Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнениеДобре де, ти тази твоя идея-стратегия представи ли я на специалисти, потенциални инвеститори, банкери?Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеОтдавна. Реакция „няма” .Т.е., ни гък, ни мък. Все едно, лъч в Космоса. Преди повече от две години.
Имах една идея как да се предпазят пчеларите от проблем номер 1, който не е разрешен до ден днешен. Става въпрос за пръсканията с пестициди и инсектициди от страна на арендаторите, с които пръскания ежегодно се тровят хиляди пчелни семейства. Моята идея беше пчеларите да се предупреждават с автоматично генериран SMS за всяко едно пръскане, което се извържва в 3 километровата зона на GPS координатите на техния пчелин. Софтуера е сравнително сложен, базата данни - огромна, но е напълно възможно всичко това да се реализира.
Пет години подред не знам колко пъти писахме предложения до Министерството на земеделието за тази идея и пращахме проекти на по 30-40 листа хартия. Не знам вече колко пъти се срещахме с Дирекция Животновъдство, с министри или зам-министри. Не знам в колко работни групи обсъждахме идеята, гласувахме бюджети, и най-накрая всичко отново се проваляше. Явно някой властимащ в сянка блокираше всяко едно развитие на идеята. Мисля че това беше Зам. министър Цветан Димитров, но не съм сигурен.
Стигна се дотам, че започнахме да правим нова наредба за пръсканията и в тази наредба такава система изрично беше заложена и гласувана от всички в работната група. И най-накрая знаете ли какво се случи - МЗХ даде бюджета на БАБХ и ги накара те да разработят софтуера. От мене поискаха само едно задание, и след като им го дадох (без пари) и ме отсвириха като мръсно коте. Проекта се затлачи, 3-4 крайни срока не бяха спазени, бюджета беше похарчен, и такава система все още няма функционираща.
Преди 4 дена имахме отново работна група на пчеларския борд, на която този път присъстваше дори и министър Танева. И разбира се зададох въпроса какво става с този проект, а представителите на БАБХ само мънкаха и казаха да почакаме още 3-4 месеца. Това обаче го казват за N-ти път. И в процеса на диалога се наложи да им припомня, че аз съм идеолога на всичко това, в резултат на което зам. министър Янко Иванов остана безкрайно учуден, че ме държат изолиран. След това се разпореди на БАБХ да ми изпратят информация как се движи проекта и да ме използват като консултант.
И познайте какво стана след тази заповед, която дори влезе в протокола от заседанието?
Ами нищо не стана. Няма информация, няма желание да им съдействам - въобще нищо.
Та искам да кажа на Pyramid:
1. Ако идеята му не става, ще бъде отсвирен в девета глуха.
2. Ако идеята му се приеме, и започне нейната реализация, пак ще бъде отсвирен в девета глуха.
И в двата случая няма да получи дори и един лев. Няма дори и да бъде споменат в документацията като идеолог.
Та такива са реалностите в наше време. За идеи никой не дава пукнат грош, и дори дадена идея да се приеме, бюрокрацията ще си я присвои и най-вероятно по време на изпълнението ще я опорочи. Затова съветвам Pyramid да си свали розовите очила, да кацне на земята, и хубаво да се огледа в какъв свят живее. Този съвет важи и за тръбичката, за сондажите, и въобще за всеки един опит на Pyramid и на Павел да продават на някого само акъл и нищо друго.Last edited by Mateev; 06.06.2020, 15:37.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
С много повече. Имаше и цветни илюстрации и разяснения също.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеДо твоето ниво никой не може да падне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТази тема показа, колко ниско, в професионално отношение, може да паднат някои. ( Те се знаят. )
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
С тези две таблички ли представи идеята?Last edited by Pyramid; 05.06.2020, 20:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Отдавна. Реакция „няма” .Т.е., ни гък, ни мък. Все едно, лъч в Космоса. Преди повече от две години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнениеДобре де, ти тази твоя идея-стратегия представи ли я на специалисти, потенциални инвеститори, банкери?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеКакво ни гледаш нас, ние идеи нямаме, само коментираме твоите безумни идеи стратег или ИЗМАМНИК от висока класа, не си доказал....чудя се и се мая на жената ., която си излъгал да се ожени за теб ., че и дъщери да ти роди........ти си откъснат от всяка реалност човече, ама хайде ние дал си идеята, пък проектантите да се оправят...
Коментар
-
Тук да поясня: МАСОВО, се подменят понятията "стратегия" и "тактика". Та, " проектантите", са тактици. Не е лошо, в никакъв случай. Ама те, като ...нещо като съсловие, прилагат вече стандатризираните инструменти инпохвати, след стратезите. Тези, които са на ръба, са стратезите. Те са, определящите (поради широкия си поглед) цели и етапи, и носят отговорността за избора си, докато тактиците/ проектанти, само прилагат ошлайфаните и оразмерени , стандартизирани решения. В момента, енергетиката е на кръстопът, дефицитите се задълбочават, и все някой, се изправя, за да подскаже откъде, все пак, предстои да се мине. Е, Матеев е брилянтен тактик. Познава местността, детайлите и похватите на манипулацията и измамата, и си води слънчасалото стадо. Там, той е старши офицер на баталионно ниво, максимум, полк. Ала за генерал, е просто слаб. Няма духа, да се изправи и да води. (вас, форумния планктон). Той не смее да се отръска и да провери нещо на 50 км от Габрово, ама ви вика "Напред!", щото му решавате измисления от него самия проблем, с реванша срещу един скромен генерал. Болно самолюбие и нула себеуважение, тъжна комбинация. Та, преди, като ти рекох за отменянето, имах предвид, че наистина, " тръбичката" не е лъжица за вашите уста. Не виждате по-далеч от носа си и, наистина, няма смисъл, да влагам повече енергия, за да ви очовеча. Колкото-толкова, не ви ща парите.
Поздрави.
Коментар
Коментар