IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
    Вижте ги тук в една далавера за спасяване на фалиращата фирма за ФоВо панели Solyndra с половин милиард на гърба на данъкоплатците.
    https://www.weeklystandard.com/mark-...bama-democrats
    Добре, но статията е от 2011г, а днес е 2019-та. Статията е за някаква препоръка, а цените които виждаш, се гледат примерно от 1 милион специалиста по света и няма как да бъдат манипулирани. Дори и да имат някаква малка грешка, нямат нищо общо с това което говориш ти.

А ти преди си взел някакаква статия от някакъв "еколог", написано 50 милиарда, ама изобщо не е казано за ВЕИ от коя година. На нас тук целта ни да изследваме историческите цени ли ни е или цените днес и утре. Ние ново Белене ли ще строим или ще гледаме какви са цените на изплатения Козлодуй и някакви реактори строени 70-те? Това е тъпо. Ровим се 2 часа в статия да изследваме исторически цени и на базата на тях решаваме какви са днес. Все едно в магазина да има кафе 1 за 10лв, и кафе 2 за 5 лв, аз да взема кафе1 и да кажа "ще ми излезе по-евтино от кафе 2, защото кафе 1 беше цяла година по-евтино". Даже историят да погледнеш, ами всяка графика на цени за соларни панели върви с времето стръмно надолу, а всяка графика с цени на АЕЦ върви с ъгъл поне над инфлацията. Е, аз като слушам тия от Позитано тия две графики ще се пресекат в безкрайността. Това някаква нова Позитанска неевклидова геометрия ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Да използвам поста ти, че се сетих за още един източник. Фирмата Lazard е голяма стара финансова инситуция управляваща активи над 200 милиарда и всяка година изготвя доклад за цените на ток от НОВИ централи, но само за САЩ.
      Тези Lazard бяха споменавани по-рано във форума, от ersatz май.

Вижте ги тук в една далавера за спасяване на фалиращата фирма за ФоВо панели Solyndra с половин милиард на гърба на данъкоплатците.
      https://www.weeklystandard.com/mark-...bama-democrats

Далаверка "аз на теб, ти на мен" с администрацията на Обама в полза на фотоволтаиците за сметка на данъкоплатците.

Ей за такива властови машинации говоря като за световен политически заговор за силово пробутване на ФВте и подтискане и разрушаване на конвенционалната доказала се енергетика.

А политиците на запад са все по-тъпи.

Ако не ви сечете статията, ще я обясня накратко.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Може ли да разбереш че търговските потоци са едно а потокоразпределението друго?????!!!!!!На документи тока мое ти от Марс ама в реалността да си е от България?????!!!!Осъзнаваш ли кво ти говоря.Търговията може даже от Луната да си купуваш.Но в реалността потокоразпределението се подчинява на законите на Майката Природа....За критерии n-1 чувал ли си???За сигутност на доставките непрекъснатост????А какво ще се случи ако тази връзка изключи поради късо по междусистемния електропровод???Как ще се отрази тази авария на товарите по другите връзки например с Македония Румъния Гърция????Може да се стигне до ситуация в която група държави да се отделят от обединената ЕЕС и на едното място да се окаже че има излишък а на другото недостиг...Това става за милисекунди и няма как човек да реагира предварително....
        Толко много писане вместо едно
        НЕ няма възможност за 1000 Мвт през Сърбия.

С Румъния и Турция имаме ли 1000Мвт? С Турция навремето една от Мариците работеше изолирана от нашата мрежа, това промени ли се?

Мислех се подразбира, че пиша за физическите възможности.
        По белия свят хората инвестират в свързаност, точно заради ВЕИ, а ние тука още имаме специалисти дето не са чували за правотокови далекопроводи....
        А да, пък и гадната гейропа ни плаща 50% от подобни инвестиции.....тъй де сичко разтурят
        Last edited by satz; 02.07.2019, 10:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Телефоне, трябва да напишеш книга с мъдростите си, ще се разграби като топъл хляб. Ти си като Тодор Колев , Тошко Козарев, Георги Парцалев и Шкумбата в едно- хем глупав, хем типигьоз. Ако издадеш книга аз ще си купя няколко екземпляра и ще я раздавам на приятели
          Ти разбра ли най-накрая колко е скъп ядрения ток? Защото за тебе, не аз ами фактите говорят.

