IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    satz, ти да не си от бъдещето и ти. ...
    Не внимаваш трейдърко.
    Има твърдение за липсваща гео енергия.
    Задачката ще докаже или опровергае това твърдение.

Боте, китайците вече изграждат подобно нещо, дали ще е успешно надявам се да видим.

Коментар

• Това е все енергия от Земята - геотермална, атомна, вятърна, приливи, язовири, газ, петрол, дръва, въглища.
      Номера е от Слънцето да вземаме - да правим солари извън облаците на земята на 20-100км - нямам идея къде точно ще е изгодно
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• satz, ти да не си от бъдещето и ти. Нямат такава технология да могат да преобразуват 3 градуса топлина в друг вид енергия, това е много малка температурна разлика.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Чудесно ама нямаме толкова геотермална енергия.
          Ъхъ, пресметнете моля,
          какво е количеството енергия,което ще получите, ако оползотворите само 3 градуса от добруджанския валанж.

подсказка: АЕЦ Казладуя за 44 годин бачкане, ще успее ли да го загрее с 1 градус....

ся ще е готино, да ме питаш "профи": целзиеви или келвинови
          Last edited by satz; 26.08.2021, 13:16.

Коментар

• power grid, не знам защо трябва да спорим въобще. В енергетиката също могат да се случат непредвидими неща и не само крупни аварии и бедствия. Може да се случи голям бум на потребление на електричество, според теб като се случи как е най добре да бъде добиван този ток. Защото по принцип съм съгласен че чист добив на енергия няма и винаги ще има някакви екологични изменения. А и нека да се ограничим с добре известните начини за производство на електричество, това предполага че отговор от сорта - ще се измисли нещо ново отпада. И иначе хубаво че им го казваш на политиците.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid
              Трейдърко сладур неграмотен.В енергетиката нищо не се случва за ден месец или година.Работи се с прогнози за 10-20г напред.Така че не бъди толкова сигурен какво знам и какво не знам...От мен да знаеш че все още има хора които се осмеляват да противоречат на политиците и да им казват неща които не искат да чуят..Както съм казвал много пъти проблема политически...Иначе в България каквито енергийните експерти в Парламента и медиите такива и политиците.Говорят си глух със сляп.Неграмотници.Ако се продължава така много скоро ни очаква енергиен колапс...
              Сам каза, "с прогнози". А те, имат навика и да не се сбъдват. Затова, Трейдърко е прав, по същество. Да ЗНАЕШ, е едно и се отнася до достоверно осъществили се факти а, прогнозите, може и да не минат. Само за на пример, в СССР, са имали мноого точна прогноза, колко енергия щяла да им даде Чернобилската АЕЦ до след 2000-та. Да, ама идва 1986-та. Японците са знаели точно, се колко щяла да даде Фукушима-1...идва 2011-та. В Италия, знаели колко вода ще получат през 1963-та от язовира в Лонгероне. И да, получават я. ВСИЧКАТА, НАВЕДНЪЖ. Щото, се свлякъл един склон...
              И т.н. Още, Заций познал за отрицателните цени. ... Пък масово, са твъъърде положителни. И т.н.
              Затуй, смири я твойта фукария, че пак взе да преиграваш. Сам, веднъж, почна да мрънкаш за смирение.
              Е,. Дай пример, де!
              Last edited by Pyramid; 26.08.2021, 13:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

И какво, според теб, "получавам"? Мнооого ми е интересно, какво "виждаш".
                Аз няма да ти кажа. Питай някой друг, всички виждат едно и също.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Напротив, сигурен съм, и се наслаждавам на битието ти.
                  Всичко което заслужаваш, го получаваш.
                  И какво, според теб, "получавам"? Мнооого ми е интересно, какво "виждаш".

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid

Не си сигурен. И си нервен. Постоянно, бълнуваш за някаква "кал".
                    Напротив, сигурен съм, и се наслаждавам на битието ти.
                    Всичко което заслужаваш, го получаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Я си купи един апартамент в 16 етажен блок и ще те питам как си решаваш проблемите
                      Той ли? Ще си ги реши, споко. За сметка на арбайтерклассе.

Коментар

Имхотеп, нищо не ми е ясно пък и не ми изглежда от нас двамата нещо да зависи.
                        Зависи. Да го правим сам да си говори. А ядрения ток, вече сме наясно: На път е да остане единствен стабилен и предвидим, заедно с ВЕЦ. Забогатеят ли българите, няма проблем с цената.

Коментар

• Имхотеп, нищо не ми е ясно пък и не ми изглежда от нас двамата нещо да зависи.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            От ВЕИ със системи за съхранение на енергията ...
                            От хиляди локални ВЕИ централи за собствена употреба ...

Бъдещето е на сгради със собствена локална електрогенерация така, щото тези сгради да са независими от енергийната система. Аз това съм го постигнал вече - ако си поискам, ще съм независим от енергийната и водопреносната система. Все още си имам вземане-даване с Енерго Про, но то е защото ми изкупуват тока на изгодна цена. Когато това приключи, ще им бия шута и сам ще си произвеждам всичката ми необходима електроенергия. За водата - също. За екстрите на цивилизацията като например улично осветление - този проблем също съм си го решил и съм независим и в това отношение. ВЕИ топлинна енергия - това също съм го решил и съм на 100% автономен.

От всички екстри на цивилизацията се нуждая само и единствено от пътища, защото все още си нямам летящо МПС, но предполагам в следващите години ще реша и този проблем....
                            Я си купи един апартамент в 16 етажен блок и ще те питам как си решаваш проблемите

Коментар

Имхотеп, какъв ЕЕС, избора е между ЕАР и АКИ..а АК резултата вече е ясен за който иска да го види.
                              На вас двамата всичко ви е ясно.

Коментар

• Имхотеп, какъв ЕЕС, избора е между ЕАР и АКИ..а АК резултата вече е ясен за който иска да го види.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X