Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Не съм чува за киловарчасове.
Тва ще да е нещо горнооряховско изобретение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
В киловолтамперчасове реактивни, „киловарчасове”. Ама това после. Трябва да дораснеш до него.
Тва ще да е нещо горнооряховско изобретение.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Кажете моля в какво се измерва реактивната енергия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Матейко джанъм, реактивната енергия НЕ се измерва в киловатчасове. Ама казваш, „инхенеро” си бил. Сигурно. Аха. Да бе.
Коментар
-
Е локомотива не àрчи ли ток или бензин там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Електромер който мери активна и реактивна енергия и когато купуваш и когато продаваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Да, и се нарича 4-квадраНтен, а не 4-квадратен.
Също така смята косинус Фи, и ако е индуктивен и под 0.9, те глобяват с по 1 стотинка на киловатчас, а ако е капацитивен, го третират като върната енергия по 8-ма тарифа и те глобяват с по 10 стотинки на киловатчас. Само по това перо ме друсат всеки месец с по над 100 лева. Причината - имам много сървъри в мазата и малко индуктивни товари, които да компенсират капацитивната им енергия..
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениеСпоред мен е реалистично. Един локомотив е 6 МW, т.е.
трябва да натоварим 100 локомотива на макс за да
получим 600 MW . Не съм специалист по електротранспорт,
но ми се вижда постижимо, един сименс 6 MW, струва 5 милиона, за талигите даже имахме собствен завод, незнам работи ли още.
Аз например имам даденост - живея в подножието на Стара планина на 8 километра от Бузлуджа с денивелация над 1000 летра. И дето се казва на майтап мога да прехвърлям насам-натам няколко хиляди кубика вода. Малко е, но ако държавата стимулира такъв тип проекти, мога да дам моите 5 стотинки принос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениеСпоред мен е реалистично. Един локомотив е 6 МW, т.е.
но ми се вижда постижимо, един сименс 6 MW, струва 5 милиона, за талигите даже имахме собствен завод, незнам работи ли още.
Коментар
-
Малко са камъните - ха-ха .....
Виж ако цял един язовир с обем десетки милиони кубически метра вода го изпомпаш от едно място на друго, вече става. Нарича се ПАВЕЦ Чайра (Белмекен, Орфей), ама трябва да си построим още поне 10 такива, а нямаме дадености.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...D0%B0%E2%80%9C
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Електромер който мери активна и реактивна енергия и когато купуваш и когато продаваш.
Също така смята косинус Фи, и ако е индуктивен и под 0.9, те глобяват с по 1 стотинка на киловатчас, а ако е капацитивен, го третират като върната енергия по 8-ма тарифа и те глобяват с по 10 стотинки на киловарчас. Само по това перо ме друсат всеки месец с по над 100 лева. Причината - имам много сървъри в мазата и малко индуктивни товари, които да компенсират капацитивната им енергия..Last edited by Mateev; 07.06.2020, 20:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнениеПирамид, би ли ми обяснил какво е "4-квадратен електромер"? Сечение на проводник ли е това или специфична терминология?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНямаме ли? Икато как си ги представяш ТИ тези дадености? Някой не ти дал пари?
- 1 like
Коментар
-
Малко са камъните - ха-ха .....
Виж ако цял един язовир с обем десетки милиони кубически метра вода го изпомпаш от едно място на друго, вече става. Нарича се ПАВЕЦ Чайра (Белмекен, Орфей), ама трябва да си построим още поне 10 такива, а нямаме дадености.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...D0%B0%E2%80%9C
Коментар
Коментар