IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
    Последна задача: дали ще го идентифицираш цитата от коя година е?
    " B ĸpaя нa минaлaтa ceдмицa coбcтвeницитe нa зaвoди и дpyгитe гoлeми пoтpeбитeли пoлyчиxa пo 50 eвpo зa вceĸи мeгaвaтчac изпoлзвaнo eлeĸтpичecтвo. Инфopмaциятa e нa NY Тіmеѕ"
    Аз потърсих:

Вход Режими на търсене

Всичкo
    Карти
    Видеоклипове
    Изображения
    Новини
    Още
    Инструменти1 резултат (0,45 секунди) Резултати от търсенето

Резултати от мрежата

Скъп ли е наистина ядрения ток - Форум Инвестор.БГ

https://forum.investor.bg › алтернативни-инвестиции преди 20 часа — Отварям тази тема защото се оказва, макар и да има поне 10 нетрудни начина човек да.
    15 публикации · Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение. ..

Един резултат брато- няма други. Дай нещо друго

Коментар

• Зазчо, гледам по надулу си споменал че в германия имало всеки ден отрицателни цени. Ето ти един сайт в който можеш да сравниш реалните цени с твоите въобръжаеми

https://www.verivox.de/stromvergleic...3D&partnerid=1

Ако искаш може и чек24 също да ползуваш- ще ти даде същите резултати.

Но все пак аз съм любознателен човек и ще те помоля за малко повече информация за тези отрицателни цени. Това което пишеш много наподобява фантазия- затова сайт/линк/ в който мога да видя че например еон/ или ватенфал/ през 2020 са имали 100 дни в които е имало по няколко часа на ден енергия за която те са ти плащали и как това нещо е отразено във фактурата

Коментар

• Първоначално изпратено от national power

Aло енергийният идиот искаш ли да ти дам сечението на проводниците за да се разбере колко енергия може да се внася...или изнася.Ще се озъбиш направо.То бива некадърие ама твоето минава всякаква граница.Аз предполагам че си или сегашния министър или някой от предишните.Щото такъв енергиен идиот може само министър да работи...Ти си толко тъп че не ставаш даже тротоарни плочки да носиш за ремонт на тротоара пред някоя подстанция
        ...Обаче, ти вдига кръвното, нали? Дай го, пусто сечение, и дай разчетната плътност на тока. Тъкмо, ще се позабавляваме.

Коментар

"Достатъчна свързаност" явно за Вас се явява неразбираем израз....

пп
          в учебниците де цитирате, не пише мощност да се мери в киловолти, повторете ги по-внимателно. Защото пиша за липса на достатъчна/нужна мощност... Над 30% от генерираната в България енергия се изнася, а вносът е мижав (нямаш свободна мощност за внос, ама Вие това го знаете )

Принцес ли работиш, или Принцеса?
          Ако НЕ знаеш, в киловолти е работното напрежение на електропровода. И Петърът не те е лъгал, ами пак лапаш мухите. И "Достатъчна" е свързаността, когато, при нужда при теб и излишък у съседите, енергията може да премине, т.к.е в границите на номиналната мощността на ел.провода. Ако имаш потребление с 1 [GW] над производството си, тези мощи, у съседа ги има и работят но, ЕП е до 700 [MW], пак не можеш ги прехвърли, т.к ще ри дръннат защитите. Такава свързаност, е НЕдостатъчна. Ако ли пък, имаш и ЕП за 2[GW], а комшията ги няма свободни, накъдето водите вие с тези виртуални заблуди, все едно, имаш или нямаш свързаност, ток няма.
          Last edited by Pyramid; 20.08.2021, 13:03.

Коментар

• Направо, въпроса ми е това фютчърси ли са, стока която не е налична но ще бъде в определен момент. Някак не си представям как на такива борси може да се търгува нещо различно от фютчърси.
            D.Y.F-091066

Коментар

• satz, ами то има и елементарна логика, имаш свързаност по която да изнасяш 30%, значи по нея може и да внасяш 30% което не е малко. Значи свързаност има. И май Петър беше писал, проблема бил че когато ти трябва внос няма от къде защото в такъв момент добива на електричество при всички е нисък. Щом е така, елементарно е че свързаността няма да реши проблема, производството на ток в такива моменти го решава, в случая собственно производство трябва да имаш. Представи си че ти си енергийната система и теб лично те касае както да е част от тялото ти, какво ще направиш - ще се забуташ в решения които не са решения или ще търсиш начин реално да си решиш проблема.
              - И друго , тези борси за ток не са това което си представяш, те очевидно са място на което се разменя ток. Не съм запознат как работят точно, но ти може би знаеш и можеш да напишеш нещо полезно. Например този ток който се продава дали е бъдещо производство, защото тока е стока която се продава в момента в който се произведе. Гледам графиките които си пуснал, наличието на ток от ВЕИ се явява като индикатор за спад на цената и това ме навява на мисълта че става въпрос за размяна на ток произведен от ВЕИ за ток който не е произведен но има качеството да е постоянен.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                Всеки може да види от сайта на ЕСО кой е измамник и лъжец.Всеки който може да брои до четири знае какво имаме.Тия електропроводи са на 400 киловолта..Единия беше на 750 но в момента работи на 400 киловолта.Така че свързаност има.
                ESO.BG - Електроенергиен Системен Оператор
                "Достатъчна свързаност" явно за Вас се явява неразбираем израз....

