Първоначално изпратено от elit19
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Collapse
X
-
Ако не си с Margin акаунт (трябва да имаш над 25 000 долара за да ти разрешат такъв акаунт), ще трябва да си обмениш еврото в долари за да купуваш американски акции, или в йени за да купуваш японски и т.н.
Обмяната е много лесна - просто си пускаш поръчка да купиш или продадеш на световните валутни пазари и таксата е 2 долара независимо от сумата (като има два вида обмяна - едната е forex, другата currency conversion - аз лично ползвам втория начин, иначе с forex ми ги води все едно съм влязъл във валутна позиция и в зависимост от цената всеки ден ми смята печалба или загуба което ми се смесва с печалбата/загубата от търговията с акции и ме дразни).
Ако имаш марджин акаунт, както ти обясниха по-долу, брокера ти дава назаем всичко което ти потрябва- друга валута, 2x или 4x акции, можеш да влизаш в short позици и т.н. Но си плащаш лихвички (не че са големи, но за дългосрочно по добре просто си обмени каквото ти трябва).
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениеНяма такова нещо!!! Без проблем се търгуват щатски акции от сметка , която не е в долари. Единствената подробност е , че печалбата ти стои в долари / ако я има де/ и ако решиш да я теглиш трябва да я превалутираш във валутата в, която е открита сметката. Спреда е повече от приличен . Около 1/4 от спреда в нашите чейндж бюра
При опит да купувам доларови с евро ми казваше недостатъчен лимит и дотам.
Да не би нещо да не съм цъкнал или да трябва да се активира?Last edited by andy2000; 19.11.2015, 19:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАко си само в евро не можеш да пазаруваш доларови акции, трябват ти долари.
Друг вариант може да има , но не го знам, а и тогава исках да купя гущери + доларови акции, така че не съм се интересувал.
Няма такова нещо!!! Без проблем се търгуват щатски акции от сметка , която не е в долари. Единствената подробност е , че печалбата ти стои в долари / ако я има де/ и ако решиш да я теглиш трябва да я превалутираш във валутата в, която е открита сметката. Спреда е повече от приличен . Около 1/4 от спреда в нашите чейндж бюра
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнениеНе знаех че така работят ,разсъждавах от гледна точка на моя брокер.И загубите ли ги държат в разиграваната валута?А продажбата на акции в друга валута,примерно купуваш 100 епъл на 120 дол и ти вземат от сметката по курса евро дол и го продаваш на 117,продажната сума от 11700 дол в долари ли остава?Просто ми е интересно
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениетаксите са им в долари, а иначе в каквато валута търгуваш тея ги делят не са като другите брокери после ако искаш ги обменяш. Печелиш австалийски долари, остават такива после ако искаш смяна ако не твоя работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от elit19 Разгледай мнениеЗдравейте,
не видях по-подходяща тема , затова питам тук. Направих си акаунт в Интерактив в евро. Ако го заредя в евро как ще търговам американски акции в долари? Ще се преизчисляват всеки път в момента на покупката и продажбата по моментния курс на долара или по друг начин. Освен това таксите остават ли в долари или ще бъдат по 10 евро на месец?
Коментар
-
Първоначално изпратено от elit19 Разгледай мнениеЗдравейте,
не видях по-подходяща тема , затова питам тук. Направих си акаунт в Интерактив в евро. Ако го заредя в евро как ще търговам американски акции в долари? Ще се преизчисляват всеки път в момента на покупката и продажбата по моментния курс на долара или по друг начин. Освен това таксите остават ли в долари или ще бъдат по 10 евро на месец?
Коментар
-
Здравейте,
Коментар
-
Първоначално изпратено от жижо Разгледай мнениеЗдравейте,
има ли платформа и посредник, който предлага ливъридж върху опции на акции.Или ти искаш левърейдж на левърейджа ?
Или може би искаш да кажеш, дали брокера ше ти пусне кредит да вземеш повечко от квот има в акаунта - ми сигурно ше те пусне ама нали знаеш, че ако мрадне на косъм и отече акаунта ?!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениеПич,
Стига си забивал носа в запетайките. Нещата са от прости по прости. Откриваш си сметка в щатски посредник без интродюсър. Купуваш акции. Дивидента ти влиза по тази сметка. Не е нужно да декларираш дивидент. Декларираш само парите , които превеждаш от там към българска банкова сметка и които реално влизат в България.И то само за положителната разлика между парите , с които си захранил сметката и това , което си изтеглил. Ако има такава разлика де.
става въпрос за далгосрочна позиция за $20к ? да предположим че за 10 г тия 20к ще ги направя на 50-60к в IB и искам да ги върна в БГ?
така избягвам бг-простотиите но дали не се прецаквам нещо с ИРС, ам. данъчна декл. само за таква позиция да подавам и то при положение че съм abandoned resident вече може би не си струва ..
някой правил ли е такова нещо, т.е. плюсовете от това да имаш SSN и US адрес за инвестиране от България?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sagitarius_d Разгледай мнениеНаивник, тука съм, ти къде си ;-)
А на мен все едното ми око е на пазараНо с малки изключения - не търгувам. Оня ден в някакъв стар комп си изрових стейтмънти от 2001. Таркалял съм ябълки по 18 кинта
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПич, данъкът върху дивидента по всички земни кълбета ти го удържат при източника и си е надлежно описан в стейтмънтите!!!
Ако аз отварях нова сметка, аз бих отворил акаунт директно в Interactive Brokers.http://www.dividendgrowthinvestor.com/
Коментар
Коментар