IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Със сигурност е пирамида маскирана като компания за МЛМ.Милом си го каза кое различава пирамида от компания за млм:
    ''При положение, че за започване се искат повече от 100-200 лв трябва да се подходи много внимателно.
    А най-точен критерий дали е пирамида е следния - плащат ли за това, че сте включили даден човек, дават ли ви процент от таксата му за записване....
    Ако плащат затова, че включвате човек - ВНИМАНИЕ ТРЕВОГА!
    Ако плащат на база процент от оборота на стоки или услуги, който прави човекът - няма проблем.
    Гледайте също кои са и от къде са собствениците."
    Включването на партньори-до 3000лв.Маскират го като продажба на франчайзинг.А франчайзингът е продажба на работещ успешен бизнес/те с 2 г история какъв успешен бизнес са?/
    Основната им печалба за миналата година не е от отстъпки при пазаруване ,а от включване на нови бизнес патньори.
    Партньорските им обекти са по принцип малки обекти които и с предлаганата отстъпка пак продават скъпо.По-големите отстъпки са от обекти където човек оставя бакшиши,а не брои стотинки/заведения/
    Основатели са българи,единият е пастор евангелийски
    Регистрирани са като ООД с 5000лв капитал.
    Абе дълго е.И естествено мнението ми не е препоръка за вземане на решение и може да има неточности,
    И нямам желания да отговарям на разни надъхани и зомбирани ''египтяни"

    Коментар


    • Прочетох материала в стандарт и той по никакъв начин не разсея съмненията ми. Това да се изтъква 'връзката с НАП' е меко казано смешен довод, че дадения бизнес не е 'пирамида'. Има много схеми за ползване на отстъпки в различни търговски обекти и общо взето никой не взима повече от 50 кинта за включване.

      Това със софтуера също е смешно...даже най-големите пирамиди имат нужда от софтуер нали трябва да бройкат профита снесен от канарчетата.

      С две думи доста повърхностен материал в стил платен репортаж.

      Нищо лично, но съмненията остават.

      ПП Егати соц. проекта щом искат да цакаш една прилична за БГ стандарта сума.
      Last edited by bertram; 12.08.2012, 22:16.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • Здравейте!
        Аз съм от една година Бизнес партньор в компанията, а от малко повече време моят търговски обект е в нейната мрежа. Това което се случи за това време е, че се убедих, че системата функционира много добре.
        Относно основният въпрос – пирамида ли е или не, по – долу добре беше обяснено, че всяка стабилна организация има пирамидална структура. Също така и всяка от тези организации като големи корпорации, банки, държави не са застраховани от фалит-напоследък доста ги срещаме.
        Компанията е регистрирана в България и в търговският регистър може да се види всичко за нея – отчети, баланси, собственици и т.н. За разлика от последните рухнали големи схеми „Проксима” – абсолютно нелегална , Suisse Capital-регистрирана на Британските вирджински острови и др. подобни.
        За всяка една регистрация се плаща данък на държавата. Във връзка с една статия на в. Стандарт и направиха пълна проверка – МВР, данъчни и т.н.естествено всичко си е ОК, след което вестникът публикува нова: http://paper.standartnews.com/bg/art...article=414121
        Всички тези компании /класическа система на Понци/ не инвестират непрекъснато в софтуер, хардуерни устройства, иновации и т.н., докато тук се убедих, че непрекъснато по нещо се работи за да бъдат все по-доволни и клиентите и търговските обекти.
        При класическите пирамиди няма продукт или услуга, т.к. цялата система се издържа от нови клиенти. Тук именно продукта е уникално измислен-цялото потребление. Всеки един човек ставайки част от нас има възможността да потребява с отстъпки в цялата изградена от нас мрежа. Може да си избие включването и за един месец. Решавайки да препоръча на свой приятели за тази услуга компанията му се отблагодарява – вече навлиза елемента на мрежовият маркетинг. Хората няма да спрат да потребяват, още повече на по-ниски цени, съответно и този бизнес да престане да съществува.
        Основната разлика е в това, че компанията не е избрала стандартния метод на разпространение, а мрежовият маркетинг, което и поражда такива съмнения, но факт е, че работи доста по-добре от другите подобни.
        Доста дълго стана писането ми, извинявайте! Занимавам се с класически бизнес в други сфери, започнах и с този, и виждам огромно бъдеще за SCI.
        Успех на всички!

        Коментар


        • Пъпеша е прав. Ако е мрежов маркетинг, чиято цел е да продавате реални продукти то тогава нормалното е да минете някакъв курс (или безплатен или минимално платен) и да си платите за някакви мостри, каталози и тн помощни материали.

          Всичко останало е 100% пирамида, която има за цел не реално да продава, а основно да зарибява продавачи и да прави пачки от началните им вноски.

          Чудя се докога ще минава номера в БГ.


          поздрави
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Този бизнес модел може да е почтен и успешен, може и да не е ...
            Има няколко свестни фирми представени в България.
            При положение, че за започване се искат повече от 100-200 лв трябва да се подходи много внимателно.
            А най-точен критерий дали е пирамида е следния - плащат ли за това, че сте включили даден човек, дават ли ви процент от таксата му за записване....
            Ако плащат затова, че включвате човек - ВНИМАНИЕ ТРЕВОГА!
            Ако плащат на база процент от оборота на стоки или услуги, който прави човекът - няма проблем.
            Гледайте също кои са и от къде са собствениците.
            Ако са от бившия соц. лагер - надалече. Трябва да минат още няколко поколения , за да имат манталитета да развиват мрежов маркетинг.

            Коментар


            • Момиче мило, като погледнеш в живота ни всичко е пирамида. Кое не е пирамида, банките, парламента, храните и напитките в магазина, рекламите, телевизията, медиите, религията, медицината, секс партньорите?!
              Единственото истинско нещо е духовното развитие на съществата.
              Д-р Черкезов
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

              Коментар


              • SCI - мнение?

                Здравейте, потърсих във форума но не намерих подобна тема и затова я започвам.

                Става въпрос за: Save company internationa: http://web.sci.sc/index.php

                Една приятелка е била в Кемпински миналата седмица и изглежда зарибена, а и ми наговори доста хубави неща, тоест се опитва да зариби и мен. Има няколко бизнеса, които можеш да купиш, за 600, за 1800 и за 3000 лева и от там вече трябва да тръгнеш да зарибяваш още хора, които да се включат към теб. Чела съм за мрежов маркетинг, а предполагам и повечето хора тук също са го разбират.
                Въпроса ми е според някой, който има досег до тази компания - има ли смисъл в подобна инвестиция? Може ли човек без да губи много време да се захване, или си е загуба на пари? Никак не ми харесва частта в която се обеснява, че трябва да привлечеш много хора, към теб за да печелиш повече, какво ще стане ако цялата система рухне? Всички си спомняме за такива пирамиди преди години, всичките ти приятели и познати, които си вкарал в тази система, няма да бъдат много щастливи...

                Ето тук има една статия за тях в Капитал

                Искам да помоля хората, отговарящи тук по възможност да се аргументират, ако е добра оферта, защо, ако не е - защо не е

                Благодаря предварително!!
              Working...
              X