IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдааа. Мнимият, като не може да даде смислен отговор, дрищи в писмена форма. Затуй, да повторя:
    НАЯСНО СМЕ, КАК Е В МОМЕНТА.ОБАЧЕ, ПРИНЦИПИТЕ СА И СИ ОСТАВАТ. А, за клиента, е важно,какво ползва за 1лев. И, колкото повече, толкова по-добре. И никакви „учебници за 5-ти клас”, НЕ ПРОМЕНЯТ това.

Разбрахте ли? Никому не е нужно наличното да се губи и, когато това се случва, хората обедняват. Колко е „ляв”, Пешето, не знам. Ама, като гледам, държи българинът да е беден. И е продажна персона. Купен за едната заплата.
    Това не го прави „компетентен”.

ПРЕТЕНЦИИТЕ НЕ СА КОМПЕТЕНТНОСТ.
    Last edited by Pyramid; 17.06.2020, 04:45.

Коментар

• Ще се позова на Матеев, отпреди време:
      „- Когато Фактите говорят, и боговете мълчат”.(Мисълта не е негова, ала уважавам опорната точка.)
      Та, реакторите работят по около 8000 часа годишно всеки. Не 2000, САМО 200 MW някъде да се натрупваха, отдавна, цялата площадка да се е разтопила. Да, ама не. Не само не се топи, ами е в пълно термодинамично равновесие. Т.е., всичките мегавати над ел.производство, се разсейват в околната среда.
      Така ли е?
      - ТАКА Е.
      Пита се, докога ? Щото, за да се вкара още толкова топлина в топлофикациите, се горят милиарди кубици газ. ТОВА СА ПАРИ.
      Какво става с някой, който, непрекъснато, харчи ненужно? Не обеднява ли?
      БОГАТА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ?

- Поредно доказателство. А темата е цената на тока. И фукните на Мнимото, че бил инхенеро.
      Last edited by Pyramid; 16.06.2020, 20:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid

Завърши пети клас и ще ти отговоря.Нямаш достатъчно мозък за да разбереш какво говоря.Топлинната мощност е по голяма и електрическката е по голяма ама с четвърти клас толко
        За собствените нужди сме наясно. Ти кажи, какво ти бърка работата, че може да се извлече и употреби още от изхвърляната? Ето, ти се правиш, че не знаеш, аз го казвам (опровергай, ако можеш):
        ОТПАДНАТА ЕНЕРГИЯ ТОПЛИ ЖАБИТЕ В ДУНАВА И АТМОСФЕРАТА В РЕЗУЛТАТ, СЪДЕЙСТВАЙКИ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ.
        Last edited by Pyramid; 16.06.2020, 20:47.

Коментар

• Пак да питаме Пешето:
          Топлинна мощност 3000 мегавата. Електрическа -1000.
          КЪДЕ ОТИВА РАЗЛИКАТА?

Коментар

• Та,
            Ядреният ток значително се оскъпява от остатъчния подход при проектиране на АЕЦ .
            Може да поевтинее. И просторът за това, се нарича дълбочинно използване на ядрената енергия. В него, влизат перманентните доставки ѝ на топлина до крайните потребители. Последната, може да, се използва и за охлаждане/климатизация и в топло време, въртяна в абсорбциони, вместо в компресорни климатици. Последните, поради много по-малкото си подвижни части, ще бъдат значително по-тихи и трайни. По-евтини, ще станат с масовото си навлизане.

Коментар

• Не виждам заяждане в своя текст, а само отстояване на позиция.
              Ето го пак:
              ...Щото ти ли, Мними, си рекъл? Че ти не си, който има думата бе, драги. Сам се скри, като да вземем да си „мерим” дипломите, не помниш ли? Щото, приех само лично, пред хората, а не да бутаме нещо пред камера. На живо. Предложих, а ти се скри за дълго, по-нисък от тревата, по-тих от водата. И също, с нишичко не можа да „обориш” ПРИНЦИПИТЕ. Нито ти можа, нито Матеев.
              Безспорен факт. Това, че каканижете и се „подигравате”, нищичко не доказва. И всеки даскал по физика, стига да му стиска, да се изправи пред числата, ще се наложи да признае: Изхвърлят се 2/3 от цялата топлинна енергия от делене на урана. И нейното извличане може да се случи. И при преноса, обратното трансформиране от загуби в полезна работа, може да се случи. ЕЛЕМЕНТАРНО. Дори дългото мълчание по повода, показва гузно Фактите:

ВИЕ СТЕ НА ШИБАНА ХРАНИЛКА У ТЪРГОВЦИТЕ И НЕ СЛУЖИТЕ ТАКА ВЯРНО НА ГРАЖДАНИТЕ, КОЛКОТО НА ТЯХ.