Коментар

Ми трябва да видя не съм се заглеждал па специално за тях иначе сумарно между 50 и 200 MW според зависи от вятъра.Лошото е този ток е най много точно когато не ни трябва.
            В България има 700МВ инсталирани перки, като това не се е променяло от 6-7 години. Работят при "capacity factor' към 22% което е доста ниско.
            ЧЕЗ нямат перки и би трябвало да им е забранено да генерират какъвто и да е ток ако сме цивилизована държава.

Коментар

А 10-те мегавата в джоба ли ще си ги сложиш? Отрицателните цени са за много кратко. Примерно, ако искам да си развъртя напълно ТЕЦ-а сутрин до 7ч когато знам, че цените ще са много високи, пък от 6 до 7 има излишък, мога да платя малка отрицателна сума на някого за да ми помогне. А каква печалба прави АЕЦ по това време сам може да се сетиш, тъй като ние смятахме как щял да работи 60 години по 24/7 часа. Самият АЕЦ обикновено сключва договор на ниски цени за години напред, но все някой държи този ток в ръце и трябва да го разкара.
              Ами направи и ти печалба, какво чакаш- направи един парк с перкопанели и разбии конкуренцията- кажи аз не искам субсидия ще продавам на 1 стотинка киловата, е те тогава народа ще те въздигне в министър, в църквите ще се пеят псалми за теб, а народа ще ти се кланя до земи където те види. Да направиш, ама само насън може да стане. Ти една колиба офгрид не може да направиш- парк ще правиш, пари нямаш да се обръснеш, само фантазии пишеш

Коментар

Нали ти щеше да я прекарваш дебелата жица? Или според тебе нямаше нужда, защото имало някакви тънки селски жици до там. Или ще прекарваш тока до Черна гора като търговски поток? Ти ходил ли си до Черна гора да видиш какъв е терена? Или не си напускал България откакто си се родил. Не ми отговори как е възможно човек да е работил в ЕСО и да не се сети, че до Черна гора до Белене ще трябва бая дебела жица? Някой като тебе ли е казал на ББ, че може да изнасяме половината ток от Белене до Черна гора?
                Телефоне, трябва да напишеш книга с мъдростите си, ще се разграби като топъл хляб. Ти си като Тодор Колев , Тошко Козарев, Георги Парцалев и Шкумбата в едно- хем глупав, хем типигьоз. Ако издадеш книга аз ще си купя няколко екземпляра и ще я раздавам на приятели

Коментар

А 10-те мегавата в джоба ли ще си ги сложиш? Отрицателните цени са за много кратко. Примерно, ако искам да си развъртя напълно ТЕЦ-а сутрин до 7ч когато знам, че цените ще са много високи, пък от 6 до 7 има излишък, мога да платя малка отрицателна сума на някого за да ми помогне. А каква печалба прави АЕЦ по това време сам може да се сетиш, тъй като ние смятахме как щял да работи 60 години по 24/7 часа. Самият АЕЦ обикновено сключва договор на ниски цени за години напред, но все някой държи този ток в ръце и трябва да го разкара.
                  Тебе какво ти пука какво ще правя тока, , сега като се замислих са ми малко 10 мегавата, дай направо 1000, кажи тук ли да пиша сметката или на лични

Коментар

Прекара ли дебелата жица от АЕЦ-а до Черна гора ли беше
                    Нали ти щеше да я прекарваш дебелата жица? Или според тебе нямаше нужда, защото имало някакви тънки селски жици до там. Или ще прекарваш тока до Черна гора като търговски поток? Ти ходил ли си до Черна гора да видиш какъв е терена? Или не си напускал България откакто си се родил. Не ми отговори как е възможно човек да е работил в ЕСО и да не се сети, че до Черна гора до Белене ще трябва бая дебела жица? Някой като тебе ли е казал на ББ, че може да изнасяме половината ток от Белене до Черна гора?

