IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Saveway / SCI - мнение? (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
    Мога да ти разясня за SCI, която за добро или лошо не е моята компания. Бях на тяхна презентация и разговарях с човека, който ме заведе, съответно той се логна в акаунта си и ми показа статистиката му. На мен ми подариха карта от 50 лв., така разбрах за SCI. Не смятам да ставам БП, защото не ми е по сърце да продавам въздух срещу пари, което не означава, че го смятам за измама. Пак казвам, схемата е брилянтна - вместо да продават продукт (сапун, застраховки, ...), те продават отстъпката като продукт. Нямат разходи за склад, производство, срок на годност на продукта и т.н.

В нормалната пирамида се обещават високи лихви, които се плащат от вноските на нови членове. Затова тя е нестабилна във времето - като свършат новите членове, няма откъде да дойдат плащанията за старите. За разлика от тази схема, при SCI се разпределят отстъпки от търговци. Ако един търговец е дал 5% отстъпка към клиента, той е дал примерно 8% отстъпка от SCI. Тези 3% разлика се разпределят съответно към всички участници и генерират сигурния приход.

Докато има търговци, ще има и приходи по веригата, но ще са минимални, а не очакваните големи суми. Няма как да прекратят продажбата на пакети от 3000 лв., защото тогава човек ще трябва да работи дълго и упорито за да докара примерно пасивен доход от 200 лв. месечно - а в БГ всеки иска бързо забогатяване. За да има бързо забогатяване и да НЕ Е пирамида, парите трябва да дойдат от някъде - идват от таксите на БП-тата, но ЕДНОКРАТНО, а не като месечна лихва.

Хубаво е, че си разбрал за 5-те процента и 8-те на търговеца. Само да те попитам какво става като се изчерпат тези 3 процента разлика? Точно там е големият проблем. Да кажем,че си заредя колата в POWER ОIL за 200 лева. Те са дали 2 процента на хората и максимум още 2 процента на SCI - което пак е много за услуга като бензин.
    2 процента се изчерпват много бързо това са ти 3x0,5=1,5 (само трите човека директно над теб). Като има още 50 над теб което е доста срещано явление 50*0,25= 12 процента...

Да кажем ,че тези 14 процента ги делим на 2 заради ляв/десен крак. Пак става 7 процента допълнителна отстъпка от 2 процента базова?

Как ще излезе сметката? Нали се сещаш , че вече има структори с по 1000 човека под теб . Кой според теб плаща разликата? Естествено, че SCI покрива. Да не мислиш, че малка бензиностанция може да работи с 10/15 процента отстъпка от цената.

Като спре идването на BP-ата. Ще секнат някой от най-важните неща - Големите семинари и плащането на лизингите. Тези разходи май ги забравяш. Отделно ще стане трудно компанията да покрива разликата в остъпките

Коментар

Докато има търговци, ще има и приходи по веригата, но ще са минимални, а не очакваните големи суми. Няма как да прекратят продажбата на пакети от 3000 лв., защото тогава човек ще трябва да работи дълго и упорито за да докара примерно пасивен доход от 200 лв. месечно - а в БГ всеки иска бързо забогатяване. За да има бързо забогатяване и да НЕ Е пирамида, парите трябва да дойдат от някъде - идват от таксите на БП-тата, но ЕДНОКРАТНО, а не като месечна лихва.
      Ако балансират бонусите ще има стотинки да, но и търговците бягат след първата година, това предвидено ли е?
      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
        Не се правя на интересен, интересните сте вие Отностно МРЗ не съм споменал цифри, но съм твърдо убеден, че трябва да я има по подобие на някои много добре развити държави, било то почасова, дневна, седмична или месечна форма на заплащане, защото има лоши хора, има ги повярвай. / при вас всичко е розово/
        Да ми разясниш, какво общо имат лихвите с печалбата на вашата компания ? Как така можеш да пресметнеш месечното потребление на 600 човека, които ползват картите ви? Защо не прекратите продажбата на "бизнес пакетите" щом вече имате 30 000 потребителя, ако е така сега трябва само да продавате или подарявате карти за отстъпка и да печелите от този прословут %?
        Мога да ти разясня за SCI, която за добро или лошо не е моята компания. Бях на тяхна презентация и разговарях с човека, който ме заведе, съответно той се логна в акаунта си и ми показа статистиката му. На мен ми подариха карта от 50 лв., така разбрах за SCI. Не смятам да ставам БП, защото не ми е по сърце да продавам въздух срещу пари, което не означава, че го смятам за измама. Пак казвам, схемата е брилянтна - вместо да продават продукт (сапун, застраховки, ...), те продават отстъпката като продукт. Нямат разходи за склад, производство, срок на годност на продукта и т.н.