И ТИ, И МАТЕЙКОВЦИ.

А, по заяждането за това, кой колко и какво изобретил и кой си бил „въобразил”: Няколко мои срещу николко от теб. Все нещо срещу абсолютно нищо. Частното е безкрайно голяма величина, мними инж.Пеше.

Е, кой от двама ни, е създал нещо, кой - нищо и, на тая база, кой е некадърник?

Защо текстът, ОПРЕДЕЛЕНО, Е по темата ли? Ами, защото, дълговременното изхвърляне (загуби) на колосални количества енергия, ОСКЪПЯВА.
              Last edited by Pyramid; 16.06.2020, 18:57.

Коментар

• Залипсваха ми бодряшките информации на украинския автомобилостроител от борсата за ел.енергия и реших да видя как е хавата.

И кво се оказа излязоха малко облаци и цената се удвой ...

Click image for larger version

Name:	име.png
Views:	2
Size:	11.0 КБ
ID:	3614522
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Отново се занимаваш с мене, а не с цената на ядрения ток. И после се чудиш защо те трият модераторите.

Ако това ще те направи щастлив, признавам се за глупав, прост и тъп и съм се провалил в живота, а ти си красивец, умен и гениален и си червив от успехи. А сега върви да си търсиш друга циганка, която да те хвали, защото предишната умря.
                  Е, не умирай. Моля те.
                  А ядрения ток, го оставяме на Мнимото Пеше. Такъв-онакъв, ама яко громи лошите.
                  Last edited by Pyramid; 08.06.2020, 13:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Няколко яметки:
                    1.Това, с енергията и времето, е моя реплика и на няколко пъти, те засичам именно с нея. Спомни си.
                    2.ЕлектромерЪТ отчита, освен ток и напрежение, и тяхното произведение, умножено по времето.
                    Скаларното, като активна енергия, добавя (вписва в регистърите) за активна, а векторното - в тези за реактивна енергия, при което, в един за индуктивната и в друг -за капацитивната.
                    3.Това,за „натрупването на косинус” май, не само мен втрещи. Фактът за непрецизния изказ обаче, остава и сигурно, дълго ще отеква.
                    4.За „занимаването с Теб”: Ако не се беше така надувал и подигравал, ако не беша „вадил компромати” (колкото и нелепи и идиотски да са), не бих се занимавал. Ама толкова долно ме атакува и така погази именно компетентността, в която постоянно се кълнеш, че ме предизвика. Сам си си виновен така че, трай.
                    5.Като правиш препратки към боговете и искаш аз да замълча, явно, сам ме въздигаш до тях. Ама аз съм скромен и, понеже не съм бог...
                    6.Много дълго ти оставих активна подновената покана за идване и запознаване на място. Джентълменски, ти позволих открито да видиш и да пипнеш, за да не се излагаш (един вид, да дойдеш и да ме шпиониаш на място) След като не се възползва досега, приемам, не ти е интересно, и я отзовавам отново. Вече не си добре дошъл. Видяхме, че не си наясно с прости неща (Въпрос №1 ,за най-трудното за постигане, беше към теб, Компетентния). Издъни се.
                    Та, доказахме, че си манипулативен фукльо с много пари (пожелаваме ти щастие с тях) и планини от данни. Което е истинско постижение -признавам - но, НЕ замества онова, между ушите. При теб, основно, данните се използват с търговска цел и, ако остане, с познавателна.при мен, безпорядъкът е сериозен ( и ми пречи) но, редът за ползване е обратен. Все тая.

Накратко,
                    Взнимавай с нервите, кръвното и захарта. Лоша комбинация са.
                    Отново се занимаваш с мене, а не с цената на ядрения ток. И после се чудиш защо те трият модераторите.