пп
                в учебниците де цитирате, не пише мощност да се мери в киловолти, повторете ги по-внимателно. Защото пиша за липса на достатъчна/нужна мощност... Над 30% от генерираната в България енергия се изнася, а вносът е мижав (нямаш свободна мощност за внос, ама Вие това го знаете )

Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                .. Не ма интересува грам откъде и как ще го вземеш..
                Принцес ли работиш, или Принцеса?
                Last edited by satz; 20.08.2021, 10:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

В Германия е НАЙ-СКЪП тока за хората (не фирмите). ЩО?
                  ...
                  Да предположа? Дали не е затуй, че имат, епизодично, отрицателни цени за бизнеса, а все някой, трябва да му компенсира това, за да поддържат изкуствено (изненада!) завишена конкурентоспособност? Не, че им е ниска и така, ама "за всеки случай"? Все повече си мисля че, и немската се субсидира яко с химикалката, чрез много ишлемета: Продуктът от тях, понеже фирмата немска - за немската икономика (т.е., без разход на скъпа енергия и немски заплати), а разходите за ток и заплати - по немски стандарти, кръц!-орязани, а за икономиката "ишлемист"- разход без приход, само данъци в местните бюджети. Само предположение е но, колко неща съм предполагал и съм познал само, може да настръхнеш.
                  Ето как и тук би могло да е, с поне 70% вероятност. В космически мащаб, твърде много

Коментар

• Всеки може да види от сайта на ЕСО кой е измамник и лъжец.Всеки който може да брои до четири знае какво имаме.Тия електропроводи са на 400 киловолта..Единия беше на 750 но в момента работи на 400 киловолта.Така че свързаност има.
                    ESO.BG - Електроенергиен Системен Оператор
                    Last edited by X_Y; 19.08.2021, 21:52.

Коментар

Драги ботчо, бихте ли казали къде виждате внос на картинката, че да искате ниски цени?
                      съответно, как да наречем специалиста де величаете, че сме били имали нужната свързаност и моем си внасяме "само си плати таксите"? Лъжльо им казваме на такива у наше село.
                      Радвай се на комунешката завера и плащай

пп
                      Преди 4 години в Германия за първи път минаха границата от сто случая годишно на отрицателни цени. Вече им се случва почти всеки божи ден. Който ръси мозък на тема цени на тоци и това не го знае, е просто невежа. Толкоз.
                      В Германия е НАЙ-СКЪП тока за хората (не фирмите). ЩО?
                      Къде съм споменал някъде думичката ВНОС?
                      Ти твърдиш че има отрицателни цени, че и минус 400€. Аз искам да ми продадеш на -100€. Не ма интересува грам откъде и как ще го вземеш.
                      Ще се преместя където кажеш да не те затруднявам и да ми продадеш 1тераватчаса за -100€ за мегаватчас
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Похвално, имате напредък.
                        Няма и три страници назад ги търсехте....Разчитаме на вас да образовате другарчетата си супери и ботове
                        Тренда (на нормалните пазари) е надолу, но още не всяко око го вижда.
                        А, дали се чете ВНИМАТЕЛНО, каквото съм написал? Напр. Думичката "МОМЕНТНИ"?

Коментар

• Търговията си е търговия, аз те питам доколко е рационално да се губят такива сериозни количества енергия. Сега не ме убеждавай че това е електричество добито без грам въглероден отпечатък, ами това е обратното на това което се цели. Нещата по отношение на енергията ще се оправят когато се произвежда с по ефективни машини, тогава емисиите ще паднат. За да се направи такова нещо като въглероден диоксид неутрална енергетика, трябва да се изразходват огромни количества енергия.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            satz, добре а как ще стане тока при нас да поевтенее като го внасяме от над 2000км. Загубите по далекопровода ще бъдат 30-40 процента.
                            Въпроса ти показва липса на знания по търговия, дори за стандартни борсови стоки,един невежа ти го казва

Коментар

• satz, добре а как ще стане тока при нас да поевтенее като го внасяме от над 2000км. Загубите по далекопровода ще бъдат 30-40 процента.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                ..
                                Отрицателни моментни цени СА възможни. ...
                                Похвално, имате напредък.
                                Няма и три страници назад ги търсехте....Разчитаме на вас да образовате другарчетата си супери и ботове
                                Тренда (на нормалните пазари) е надолу, но още не всяко око го вижда.

Коментар

Working...
                                X