И така, ядреният ток ще поскъпва. Охъ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Аз мога да подпиша дългосрочен договор с него на цените дето бленува .
Зимата ша вземам 140 хил. кВтч , лятото 50 до 60 хил. кВтч - всеки месец дългосрочен договор......
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
A be аз не знам кой на какво се радва, ама знам че ти имаш да ми доставяш на мен и на марков по отрицателни цени няколко мегавата. И също на "сите българе заедно" ток по 12-15лв. Така като гледам няма да стане в този живот
Зимата ша вземам 140 хил. кВтч , лятото 50 до 60 хил. кВтч - всеки месец дългосрочен договор......Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Эххх ватине, още не можеш поръчката да си напишеш
Хайде добре, от мен да мине, не ми доставяй за момента нищо - с и без поръчка- не доставяй. Но докарай на народа ток по 12-15лв- пак бяха твои приказки. Сега и от народа ли ще искаш поръчка?? Достави го, излез и кажи - доставих ви еко ток- от вятърни солари по 12лв. Купувай народе и ме споменавайте с добро. Ти и това не правиш. Само пишеш глупости- прав ще излезе бате пешо да те псува
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
A be аз не знам кой на какво се радва, ама знам че ти имаш да ми доставяш на мен и на марков по отрицателни цени няколко мегавата. И също на "сите българе заедно" ток по 12-15лв. Така като гледам няма да стане в този живот
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Па глупендери са тия дето от атом 20лв./мвтч ток в 21-ви век чакат. Има да, обикновени корумпета са.
Едно мнение нямат съдържащо лв./мвтч - толко могат.
Смешното е, че тоя де си цитирал, се оплаква от висока цена на тока
И много се радва, ако на борсата цената се вдигне над 55лв./мвтч.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power
Отде ви намират чак таквия глупендери ум не ми го побира
Едно мнение нямат съдържащо лв./мвтч - толко могат.
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Сега ще вдигнат нивото на заплатите и бонусите, и догодина централата ще излезе на загуба. Така стоят нещата с държавните предприятия.
...
И много се радва, ако на борсата цената се вдигне над 55лв./мвтч.Last edited by satz; 22.06.2020, 17:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Сега ще вдигнат нивото на заплатите и бонусите, и догодина централата ще излезе на загуба. Така стоят нещата с държавните предприятия.
АЕЦ Белене в същото време няма никакъв шанс в следващите 30 години да излезе на печалба. В нейната разходна част ще стои връщането на огромен дълг към инвеститорите, който никога няма да се изплати. Така стоят нещата в връщането на инвестициите в държавните предприятия.
АЕЦ Белене няма да е преобладаващо държавно предприятие, държавата ще получи миноритарен процент до размера на досегашните си разходи.
Външни инвеститори ще поемат цялата оставаща част от инвестицията , съответно риска от невръщането и. Гарантиран пазар и субсидия няма да има.
И какъв точно е проблема тогава ? Повече конкуренция би трябвало да означава по-ниски цени и по стабилно предлагане и съответно по добре за крайния потребител !
Има само две причини да се подскача анти:
- чисто икономическа на производителите на ел.енергия от други източници.
- сороспииска , това от тези дето само като чуят Русия и почват да плюват по монитора.Last edited by markov; 22.06.2020, 16:22.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЗаза ни обснява как АЕЦ фалирга ,а в действителността ситуацията е друга :
АЕЦ "Козлодуй" с рекордна печалба за 2019 година !
Бългapcĸaтa ядpeнa цeнтpaлa - AEЦ "Koзлoдyй", e гeнepиpaлa peĸopднa пeчaлбa пpeз минaлaтa 2019 гoдинa, възлизaщa нa близo 325 милиoнa лeвa.