Ако това ще те направи щастлив, признавам се за глупав, прост и тъп и съм се провалил в живота, а ти си красивец, умен и гениален и си червив от успехи. А сега върви да си търсиш друга циганка, която да те хвали, защото предишната умря.

Коментар

• Няколко вметки:
                      1.Това, с енергията и времето, е моя реплика и на няколко пъти, те засичам именно с нея. Спомни си.
                      2.ЕлектромерЪТ отчита, освен ток и напрежение, и тяхното произведение, умножено по времето.
                      Скаларното, като активна енергия, добавя (вписва в регистърите) за активна, а векторното - в тези за реактивна енергия, при което, в един за индуктивната и в друг -за капацитивната.
                      3.Това,за „натрупването на косинус” май, не само мен втрещи. Фактът за непрецизния изказ обаче, остава и сигурно, дълго ще отеква.
                      4.За „занимаването с Теб”: Ако не се беше така надувал и подигравал, ако не беша „вадил компромати” (колкото и нелепи и идиотски да са), не бих се занимавал. Ама толкова долно ме атакува и така погази именно компетентността, в която постоянно се кълнеш, че ме предизвика. Сам си си виновен така че, трай.
                      5.Като правиш препратки към боговете и искаш аз да замълча, явно, сам ме въздигаш до тях. Ама аз съм скромен и, понеже не съм бог...
                      6.Много дълго ти оставих активна подновената покана за идване и запознаване на място. Джентълменски, ти позволих открито да видиш и да пипнеш, за да не се излагаш (един вид, да дойдеш и да ме шпиониаш на място) След като не се възползва досега, приемам, не ти е интересно, и я отзовавам отново. Вече не си добре дошъл. Видяхме, че не си наясно с прости неща (Въпрос №1 ,за най-трудното за постигане, беше към теб, Компетентния). Издъни се.
                      Та, доказахме, че си манипулативен фукльо с много пари (пожелаваме ти щастие с тях) и планини от данни. Което е истинско постижение -признавам - но, НЕ замества онова, между ушите. При теб, основно, данните се използват с търговска цел и, ако остане, с познавателна.при мен, безпорядъкът е сериозен ( и ми пречи) но, редът за ползване е обратен. Все тая.

Накратко,
                      Внимавай с нервите, кръвното и захарта. Лоша комбинация са.
                      Last edited by Pyramid; 08.06.2020, 12:46.

Коментар

Ох, милия, как си се омагьосал. Не се „сравнявам” с теб. Пука ми. Слагам те та мястото ти, като ти указвам - как беше? - приятелски пропуските. Задръж си великите пари и успехи. Радвай им се. С морал като твоя, те ти останаха.
                        Жив и здрав, Голиате. Бит си.
                        Изглежда забравяш, че темата е за цената на ядрения ток, и в тази тема няма място за мерене на пи..ки. Ако си мислиш, че твоята е най-голяма, ами радвай се, но престани да се занимаваш с мене.

Коментар

Първо думичката енергия предполага и фактора време (единица време), който вече е включен в това понятие. Второ - електромера измерва само напрежения и токове и тяхното дефазиране едно спрямо друго, и после всичко останало го изчислява. Колкото до косинус фи и всичко останало - измерва се, изчислява се и се натрупва/усреднява в съответните броячи и тарифи, така че престани да се правиш на умен и да търсиш под вола теле, заяждайки се за казана дума.

Иска ти се да докажеш, че съм некомпетентен, но хилядите направени проекти и огромните ми успехи в живота (технически и финансови) доказват точно обратното. Ти си всъщност този, който се мисли за гений, пък нищо не е постигнал в живота. Затова престани да се занимаваш с мене. Иска ти се да се изкараш по-умен и по-знаещ, но това е само в твоята глава и не е подкрепено с нищо, което да си го показал на практика.

Има само едно разумно обяснение защо непрекъснато се опитваш да се сравняваш с мене, а не с някой друг, и то е защото завиждаш, че съм постигнал много неща в този живот. И много ти се иска някаси да се изкараш по-по-по, въпреки че не си постигнал нищо. Ами пожелавам ти успех в сравненията, ама това няма да промени голия факт на твоя провал. Нали знаеш - когато фактите говорят, и боговете мълчат.
                          Ох, милия, как си се омагьосал. Не се „сравнявам” с теб. Пука ми. Слагам те та мястото ти, като ти указвам - как беше? - приятелски пропуските. Задръж си великите пари и успехи. Радвай им се. С морал като твоя, те ти останаха.
                          Жив и здрав, Голиате. Бит си.

