбирам че грешката е по малка
      Ако в закона е записано точно това "15% грешка", да го цитираш, не трябва да ти отнеме повече от 2мин. Не ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Е па то станА комично

КПД и "тоест колко дни/часа в годината работят" не е едно и също
        кога и колко работи едно нещо не е КПД.

погугли и пак пробвай
        Както искаш така го разбирай- задал съм достатъчно ясен въпрос- колко дни/часа от годината работят немските перки и колко българските и от отговора ти може да направим някакъв извод дали перките са панацея за Бг енергетиката. И какво е КПД- ще ме светнеш ли и как ще го изчислиш за перките

Коментар

ъъъ, и това ли сам го изчисли?
          Цъкни в гуглето "клас точност електромер" Вярно, че ЦРУ ще ти върне отговор, но странно и в яндекс излиза същото
          Всъщност бях чел закона преди време и там беше записано точно това, имаше няколко телевизионни предавания в които се говореше точно за тази грешка. От теб разбирам че грешката е по малка

Коментар

Готово, на какво КПД работят немските перки- тоест колко дни/часа в годината работят, за българските разбрахме че работят 22% от цялото време
            Е па то станА комично

КПД и "тоест колко дни/часа в годината работят" не е едно и също
            кога и колко работи едно нещо не е КПД.

погугли и пак пробвай

Коментар

КПД е друго нещо, пробвай пак нЕкоа мИсла.
              Готово, на какво КПД работят немските перки- тоест колко дни/часа в годината работят, за българските разбрахме че работят 22% от цялото време

Коментар

Те не искат точни да ги направят , ти говориш за 4-квадрантни. Допуска е 15%, много ми е интересно дали като отиде някой от енергото да си купи кило сирене и лелката му каже 15% надолу ама плати за 100%
                ъъъ, и това ли сам го изчисли?
                Цъкни в гуглето "клас точност електромер" Вярно, че ЦРУ ще ти върне отговор, но странно и в яндекс излиза същото

Коментар

А твоите перкопанели никакви ги няма- 22% в годината работели
                  Като работят с capacity factor 22% инсталираш 4 пъти повече и готово. Пак ще ти излезе по-евтино от АЕЦ защото ако 1КВт нова мощност за 2019г
                  АЕЦ ти е 6000 евро
                  ВяЕЦ е към 1000 евро
                  ФЕЦ е под 1000 евро

АЕЦ ще има и поддръжка 20%, т.е 1200 евро, а ФЕЦ и ВяЕЦ почти никаква. След 3 години АЕЦ ще е още по-скъп, с процент над инфлацията, а ФЕЦ ще е към 800 евро.

Ама то трябва да му го обясняваш 50 пъти защото то 2 изречения последователни не може да складира в главата си.
                  Last edited by fon; 03.07.2019, 09:02.

Коментар

И на колко процента годишно работят немските перки, братчед ти галфоня каза че нашите работели на 22% демек от 700 мегавата инсталирани работят около 140
                    КПД е друго нещо, пробвай пак нЕкоа мИсла.

Коментар

Ако ти си правил нещо незаконно, няма нужда да разбираме всички. Това което си написал е подсъдно, знам че мангалите правят такива неща. Ти мангал ли си
                      Не е нужно да правиш незаконно. И аз съм го превил:вкл един асинхр.генератор в контакта и, като произвежда повече от потреблението ти, върти назад. Съвсем нормално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

То имаше текст, още 2006-7 -ма, в закона за енергетиката, раздел 3-ти, май чл.29- ти, че уж всички електромери било трябвало да са 4-квадрантни... Някой да има наблюдения, що не е въведен?
                        Те не искат точни да ги направят , ти говориш за 4-квадрантни. Допуска е 15%, много ми е интересно дали като отиде някой от енергото да си купи кило сирене и лелката му каже 15% надолу ама плати за 100%

Коментар

Старите електромери си се въртяха наобратно,
                          сега новите също могат,ама спешъли тряя да им е позволено, но ти това трябва да го знаеш. Не ли?
                          Ако ти си правил нещо незаконно, няма нужда да разбираме всички. Това което си написал е подсъдно, знам че мангалите правят такива неща. Ти мангал ли си

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Ами не аз, ти я вкара, като каза, че данните ми на Lazard нищо не струват, защото не помня как ги нарече. Ами щом считаш, че тия с ВЕИ са измамници, а с АЕЦ са вода ненапита, нищо не мога да направя. Ако се напънеш малко сам, надолу в темата има поне десет линка като на Лазард, и три независими начина по които изчислихме грубо, че ядрената енергия е безумно скъпа. Данните на Лазард които ти показвам са абсолютно точни и няма как да е иначе защото в света вече работят с ВЕИ милиони специалисти и те ги гледат. При това докладът е от ноември 2018-та, този ноември очаквай още по-ниски цени за перки и панели.
                            Вари го печи го то си знае неговото- скъпа е енергията от аец. Скъпа ама я има. А твоите перкопанели никакви ги няма- 22% в годината работели- че това колко часа са- 2 месеца работят перките и след това кой ще работи- аааааааа сигурно искаш да внесем или да си построим газова централа. ООООО извинявай аз попитах колко струва една такава централа- перкопанел+ газова централа- питам, питам и отговор няма. Ами няма и да има, защото излиза двойна цената.

Много ми е интересно да видя някой от тук пишещите защитници на перкопанелите как ще си направи офгрид колиба и ще изпука от студ зимата. Да направи, ама няма дупе, защото е ясно че ще плати майка си и баща си и пак е в кюпа на атомния ток

Коментар

Това сам ли го изчисли? Дай да погледнем как.

Все забравям,че ще има неразбрали,
                              пиша ти за минималната генерация от вятър на Германия - вече е на нивото на четири малки АЕЦ-а, ама с разходи под 0,05% от добива..

И още нещо -на вятърните перки/турбини тепърва ще им усъвършенстват КПД-то..
                              И на колко процента годишно работят немските перки, братчед ти галфоня каза че нашите работели на 22% демек от 700 мегавата инсталирани работят около 140
                              Last edited by v_tin; 03.07.2019, 01:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                                Е ти нали отчиташ електромери, не знаеш ли?
                                Не знам. Гледам, и ти идея нямаш.

Коментар

X