В нормалната пирамида се обещават високи лихви, които се плащат от вноските на нови членове. Затова тя е нестабилна във времето - като свършат новите членове, няма откъде да дойдат плащанията за старите. За разлика от тази схема, при SCI се разпределят отстъпки от търговци. Ако един търговец е дал 5% отстъпка към клиента, той е дал примерно 8% отстъпка от SCI. Тези 3% разлика се разпределят съответно към всички участници и генерират сигурния приход.

Коментар

SCI никога няма да рухне, защото не плаща лихви. Просто в един момент печалбите ще станат по-умерени, защото няма да се печели от вкарване на БП, а от потреблението, колкото и малко да е то. Мисля, че при около 600 човека под него, един БП прави към 120 лв. месечно от потреблението.

Така че, сметни си математиката още веднъж.

@briko - ........................ дали ................ ако и аз ....................... пиша като с многоточие............... ще съм по-интересен.................? Да вземат да я направят 1000 лв., тогава всичко ще се оправи и ще забогатеем. Друг е въпросът, какво ще можеш да си купиш с тези 1000 лв.
          Не се правя на интересен, интересните сте вие Отностно МРЗ не съм споменал цифри, но съм твърдо убеден, че трябва да я има по подобие на някои много добре развити държави, било то почасова, дневна, седмична или месечна форма на заплащане, защото има лоши хора, има ги повярвай. / при вас всичко е розово/
          Да ми разясниш, какво общо имат лихвите с печалбата на вашата компания ? Как така можеш да пресметнеш месечното потребление на 600 човека, които ползват картите ви? Защо не прекратите продажбата на "бизнес пакетите" щом вече имате 30 000 потребителя, ако е така сега трябва само да продавате или подарявате карти за отстъпка и да печелите от този прословут %?

Коментар

SCI никога няма да рухне, защото не плаща лихви. Просто в един момент печалбите ще станат по-умерени, защото няма да се печели от вкарване на БП, а от потреблението, колкото и малко да е то. Мисля, че при около 600 човека под него, един БП прави към 120 лв. месечно от потреблението.

@briko - ........................ дали ................ ако и аз ....................... пиша като с многоточие............... ще съм по-интересен.................? Да вземат да я направят 1000 лв., тогава всичко ще се оправи и ще забогатеем. Друг е въпросът, какво ще можеш да си купиш с тези 1000 лв.
            Е добре, щом казваш е така, само че ако ти си един от тия 600? Какво правим? Май и ти искаш да има 600 под теб, или казано по друг начин математиката ми е точна! Паричния поток секва и после структурата се сгромолясва! Този филм сме го гледали вече!
            И колко нива може да има тази структура в дълбочина?! Сметни да видиш прогресията, ще разбереш за какво иде реч!
            Last edited by thaddeus; 01.08.2013, 16:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от blagobg Разгледай мнение
              Я гледай какъв "отпор",то май истината за Вас ви е заболяла.......

Мен не ме мисли,казах че съм отговорност на държавата и за разлика от Вас, месеца не ми започва от 0.00 кинта а от 770.00....tea_cup.....за което изключително добронамерено Ви благодаря, защото отделяте от Вашата производителност за социално слабия като мен пенсия....

Не искам с нищо да Ви провокирам, като се изразявам по този начин, аз напускам този форум като пожелавам мноого здрава,успех и късмет......пожелавам Ви да съумеете да се надскочите сенките си, да бъдете много по позитивни и добронамерени и дай боже да стигнете най-малко моето ниво на сигурност

Поздрави!
              Благо

Оооооо, ама той благо бил пенсиониран шапкар бе. Някой фатмак ще да е бил, те така се гордеят с пенсиите си, които ние им плащаме. Тоз поне е благодарен.
              Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

Този момент е много близко защото глупаците с пари намаляват, и гледам всички разчитат на заветният пасивен доход. Пропускате едно нещо, на батко математиците , схемата не е проектирана да работи с големи структури и точно когато вашият пасивен доход стане основният източник на пари ще се продъни, защото вярвате на невъзможни твърдения като "печалба в цялата дълбочина на по-малкият крак"

Как на един не му мина през главата откъде ще дойдат парите за всички, ама не, всеки вярва че са го измислили "умните" за него и той само ще трябва да се харчи милионите Реално "умните" са го измислили за себе си, пък той ще бачка половин година на работа която не харесва да избие парите.
                Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнение
                  СКИ няма нищо общо със МЛМ. СКИ е пирамида, която се храни от новопостъпилите БП. Лошото е, че в един момент математиката казва, че СКИ ще се срути, защото паричния поток ще секне. Според теб, колко нива на БП може да има в структурата?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
                    Ако системата на работа продължи вечно няма да има губещи, именно в това е уникалността на МЛМ индустрията.
                    Винаги ще има алчни хорица които ще искат да се включат в схемата.
                    Алчността движи цивилизацията.
                    СКИ няма нищо общо със МЛМ. СКИ е пирамида, която се храни от новопостъпилите БП. Лошото е, че в един момент математиката казва, че СКИ ще се срути, защото паричния поток ще секне. Според теб, колко нива на БП може да има в структурата?!?!