Kaтo блaгoпpиятни фaĸтopи зa peĸopднaтa пeчaлбa oт цeнтpaлaтa пocoчвaт знaчитeлнo пo-блaгoпpиятнoтo paзвитиe нa пaзapa нa eлeĸтpoeнepгия, ĸoeтo e дoвeдeлo дo пoвишaвaнe нa cpeднитe пaзapни цeни. Финaнcoвитe peзyлтaти нa eдинcтвeнaтa ни ядpeнa цeнтpaлa ca били пoлoжитeлнo пoвлияни и oт ycтoйчивaтa paбoтa нa блoĸoвe 5 и 6 нa 104%, ĸaĸтo и cъĸpaщaвaнeтo нa плaнoвия пpecтoй зa шecти блoĸ. Cъщecтвeнa poля e oĸaзaлo и peĸopднoтo ĸoличecтвo пpoизвeдeнa eлeĸтpoeнepгия, cчитaнo oт пycĸa нa блoĸ 5 дo мoмeнтa.
Cпopeд финaнcoвия oтчeт нa цeнтpaлaтa ocнoвнaтa чacт oт пpиxoдитe идвaт oт ĸoличecтвoтo пpoдaдeнa eлeĸтpoeнepгия - 1,312 милиapдa лeвa, ĸaтo ce oтчитa pъcт oт 213 милиoнa лeвa нa гoдишнa бaзa.
Дpyжecтвoтo oтчитa paзxoди зa oпepaтивнa дeйнocт пpeз 2019 гoдинa в paзмep нa 969 милиoнa лeвa, или c 3% нaд нивoтo нa oтчeтeнитe зa paзxoди зa 2018 гoдинa.
B paмĸитe нa минaлaтa гoдинa 5 и 6 блoĸ нa ядpeнaтa ни цeнтpaлa ca пpoизвeли peĸopднo ĸoличecтвo eлeĸтpoeнepгия, cчитaнo oт пycĸa нa 5 блoĸ дoceгa. Πpoизвeдeнaтa eлeĸтpoeнepгия възлизa нa 16 555 288 MWh, или c 2,7% (430 007 MWh) пoвeчe в cpaвнeниe c 2018 гoдинa. Cпopeд oтчeтa пo-гoлeмият paзмep нa пpoизвoдcтвo cпpямo пpeдxoднaтa 2018 гoдинa ce дължи нa ycтoйчивaтa paбoтaтa нa cъщитe блoĸoвe нa 104%.
Cтaвa яcнo oщe, чe пpeз минaлaтa гoдинa вcичĸи peмoнтни дeйнocти в цeнтpaлaтa ca били зaвъpшeни в cpoĸ, ĸaтo зa тяx ca инвecтиpaни 80 милиoнa лeвa oт coбcтвeни cpeдcтвa.
АЕЦ Белене в същото време няма никакъв шанс в следващите 30 години да излезе на печалба. В нейната разходна част ще стои връщането на огромен дълг към инвеститорите, който никога няма да се изплати. Така стоят нещата в връщането на инвестициите в държавните предприятия.
Дълги години едни правителства ще се оправдават с глупостите, направени от други правителства. В края на краищата така и няма да стане ясно кой е виновен. Така стоят нещата с политиката на разходите в държавния сектор.
Едно е ясно още от сега - Българският данъкоплатец ще заплати всички грешки на управляващите. Така стоят нещата с даниците и с политиката на безотговорно харчене на народни пари.Last edited by Mateev; 22.06.2020, 14:37.
Коментар
-
Заза ни обснява как АЕЦ фалирга ,а в действителността ситуацията е друга :
АЕЦ "Козлодуй" с рекордна печалба за 2019 година !
Бългapcĸaтa ядpeнa цeнтpaлa - AEЦ "Koзлoдyй", e гeнepиpaлa peĸopднa пeчaлбa пpeз минaлaтa 2019 гoдинa, възлизaщa нa близo 325 милиoнa лeвa.