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Може и да знам, ама напиши го ти, че да върви разговор.
                      Например през Сърбия можеш ли да доставиш немски ток тук 1000Мвт 360 денонощия?
                      Може ли да разбереш че търговските потоци са едно а потокоразпределението друго?????!!!!!!На документи тока мое ти от Марс ама в реалността да си е от България?????!!!!Осъзнаваш ли кво ти говоря.Търговията може даже от Луната да си купуваш.Но в реалността потокоразпределението се подчинява на законите на Майката Природа....За критерии n-1 чувал ли си???За сигутност на доставките непрекъснатост????А какво ще се случи ако тази връзка изключи поради късо по междусистемния електропровод???Как ще се отрази тази авария на товарите по другите връзки например с Македония Румъния Гърция????Може да се стигне до ситуация в която група държави да се отделят от обединената ЕЕС и на едното място да се окаже че има излишък а на другото недостиг...Това става за милисекунди и няма как човек да реагира предварително....

Коментар

Има някакъв далекопровод до Сърбия, сега ще правят и втори, ама не е само там въпроса. Въпроса е и къде имаш свободен капацитет в даден момент. Нали ако от Прага до Братислава връзката е заета на 100% не може да прекараш и 1 МВ. Няма цяла Европа да си изключи тока та ние да си прекарваме ток от Германия. Просто забрави за Германия сега и толкоз. Гледай Гърция и Турция, съвсем достатъчни са и до 50% да вдигнем ВЕИ дяла сигурно.
                        Ми то си има търгове бе участвай и предложи евтин веи ток милионер ше станеш.Ма ного ги тазбираш нещата.Прекара ли дебелата жица от АЕЦ-а до Черна гора ли беше

Коментар

Братчед ще продадеш ли 10 мегавата на отрицателна цена- мисля че 5 евро на мегават ме устройват- Тук ли да ти пиша сметката по която да преведеш парите или на лични съобщения
                          Той продава виртуално....Подпитва само кажеш му и после изтреска некоя глупост.

Коментар

А бе загнездило се е едно червейче и само пита

Колко струва да кажем фец 1000мегавата- ако е много да направим сметка за 100 мегавата. И за да сме конкурентоспособни да си направим и една газова централа пак 1000/ или 100 мегавата/ Колко струва и тази централа? И ако трябва да сме точни колко струва едното + другото? И дали двете не правят една нормална аец- нормален блок да кажем 1000 мегавата/ добре де може и 100/

Може да се смята и за вятърна централа. Бате Пешо колко мегавата дават перките на калиакра- някаква информация имаш ли- май че бяха на чез
                            Ми трябва да видя не съм се заглеждал па специално за тях иначе сумарно между 50 и 200 MW според зависи от вятъра.Лошото е този ток е най много точно когато не ни трябва.

Коментар

Братчед ще продадеш ли 10 мегавата на отрицателна цена- мисля че 5 евро на мегават ме устройват- Тук ли да ти пиша сметката по която да преведеш парите или на лични съобщения

Коментар

• А бе загнездило се е едно червейче и само пита

Колко струва да кажем фец 1000мегавата- ако е много да направим сметка за 100 мегавата. И за да сме конкурентоспособни да си направим и една газова централа пак 1000/ или 100 мегавата/ Колко струва и тази централа? И ако трябва да сме точни колко струва едното + другото? И дали двете не правят една нормална аец- нормален блок да кажем 1000 мегавата/ добре де може и 100/

Може да се смята и за вятърна централа. Бате Пешо колко мегавата дават перките на калиакра- някаква информация имаш ли- май че бяха на чез

Коментар

Working...
                                X