Коментар

Ако системата на работа продължи вечно няма да има губещи, именно в това е уникалността на МЛМ индустрията.
                      Може би търсим нещо като вечния двигател ? Нищо вечно няма......просто няма, вечното не съществува, разберете го. Продавате илюзия, магия и точно там е уловката за ПРОСТИТЕ и алчни хора, закона ги пази, но те са заслепени от блясъка в нечии думи ))$$$ Престанете с тази МЛМ индустрия, нямате нищо общо с нея, измислете друг термин с който да си придадете тежест на думите.
                      Last edited by briko; 01.08.2013, 15:19.

Коментар

Колко пъти да казват тук в форума, че парите трябва да излезнат от един джоб за да влезнат в друг, губещи има винаги и трябва да има. Другия вариант е да се печатат пари и тогава за един -два месеца няма да има губещи и после инфлация, хиперинфлация и 90 % са губещи. Така че, може и да пропуснем тази "молба" , за съжаление ще изгубите, но ще спечелите поне житейски опит, другото трябва да си купите.........
                        НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

Коментар

• [QUOTE=falafel;1059485801]И е много прав. Няма как някой катил, който хал хабер си няма от Икономика да ми определи минимална заплата. Заплатата е сделка, важат законите на търсенето и предлагането и свободния пазар.

Хал-хабер си нямаш от нищо, но си тръгнал да печелиш пари........... ЗАКОН за търсенето и предлагането и свободния пазар просто не съществува, ама сме царе на празните приказки. Има закони в държавата, които трябва да се спазват и всеки, които не ги спазва трябва да стане клиент на прокуратурата ! Закона НЕ се коментира, това е аматьорска постъпка имаща за цел да издигне Някой в "очите на слепите".

Коментар

Кой колкото може. Реално погледнато ако се подкрепят тези хора, няма да има губещи.
                            Най-малката подкрепа е да не злословите жлъчно срещу една не малка част от обществото ни.

Колко пъти да казват тук в форума, че парите трябва да излезнат от един джоб за да влезнат в друг, губещи има винаги и трябва да има. Другия вариант е да се печатат пари и тогава за един -два месеца няма да има губещи и после инфлация, хиперинфлация и 90 % са губещи. Така че, може и да пропуснем тази "молба" , за съжаление ще изгубите, но ще спечелите поне житейски опит, другото трябва да си купите.........

Коментар

Имаше такива времена..........но откакто г-н Каролев изрече, че минималната заплата е висока спрямо труда на чистачките и камериерките по хотелите и те не добавят стойност чрез техния труд........................ нормално мислещите хора, споделиха " Имаш хотел, чисти си сам Мин. работна заплата е за това: Ако не можеш да платиш, не наемай хора, да ти вършат работата........................не злоупотребявай ! В момента за г-н Орешарски.......оставка, оставка, оставка
                              И е много прав. Няма как някой катил, който хал хабер си няма от Икономика да ми определи минимална заплата. Заплатата е сделка, важат законите на търсенето и предлагането и свободния пазар.

Що се отнася до SCI - в статията в ПИК е казано много добре "Схемата е проста намери седем човекa и си си избил парите. Обещанията за пасивен доход са само прах в очите на наивниците". Само че, тук няма измама, а честна сделка. Вкарай 14 човека и си напред с едни 3к и т.н.

@Anton Ker4ev - тези 30 000 човека са инвестирали единствено в собственото си забогатяване, за сметка на други като тях. Няма лошо, плащат си данъците, само че за обществото ползата е 0. Не виждам причина да ги подкрепям, както не виждам причина и да им се подигравам. Дори схемата да приключи в един момент, опита, натрупан в организиране на хора и убеждаване на хора е много ценен.

Коментар

Кой колкото може. Реално погледнато ако се подкрепят тези хора, няма да има губещи.
                                Най-малката подкрепа е да не злословите жлъчно срещу една не малка част от обществото ни.
                                Е спирам да злословя! И да не съм чул някой да е казал нещо за ало-ало схемите все пак и тези хора са една, не малка част от обществото. А и ало-ало индустрията е доста голяма

Коментар

Working...
                                X