Коментар

Прочее, как се нарича уред, измерващ текуща стойност и такъв, измерващ натрупано количество, Матеев? Електромерът е от вторите и само за удобство вече, в един корпус, се вграждат повече уреди, извеждащи информация върху общ дисплей. Та, ЕКТРОМЕРЪТ, НЕ ИЗМЕРВА фактор на мощността. Понеже, той е текуща стойност и се отнася до мощност, първа производна на енергията по времето, ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН (клонящ към нула отрязък, т.нар.„ момент” от време). По електромера, може да се изчисли осреднен във времето косинус и синус, като по-информативните изпълнения, може да отчитат натрупана както с индуктивен, така и с капацитивен характер, ЕНЕРГИЯ.
                            Та, дали заради загуба на форма или, щото пишеш като за тотално невежи - не мога да знам - но, ти липсва прецизността на изказа, което не е добър атестат за толкова претенциозен „експерт”. ТОВА, може да потвърди ВСЕКИ университетски и даже техникумски преподавател, затуй, намали темпото и не се доизлагай, „професоре”. И на краставичар краставици не продавай.
                            Не вървиш.
                            Първо думичката енергия предполага и фактора време (единица време), който вече е включен в това понятие. Второ - електромера измерва само напрежения и токове и тяхното дефазиране едно спрямо друго, и после всичко останало го изчислява. Колкото до косинус фи и всичко останало - измерва се, изчислява се и се натрупва/усреднява в съответните броячи и тарифи, така че престани да се правиш на умен и да търсиш под вола теле, заяждайки се за казана дума.

Иска ти се да докажеш, че съм некомпетентен, но хилядите направени проекти и огромните ми успехи в живота (технически и финансови) доказват точно обратното. Ти си всъщност този, който се мисли за гений, пък нищо не е постигнал в живота. Затова престани да се занимаваш с мене. Иска ти се да се изкараш по-умен и по-знаещ, но това е само в твоята глава и не е подкрепено с нищо, което да си го показал на практика.

Има само едно разумно обяснение защо непрекъснато се опитваш да се сравняваш с мене, а не с някой друг, и то е защото завиждаш, че съм постигнал много неща в този живот. И много ти се иска някаси да се изкараш по-по-по, въпреки че не си постигнал нищо. Ами пожелавам ти успех в сравненията, ама това няма да промени голия факт на твоя провал. Нали знаеш - когато фактите говорят, и боговете мълчат.
                            Last edited by Mateev; 08.06.2020, 09:39.

Коментар

• Прочее, как се нарича уред, измерващ текуща стойност и такъв, измерващ натрупано количество, Матеев? Електромерът е от вторите и само за удобство вече, в един корпус, се вграждат повече уреди, извеждащи информация върху общ дисплей. Та, ЕКТРОМЕРЪТ, НЕ ИЗМЕРВА фактор на мощността. Понеже, той е текуща стойност и се отнася до мощност, първа производна на енергията по времето, ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН (клонящ към нула отрязък, т.нар.„ момент” от време). По електромера, може да се изчисли осреднен във времето косинус и синус, като по-информативните изпълнения, може да отчитат натрупана както с индуктивен, така и с капацитивен характер, ЕНЕРГИЯ.
                              Та, дали заради загуба на форма или, щото пишеш като за тотално невежи - не мога да знам - но, ти липсва прецизността на изказа, което не е добър атестат за толкова претенциозен „експерт”. ТОВА, може да потвърди ВСЕКИ университетски и даже техникумски преподавател, затуй, намали темпото и не се доизлагай, „професоре”. И на краставичар краставици не продавай.
                              Не вървиш.
                              Last edited by Pyramid; 08.06.2020, 08:18.

Коментар

Този път е прав, но това не значи, че е поумнял.
                                Много пъти съм бил досега прав и още съм, ама на теб емоцията ти пречи да мислиш, че да го осъзнаеш -какво остава, да си признаеш. СЛАБ СИ, МАТЕЕВ. „Мъж”. И това ми бил „логичен и аналитичен” субект. Да, бе.

Коментар

Working...
                                X