Kaтo блaгoпpиятни фaĸтopи зa peĸopднaтa пeчaлбa oт цeнтpaлaтa пocoчвaт знaчитeлнo пo-блaгoпpиятнoтo paзвитиe нa пaзapa нa eлeĸтpoeнepгия, ĸoeтo e дoвeдeлo дo пoвишaвaнe нa cpeднитe пaзapни цeни. Финaнcoвитe peзyлтaти нa eдинcтвeнaтa ни ядpeнa цeнтpaлa ca били пoлoжитeлнo пoвлияни и oт ycтoйчивaтa paбoтa нa блoĸoвe 5 и 6 нa 104%, ĸaĸтo и cъĸpaщaвaнeтo нa плaнoвия пpecтoй зa шecти блoĸ. Cъщecтвeнa poля e oĸaзaлo и peĸopднoтo ĸoличecтвo пpoизвeдeнa eлeĸтpoeнepгия, cчитaнo oт пycĸa нa блoĸ 5 дo мoмeнтa.
Cпopeд финaнcoвия oтчeт нa цeнтpaлaтa ocнoвнaтa чacт oт пpиxoдитe идвaт oт ĸoличecтвoтo пpoдaдeнa eлeĸтpoeнepгия - 1,312 милиapдa лeвa, ĸaтo ce oтчитa pъcт oт 213 милиoнa лeвa нa гoдишнa бaзa.
Дpyжecтвoтo oтчитa paзxoди зa oпepaтивнa дeйнocт пpeз 2019 гoдинa в paзмep нa 969 милиoнa лeвa, или c 3% нaд нивoтo нa oтчeтeнитe зa paзxoди зa 2018 гoдинa.
B paмĸитe нa минaлaтa гoдинa 5 и 6 блoĸ нa ядpeнaтa ни цeнтpaлa ca пpoизвeли peĸopднo ĸoличecтвo eлeĸтpoeнepгия, cчитaнo oт пycĸa нa 5 блoĸ дoceгa. Πpoизвeдeнaтa eлeĸтpoeнepгия възлизa нa 16 555 288 MWh, или c 2,7% (430 007 MWh) пoвeчe в cpaвнeниe c 2018 гoдинa. Cпopeд oтчeтa пo-гoлeмият paзмep нa пpoизвoдcтвo cпpямo пpeдxoднaтa 2018 гoдинa ce дължи нa ycтoйчивaтa paбoтaтa нa cъщитe блoĸoвe нa 104%.
Cтaвa яcнo oщe, чe пpeз минaлaтa гoдинa вcичĸи peмoнтни дeйнocти в цeнтpaлaтa ca били зaвъpшeни в cpoĸ, ĸaтo зa тяx ca инвecтиpaни 80 милиoнa лeвa oт coбcтвeни cpeдcтвa.
Last edited by markov; 22.06.2020, 14:26.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПоследните два дни, среднодневната цена на токОт - 20% под себестойността Козлодуйска.
Когато половината атом не работеше - цяла седмица имаше с такива нива, като имаше ден с по-ниски нива от себестойност заплати в Казладуяпри обичайно натоварване на мрежата.
Умни ли са тия дето още се чудят скъп ли е атомния ток?И/Или са платени антибългари.
На 16,06,2020 цената беше 79,22 лева щото цял ден валя. Ама украинските автомобилостроители това не го забелязват тенденциозно.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Годината 2 дена ли има?
Все началото на лятото ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Аз предлагам да затворим Козлодуй на твоя отговорност и да се наслаждаваме на евтиния ток.Навит ли си
Вече имаше цени 1ст./мвтч кажи кога с атом можеш да предложиш тая цена и да си рентабилен.
Аре понеже е атом - вдигаме 2000 пъти - 20лв/мвтч Виж ко е простотова е цената от соца
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПоследните два дни, среднодневната цена на токОт - 20% под себестойността Козлодуйска.
Когато половината атом не работеше - цяла седмица имаше с такива нива, като имаше ден с по-ниски нива от себестойност заплати в Казладуяпри обичайно натоварване на мрежата.
Умни ли са тия дето още се чудят скъп ли е атомния ток?И/Или са платени антибългари.
Last edited by X_Y; 22.06.2020, 10:31.
Коментар
Коментар