Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТака обаче всичко се поврежда и не може да се разчита. Не съм казал, че виждам а че знам какво ще стане.
Единственото което можеш да си мислиш е на базата на битието ти. Като казвам битието, имам в предвид че всеки има различно битие. Например един се интересува от наука, друг от бизнес, трети от ядене и пиене, четвърти от дринк, гембъл енд хъмп, друг как да оцелее... Та всичко е много различно в зависимост от това от което е важно за теб.
По повод ВЕИ, един съфорумец спомена преди доста време засоларките "ами направете по три". И по пет да направите, по-евтино ще излезе от АЕЦ. То ясно че в момента няма надеждно решение, но в цял свят се търси.
Ся, тия с вятъра почти не спират. Е, спират, но толкова колкото спира АЕЦ. Някои ги спират защото в момента няма нужда.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, милиардерството няма връзка с това да знаеш как изглежда голямата картина на бъдещето. Ако беше така, какъв е смисъла да се проиграва всичко, когато резултата е ясен. Не може да го знаеш в детайли, та чак да почнеш да ги осребряваш. То по добре си иди в бъдещето, където ти е мястото. Там пък милиардери няма, значи това не може да те направи милиардер пак. Така че в настоящето гледам за България да се случи това което е добро, което реално сега може да стане. То пък със сигурност няма да навреди на другите, защото това е една сравнително малка като население страна, само ще им помогне. Да има мир колко струва в пари и богатство, изгледа ми по скъпо. Та затова казвам, че не е добре да се разбалансира Света. Това икономическо развитие в Азия е много силно, факт е и джуджетата ако го осъзнаят ще сложат на другата страна на везната нещо което е също толкова голямо. Да има баланс, да не изглежда грозно не че трябва да се спира развитието в Азия или където и да било.
Очевидно е че с настоящето нещо ви куца, та въпросът с виждането в бъдещето получава неочаквана посока.
В случая обаче понеже темата е за друго, имам впечатление че изобщо не виждаш бъдещето, ами си останал в познанията си някъде преди десетина години, защото това което говориш е било така преди десетина години. Визирам спирането на ВЕЦ когато си искат.
Иначе ми е интересно да ви чета, не знам да има по-добро забавление в този форум.
Last edited by X_Y; 04.09.2021, 10:14.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Имхотеп, милиардерството няма връзка с това да знаеш как изглежда голямата картина на бъдещето. Ако беше така, какъв е смисъла да се проиграва всичко, когато резултата е ясен. Не може да го знаеш в детайли, та чак да почнеш да ги осребряваш. То по добре си иди в бъдещето, където ти е мястото. Там пък милиардери няма, значи това не може да те направи милиардер пак. Така че в настоящето гледам за България да се случи това което е добро, което реално сега може да стане. То пък със сигурност няма да навреди на другите, защото това е една сравнително малка като население страна, само ще им помогне. Да има мир колко струва в пари и богатство, изгледа ми по скъпо. Та затова казвам, че не е добре да се разбалансира Света. Това икономическо развитие в Азия е много силно, факт е и джуджетата ако го осъзнаят ще сложат на другата страна на везната нещо което е също толкова голямо. Да има баланс, да не изглежда грозно не че трябва да се спира развитието в Азия или където и да било.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, напротив знам бъдещето.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВсичко спира и атомните централи също се налага да се спират, а и тези на въглища се спират за ремонт или поради повреда. А ВЕИ, те просто си спират и тръгват когато искат, все пак по евтино ще излезе да се поставят батерии тук..там и особенно по къщите, отколкото да се правят нещастни опити да се принудят ВЕИ да генерират постоянно. Защо 500 киловатчаса капацитет ? Защото 5 киловатчаса батерия се разрежда за часове, 500 може да изкара месец и два дори.
Индустрията освен с генериран ток в момента на потреблението не може да се захрани, за нея би трябвал ток за който ще трябват планини от батерии и това нещо би оскъпило продуктите и много пъти, а индустриалните мощности продават продуктите си на пазара и се конкурират. Кога ще стане това - никога.
Не е вярно че Азия е изостанала индустриално, напротив точно обратното е и то се вижда по производството им на ток, на цимент, на стомана, цветни метали и водят в пъти пред другите икономики на тройка - Европа, Америка или Русия, в пъти повече произвеждат от която и да било от тях. Тези трите са станали като джуджета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power, добре ще му казваме акумулиране на електричество а не съхранение на енергия. Става ли така ?
- 1 like
Коментар
-
Всичко спира и атомните централи също се налага да се спират, а и тези на въглища се спират за ремонт или поради повреда. А ВЕИ, те просто си спират и тръгват когато искат, все пак по евтино ще излезе да се поставят батерии тук..там и особенно по къщите, отколкото да се правят нещастни опити да се принудят ВЕИ да генерират постоянно. Защо 500 киловатчаса капацитет ? Защото 5 киловатчаса батерия се разрежда за часове, 500 може да изкара месец и два дори.
Индустрията освен с генериран ток в момента на потреблението не може да се захрани, за нея би трябвал ток за който ще трябват планини от батерии и това нещо би оскъпило продуктите и много пъти, а индустриалните мощности продават продуктите си на пазара и се конкурират. Кога ще стане това - никога.
Не е вярно че Азия е изостанала индустриално, напротив точно обратното е и то се вижда по производството им на ток, на цимент, на стомана, цветни метали и водят в пъти пред другите икономики на тройка - Европа, Америка или Русия, в пъти повече произвеждат от която и да било от тях. Тези трите са станали като джуджета.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеНаучете го най после този закон и го осмислете....И спрете да съхранявате енергия в чували торби и нам кво си...Няколко виШиста тука май не са го докарали до осми клас а имат големи претенции.
АМА СКЪПО.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
А защо според вас замръзнаха?
- Е, нА ви "отрицателни" цени.
Коментар
Коментар